• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

1 Temmuz'a kadar ucuz balık yiyeceğiz

1 Temmuz'a kadar ucuz balık yiyeceğiz
Avlanma yasağının 2 mili kapsadığı, 12 mil sezonunun 1 Temmuz'a kadar açık olacağı belirtiydi ve "Vatandaş, bu tarihe kadar taze ve ucuz balık yiyebilecek" denildi.

Mersin Balık Pazarı Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat, avlanma yasağının 2 mili kapsadığını, 12 mil sezonunun 1 Temmuz'a kadar açık olacağını belirterek, "Vatandaş, bu tarihe kadar taze ve ucuz balık yiyebilecek" dedi.
 
Türkiye genelinde balık avlama yasağı 15 Nisan 2013 tarihinde başladı. 1 Eylül 2013 tarihine kadar sürecek yasakla birlikte balık fiyatlarının da artması bekleniyor. Ancak balıkçılar, uluslararası sularda av sezonunun Temmuz'a kadar açık olduğunu, tezgahlarda taze ve ucuz balık bulmanın mümkün olduğunu belirtiyor.
 
Mersin Balık Pazarı Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat, 15 Nisan'da 2 mile kadar avlanma yapan 20 metrenin altındaki teknelere yasak geldiğini, büyük teknelerin uluslararası sularda 1 Temmuz'a kadar çalışabileceğini söyledi. Vatandaşların, yasak gelince artık taze balık yiyemeyecekleri gibi bir yanlış algıya kapılmamalarını isteyen Polat, "Küçük tekneler sahilde çalıştığı, balıklar da sahile yumurta bıraktığı için küçük tekneleri mecburen iptal ediyoruz. 20 metrenin üstünde olan tekneler Temmuz'a kadar uluslararası sularda çalışabiliyor. 15 Nisan'da 2 mil sezonumuz kapandı. Şimdi 1 Temmuz'a kadar 12 mil sezonumuz açık. Yani vatandaşlar taze balık yemeye devam edecekler. Tüm büyük teknelerimizde aynı çeşitlerimiz mevcut" dedi.

Bu yasak döneminde kalamar, karakulak ve bazı karides çeşitlerinin artık tezgahta olmayacağını belirten Polat, "Barbunya ve gümüş biraz az çıkar. Mezgit, mercan, iskorpit, kırlangıç, iri dil, karides çeşitleri ise bol olur. Bu durum biraz balık fiyatlarına da yansıyor ama fazla yüksek değil. En fazla, 1-2 lira fiyat farkı olur. Vatandaşlarımız rahatlıkla ucuz ve taze balık yiyebilirler" diye konuştu.

Tezgahlardaki balık fiyatlarına ilişkin de bilgi veren Polat, özellikle mezgit bu dönemde çok çıkacağı için fiyatının da düşeceğini kaydetti. Halkın tüketeceği balığın fiyatının 7 lira ile 15 lira arasında olduğunu bildiren Polat, şöyle devam etti:

"Mezgit çok çıkacağı için fiyatı da düşer. 7 liraya mezgit var. Mercan 12, karides 8, sardalya ve istavrit 5 liradan başlıyor. Çupra ve levrek Akdeniz balığı olduğu için bunlarda da bir sıkıntı olmaz. Şu anda fiyatları 10-12 liradan başlıyor ve çok uygun. Önümüzdeki günlerde de fiyatlarında en fazla 1-2 lira fark olur. Ama 1 Temmuz'dan sonra zaten bu balıkların da fiyatları oldukça artacak. Vatandaşlarımız bu günleri iyi değerlendirsinler. Taze ve ucuz balık tezgahlarda onları bekliyor."

Yasakların çok faydalı olduğunu da vurgulayan Polat, kuralları ihlal eden balıkçılara yüksek miktarlarda para cezaları kesildiğini, bu cezaların artık caydırıcı olmaya başladığını ve bunun da gayet iyi olduğunu sözlerine ekledi.

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim