İhale, 22 Aralık günü saat 09.45’te 2886 sayılı kanun uyarınca, Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü’nde açık teklif usulüyle yapılacak.
İhale kapsamında 2012 model IVECO marka kamyon, 600 bin TL tahmini satış bedeliyle ihale edilecek. Satılacak taşınırlardan 6’sı, üzerinde 50 ile 250 beygir motor bulunan sürat teknesi, bir tanesi ise jet-ski.
UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞINDA KULLANILMIŞLARDI
Satılacak deniz araçları arasında, 2022 yılında Bodrum’da düzenlenen dev uyuşturucu operasyonunda yakalanan 22 metre boyunda, 6,5 metre enindeki “Belgor” isimli motoryat ile 93 metre boyunda, 15,5 metre enindeki kuru yük gemisi de bulunuyor. Motoryata 1 milyon, kuru yük gemisine ise 30 milyon tahmini bedel belirlendi.
Olay;
26 Temmuz 2022’de Bodrum açıklarında Güllük Limanı’na intikal halinde olan Vanuatu bayraklı 92 metre boyundaki 'Ocean Blue' isimli ticari gemide uyuşturucu madde bulunduğuna dair bildi alındı.
Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince ticari gemi takibe alındı.
4 sahil güvenlik botu, 1 sahil güvenlik dalış timi, 1 sahil güvenlik uçağı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait 1 helikopter tarafından motor yat takibe alındı. Yat, uzun süren bir takibin ardından önleme manevraları ile zor kullanılarak durduruldu.
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan arama kararı doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekiplerince 'Belgor' isimli motor yat ile 'Ocean Blue' isimli ticari gemide ve denizde arama yapıldı.
Aramalarda denize atıldığı tespit edilen yaklaşık 60 kilo, kıyıda yaklaşık 21 kilo olmak üzere toplam 81 kilo kokain ve ticari gemide yaklaşık 3 kilo skunk ele geçirildi.
Olayla ilgili yargılanan 18 sanığın davası geçen Nisan ayında sonuçlandı. Sanıklardan 10'una 30'ar yıl hapis ile 375'er bin lira ceza verilirken 8 sanık beraat etti.
DENİZ HABER AJANSI



































