• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 16 °C

YYachts’tan tüm dünyayı dolaşabileceğiniz bir yelkenli: “Tripp 90”

YYachts’tan tüm dünyayı dolaşabileceğiniz bir yelkenli: “Tripp 90”
Yelkenciliği basitleştirerek özgürlük hissini konforla buluşturmak üzere yola çıkan dünyaca ünlü YYachts, tamamen karbon fiberden yapılan lüks yelkenli modellerine yenilerini ekliyor

Amerikalı deniz mimarı Bill Tripp tarafından tasarlanan 90 feet uzunluğundaki Tripp 90, yüksek hız potansiyeli ile tekne yarışlarında öne çıkarken, tüm dünyayı yelkenle keşfetmek isteyenler için eşsiz bir fırsat sunuyor. Bu benzersiz tasarımın sahibi Bill Tripp, teknede kullanım keyfinin her şeyden önce geldiğini ifade ederken, Tripp 90’ın tasarım aşamasını ve onu özel kılan detayları anlattı.

Kendinizi lüks bir otelde gibi hissedeceksiniz

Londra merkezli süper yat tasarım lideri Winch Design tarafından donatılan Tripp 90’nın iç mekanları son derece lüks ve konforlu. Denize ve dışarıdaki kokpite bakan geniş pencerelerle zenginleştirilmiş 360 derece manzaralı yemek alanı, zarif meşe ahşap zemin ve anigre ahşap duvarlarıyla kontrast oluşturan beyaz krem tavanı ve okyanus mavisi yatak başlığıyla göz kamaştıran geniş master kabini ve dış mekâna kolay erişim sağlayan panoramik manzaralı salonuyla Tripp 90, her anlamda maksimum konfor sağlamak için tasarlanmış. Bu eşsiz yelkenli için “Bambaşka bir dünya” benzetmesinden bulunan tasarımcı Bill Tripp, “Kendinizi gerçekten kalmak istediğiniz bir yere gelmiş ve lüks bir otelde gibi hissedeceksiniz” diyor. Teknenin altına indiğinizde hemen ahşap ve deri kokusuna kapılacağınızın da ip ucunu veren Tripp, harika bir ortam ve harika bir his sizi bekliyor çünkü karşınızdaki plastik bir tekne değil” diye vurguluyor.

Yalnızca üç kişi ile dünyayı gezebilirsiniz

YYachts’ın yüksek hız potansiyeli ile güvenle seyredilebilen yat üretmeyi çok iyi başardığının altını çizen Bill Tripp, YYachts’ların karbon fiber özelliği sayesinde oldukça hafif tekneler olduğunun altını çiziyor. Hafif teknenin kullanımı kolaylaştırdığını aktaran Tripp, “Hafifliğiyle hız ve performans sağlayan bu benzersiz yelkenin otomatik kontrol sistemleri sayesinde yalnızca üç denizciyle bile okyanusları aşabilir, yeni adalar keşfedebilir ve kolayca dünyayı gezebilirsiniz” diyor. 

1684742973_yyachts_general_page_0001.jpg

Estetikle görünmez kılınmış bir teknoloji

Son teknolojiyle donatılmış mükemmel bir mühendisliğin ve olağanüstü işçiliğin eseri olan Tripp 90’ı tasarlarken görünmez bir teknoloji kullandıklarını ifade eden ünlü deniz mimarı, tasarım sürecini şöyle anlatıyor: “Böyle bir projeyi bir araya getirmenin en zor yanı teknolojiyi görünmez kılmaktı. Çünkü tekneyi çok kullanışlı hale getirmek için tüm teknolojiyi kullanıyorsunuz ama onu göstermek istemiyorsunuz. Bu sebeple teknenin kullanımının ve onu çalıştıran mekanizmanın ne olduğunu göstermeden, hepsini tekneye entegre etmek, boşluklara gizlemek benim için zorlu ama aynı zamanda çok ödüllendirici oldu.”

Türkiye’de Tetra Pazarlama ve Dış Ticaret A.Ş distribütörlüğünde sipariş alan ve tüm dünyada yılda sadece 25 adet üretilen YYachts yelkenlilerinin teslimi, bir yıl içinde gerçekleştiriliyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim