• BIST 9687.5
  • Altın 2501.693
  • Dolar 32.5898
  • Euro 34.8621
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 18 °C

12. Deniz Kirliliğine Hazırlıklı Olma Tatbikatı yapıldı

12. Deniz Kirliliğine Hazırlıklı Olma Tatbikatı yapıldı
Tuzla Aydınlı Koyu'nda tüm tersanelerin katılımıyla denizde meydana gelecek herhangi bir acil durumda gerekli önlemlerin alınmasına ilişkin tatbikat gerçekleştirildi.

Tuzla Aydınlı Koyu'nda tüm tersanelerin katılımıyla denizde meydana gelecek herhangi bir acil duruma karşı tatbikat yapıldı. 5312 sayılı “Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale ve Zararların Tazmini Esaslarına Dair Kanun” ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda Tuzla Tersaneler Bölgesinde yer alan Tersaneler ve UN RO RO Limanı Acil Müdahale Planlarındaki personellerin katılımıyla yetkilendirilmiş müdahale firması olan ve eğitimli uzman kadrosuyla acil müdahale plan organizasyonunu üstlenen GİSAŞ Gemi İnşa Sanayi A.Ş. tarafından “Deniz Kirliliğine Hazırlıklı Olma ve Acil Müdahale Tatbikatı” yapıldı. 

12. Deniz Kirliliğine Hazırlıklı Olma Tatbikatı için hazırlanan törene eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Demetgül Sarı, Gemi İnşa Sanayi A.Ş (GİSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Bayramoğlu, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSPİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran ile çok sayıda tersane temsilcisi katıldı.

65. Hükümetin hayırlı olması temennisinde bulunan Sarı, tatbikatta bulunmaktan mutlu olduğunu kaydetti.

Sarı, "Bugün Tuzla'da bulunan 47 tersane ve 1 liman işletmemizle birlikte acil müdahale tatbikatını gerçekleştireceğiz. Çevre için, insan sağlığı için temiz denizler için hassasiyetimizi ortaya koymak üzere bugün biraraya geldik." dedi.

2015'te sadece Çanakkale Boğazı'dan 43 bin, İstanbul Boğazı'ndan 44 bin gemi geçtiğini belirten Sarı, "Yoğun deniz trafiği, kaza riskini de beraberinde getirmektedir. Sadece 1994'te gerçekleşen İstanbul Boğazı'ndaki Lassia Ship Broker kazası sonucunda 10 bin ton ham petrol denizlerimize karıştı, bu örnek tehlikenin boyutlarını göstermesi açısından yeterlidir." diye konuştu.

GİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Bayramoğlu, GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’ nın konuşmalarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarıile GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran butona basarak saat 12.00’da tatbikat başlattı. Tatbikatta senaryo gereği; UN RO RO Limanından çıkış yapan CEMİL BAYÜLGEN Gemisi dümen arızası nedeniyle GİSAŞ Rıhtıma Grit getiren ALİ K Gemisi GİSAŞ Rıhtım açığında çatışırlar. Oluşan küçük çapta yangına GİSAŞ Römorkörleri tarafından hızlıca müdahale edildi ve dalgıçlar tarafından yapılan yara savunması ile yaklaşık 20 m3 ‘ lük motorin döküntüsünün toplanması işlemleri başlatıldı. Yapılan kontrol ve değerlendirmeler neticesinde, GİSAŞ Genel Müdürü ve aynı zamanda Acil Müdahale Operasyon Koordinatörü Fatih Saral tarafından tatbikat sonlandırıldı.

gisas-001.jpg

gisas1-002.jpg

gisas2-002.jpg

gisas3.jpg

gisas4-002.jpg

gisas5-001.jpg

gisas6.jpg

gisas7.jpg

gisas8.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim