• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 14 °C

Zonguldak Limanı'nda işler arapsaçı

Zonguldak Limanı'nda işler arapsaçı
Zonguldak Limanı'ndan ihraç edilen narenciye ürünleri, gemilerin limanda bekleme sürelerinin fazla olması ve liman trafiğindeki aksaklıklar nedeniyle 4- 5 gün TIR'larda bekledikten sonra gönderilebiliyor.

Zonguldak Limanı'ndan yurt dışına ihraç edilen narenciye ürünleri, gemilerin limanda bekleme sürelerinin fazla olması ve liman trafiğindeki aksaklıklar nedeniyle 4- 5 gün TIR'larda beklemesi bozulma tehlikesini doğurdu.

Zonguldak Limanı'ndan yurt dışına ihraç edilen narenciye ürünleri, gemilerin limanda bekleme sürelerinin fazla olması ve liman trafiğindeki aksaklıklar nedeniyle 4- 5 gün TIR'larda bekledikten sonra gönderilebiliyor. TIR sürücüleri, bozulma tehlikesine karşı havalandırma ve soğutma sistemi bulunmayan dorselerin kapaklarını açarak ürünleri havalandırıyor.

Eylül ayından itibaren Rusya, Ukrayna, Kazakistan gibi ülkelere narenciye ihracının yapıldığı Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun işlettiği Zonguldak Limanı'nda, TIR kuyruğu oluşuyor. Liman içindeki sahanın TIR'larla dolması üzerine, TTK'ya ait eski kömür yıkama tesisi alanı da TIR parkı olarak kullanılmaya başlandı. Mersin, Muğla gibi illerden gelen mandalina, portakal, liman ve nar yüklü TIR'lar, limandaki trafiğin yoğunluğu ve çeşitli aksaklıklar nedeniyle günlerce bekliyor. Narenciye ürünleri de soğutma ve havavlandırma sistemi bulunmayan TIR'ların dorselerinde bozulma tehlikesiyle karşı  karşıya kalıyor.

'NEDEN BEKLEDİĞİMİZİ BİLMİYORUZ'

Bozulma tehlikesine karşı dorselerin kapaklarını açarak ürünleri havalandıran TIR sürcüleri, limanda 4-5 gün beklediklerini söyledi. Sürücüler, "Bize gemi gelmediğini söylüyorlar. Ama tam olarak neden beklediğimizi de bilmiyoruz. Bizim telefon numaramızı alıyorlar ve arayacaklarını söylüyorlar. Bu arada ürünlerimiz bozulacak diye korkuyoruz. Çünkü soğutma, havalandırma sistemi yok. Kapakları açarak havalandırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

'LİMAN KÜÇÜK'

Zonguldak Gümrük Muhafaza Müdürlüğü yetkilileri ise, narenciye ihracatı nedeniyle liman trafiğinde yoğunluk yaşandığını söyledi. Limanın küçük olduğunu, aynı anda 3 Ro-Ro gemisinin limana yanaşabildiğini belirten yetkililer şöyle dedi:

"9'uncu aydan bu yana 1751 narenciye aracından yükleme yapılmış gemilere. Şu anda da 4 bin tonluk bir gemi limanda. Hem limanın dar olması, hem de TTK Liman İşletmesi'nin gemilerin bekleme sürülerini 48 saat olarak belirlemesi nedeniyle gecikme yaşanıyor. TTK'nın uygulaması böyle. Yani gümrük işlemleri nedeniyle yaşanan bir gecikme yok. Limandaki trafiğin hızlı olmaması, gemilerin hızlı hareket etmemesi nedeniyle yaşanan bir sıkıntı."

Yetkililer, Vali Yardımcısı başkanlığında dün yapılan komisyon toplantısında gemilerin limanda bekleme sürülerinin 48 saatten 36 saate çekildiğini, bunun da yarından itibaren uygulanmaya başlayacağını söyledi.

zonguldak_limanindaki_tircilar_endiseli.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Selim Bayraktar
30 Kasım 2012 Cuma 15:59
Sinop Limanı
Herkes şaşırıyor.Böyle güzelim fesferah liman dururken Zonguldak ve Samsun limanlarında mendirek korumalarının içinde sıkışıp kalıyorlar.Hava patladığında gemileri nasıl açığa alacaklarını bilemiyorlar. Ama bunların hiçbiri Doğal Sinop limanında yok.RO/RO lar Sinop limanına gelsinler rahatlık nasılmış görsünler!
78.187.93.62
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
30 Kasım 2012 Cuma 11:30
Sinop Limanı
Hep şaşırmışımdır Sinop limanı neden boş duruyor diye. Acaba diyorum halkı istemiyor mu limanın çalışmasını. Öyla ya trafik artınca Sinop'un o asude güzelliğine zarar verebilir. Bir de Anadolu'ya bağlayan yolların o virajları acaba düzeltildi mi? Sinoplular yeterince PR çalışmaları yaparlarsa, liman da sıra beklenirse Sinop'a yazık olur gibime geliyor. 1947 yılından beri tanıdığım Sinop'un güzelliklerine zarar gelmesinden korkarım doğrusu. Hamsinoz kıyıları harika plajlar ve hele fyord bir doğa harikası. Her daim bulunan sakin liman su sporlarına çok elverişli. Sinoplu Diyojen'in dediği gibi, "gölge etme başka ihsan istemem," deyimi Sinop'a çok uyuyor. Dünya giderek isınıyor. Yakında millet serinleyecek yer aradığında Sinop'a koşacaklar. Allah hayırlısını versin. www.refikakdogan.com
46.197.157.115
Burhan LEVEND
30 Kasım 2012 Cuma 10:30
DOĞALSİNOP LİMANINA GELSİNLER
Mersin'den - Ankara üzerinden Zonguldak ile yeni yapılan Çorum Laçin-Kargı-Boyabat - Sinop aynı km. Doğal Sinop limanı RO/RO rampası ile boş beklemekte. Pilotaj ve Romörkaj ücretleri de ayrıca yok. RO/RO gemileri buyursun gelsin en hızlı servisi verelim, bekleme olmasın, ürünler pazara zamanında yetişsin.
78.187.93.62
bir denizci
30 Kasım 2012 Cuma 09:59
zoguldak limanı
o limande işler daha hızlı ilerleyebilir ama bu orda şu anda görev yapan işletme yetkilileri ile yapılmaz pilot,palamar v.s. Ayrıca liman başkanlığınında liman trafiği ile ilgilenmesi gerek işletmeye bırakmamalı.....
78.169.45.247
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim