• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 21 °C

11. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, Bodrum’da gerçekleştirildi

11. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, Bodrum’da gerçekleştirildi
Bodrum’da gerçekleştirilen 11. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nda 8 farklı yarışta 2.500’den fazla sporcu yüzdü. 5 Dünya Şampiyonu’nun kulaç attığı şampiyonanın en zorlu etabı 10 K’nın finalinde birincilik kürsüsüne Türk yüzücüler çıktı.

Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler arasında en kapsamlı yüzme yarışması olan 11. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, Bodrum’da gerçekleştirildi. Katılımcı sayısını her organizasyonda artıran şampiyona dünyaca ünlü su sporları markası Arena’nın isim sponsorluğu ve markanın Türkiye distribütörü Sportive’in desteğiyle Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden binlerce yüzücüyü buluşturdu.

11. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nın ilk günü yapılan Peugeot Açık Su Yüzme Yarı Maratonu (5008m)’de kadınlarda dünya şampiyonu Angela Maurer erkeklerde ise başarılı uzun mesafe yüzücümüz Emre Erdoğan birinci oldu. Şampiyonanın ikinci günü Jotun Açık Su Yüzme Şampiyonası 1,5 K yarışıyla başladı. 1000’e yakın yüzücünün start aldığı yarışı kadınlarda Angela Maurer, erkeklerde Okan Ulaş birinci olarak tamamladı.

Koruncuk Vakfı yararına gerçekleştirilen Yapı Kredi CEO & Celebrity Yarışı’da Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Berkman, Ahmet Burak, Prof. Sıddık Yarman, Kürşat Tüzmen, Adnan Yıldırım, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Özbek, Deniztemiz turmepa Yönetim Kurulu Üyesi Akşit Özkural, Demir Hayat CEO’su Viktor Hodara, Peugeot CEO’su İbrahim Anaç, Sportive A.Ş. CEO’su Zeynep Selgur’un da içinde olduğu 50’ye yakın kişi Koruncuk ve Turmepa için kulaç attı.

Şampiyonanın en renkli görüntülerine sahne olan Işık Yolculuğu Gece Yarışı’nı kadınlarda Dünya Şampiyonu Angela Maurer birinci, Ukraynalı Dünya ve Avrupa şampiyonu yüzücü Irina Bolshakova ikinci, 2020 Tokyo Olimpiyatlarına hazırlanan Türk triatlet Esra Gökcek üçüncü olarak tamamladı. Erkeklerde ise Türk yüzücü Halim Lafçı birinci olurken, Hollanda’dan Lucien Smiths ikinci, Dünya Şampiyonu Petar Stoychev ise üçüncü oldu.

yuzme_1.jpg

Şampiyona’nın üçüncü gününde gerçekleştirilen Peugeot Açık Su Şampiyonası’nın (3008 m) birincisi kadınlarda Irina Bolshakova, erkeklerde Efe Erduran oldu. Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’ın son gününde üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde yüzmeyi erken yaşlardan itibaren desteklemek amacıyla düzenlenen Aquakids yarışında 7 ile 11 yaşları arasındaki çocuklar da yüzdü.

Şampiyona’nın en zorlu yarışı olan 10 k Maratonu’nuna Türk yüzücüler damgasını vurdu. 16 yaşındaki Şehran Kartal 2.23’lük derececiyle en yakın rakibinin 10 dakika önünde birinciliği göğüsledi. Manş Denizini geçen 2 kadından biri olan Bengisu Avcı ise 10 K’da kadınların kazananı oldu.

11. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, Muğla Valiliği’nin himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu’nu ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği ve koordinasyon içerisinde, Bodrum Belediye’sinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

yuzme_2.jpg

ULUSLARARASI ARENA AQUAMASTERS ŞAMPİYONASI

Akdeniz havzasının en kapsamlı şampiyonalar bütünü olan Uluslararsı Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası Mayıs ayında Marmaris’te, Eylül veya Ekim ayında Bodrum’da gerçekleştiriliyor. Yıl boyunca düzenlenen yarışlarda toplamda 5.000 kişiden fazla sporcu yüzüyor.

Şampiyona bu yıl tüm dünyada "The Arena of Champions – Şampiyonların Arenası" sloganıyla düzenlendi.

Bu yıl şampiyonada 5 dünya şampiyonu yüzdü: Petar Stoychev, Angela Maurer, Miriam Hierath, Irina Bolshakova ile en son ve en genç Dünya Şampiyonu kızımız İpek Yalkı.

Geniş kitlelere yüzme sporunu sevdirme görevini üstlenen şampiyonanın bu yılki onur konukları Angela Maurer ve Petar Stoychev oldu.

Açık su yüzme dünyasının efsanelerinden kabul edilen Angela Maurer 10k ve 25k'de dünya şampiyonalarında 1 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya sahibi. 2011 yılında Almanya’da Yılın Kadın Sporcusu seçilen Maurer, Uluslararası Maraton Yüzme Onur listesi üyesi.

yuzme_3.jpg

Petar Stoychev, tarihteki en başarılı uzun mesafe maraton yüzücülerinden biri. Uluslararası Maraton Yüzme Onur Listesi'nde yer alan yüzücü, Sidney, Atina, Pekin ve Londra olimpiyatlarında yüzdü. Manş Denizi’ni 7 saatin altında geçen ilk sporcu olarak adını tarihe yazdırdı. 2011 yılında Şanghay'daki Dünya Yüzme Şampiyona’sında birinci oldu. Bir süre ülkesi Bulgaristan’da Spor Bakanlığı da yaptı. Petar Stoychev Rusya’da düzenlenen Ice Swimming şampiyonasında O derece su sıcaklığında gerçekleşen yarışı 12 dakika 10 saniyede tamamlayarak bu kategorideki dünya rekorunu halen elinde tutuyor.

Şampiyonanın 8 farklı kategorideki yarışlarında 2.500’den yarış yüzüldü.

11. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nda ferdi, GSK, Üsküdar Su Sporları, İBBSK, Çanakkala Akademi GSK gibi kulüplerden çoğunluğu ay yıldızlı forma giyen 24 paralimpik yüzücü de kulaç attı.

Şampiyonanın en genç genç yüzüsü 7 yaşında. Şampiyona’nın kadınlarda en tecrübeli kadın master yüzücü Han Batur Spor Kulübü’nden 1945 doğumlu Fatma İnci Okutan; erkeklerde ise Galatasaray Spor Kulübü’nden 1938 doğumlu Sami Gemicioğlu.

Manş Denizi’ni geçen ilk kadın yüzücü Nesrin Olgun Arslan’le birlikte, Manş Denizi’ni son geçen Bengisu Avcı da şampiyonada yüzdü.

yuzme_5.jpg

SPORTİVE

Türkiye distribütörü olduğu dünyaca ünlü yüzme markası Arena ile, Türkiye Yüzme Federasyonu ve ülkemizi başarıyla temsil eden Türkiye Yüzme Milli Takımı ile 3 yıldır devam eden başarılı işbirliğini bu yıl 3 yıl süreyle daha uzattı.

Sportive Arena’nın marka felsefesiyle örtüşen ve gençleri yüzmeye teşvik edecek tüm organizasyonlarda yer alıyor. Bu kapsamda, yılda 2 kez gerçekleştirilen Yıldızlar Yüzme Şampiyonası’nın Arena markasıyla isim sponsorluğunu üstleniyor.

Sportive her sene yüzmeye 1 Milyon TL’den fazla yatırım yapıyor.

Ortalama yaşam süresinin uzaması ve sağlıklı nesillerin yetişmesi için yüzme en önemli spor branşlarının başında geliyor. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini eğitimden sonra o ülkede yapılan spor branşları ve spor yapan kişilerin sayısı belirliyor.

Sportive 360 derece spor marka misyonuyla futboldan MMA’e, basketboldan koşuya, yüzmeden pilates’e 300’ün üzerinde spor kulübü, bireysel sporcu ve federasyonla işbirliği yapıyor. Futbol ve basketbol alanında da Türkiye’nin en büyük tedarikçisi.

yuzme_6.jpgyuzme_7.jpgyuzme_8.jpgyuzme_9.jpgyuzme_10.jpgyuzme_4.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim