Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yuvacık Barajı'nda 10 günlük su rezervi kalması sebebiyle muhtemel bir su sıkıntısını göz önünde bulundurarak İSKİ'den su almaya başladı.
İstanbul Su ve Kanalizasyon İşleri Başkanlığı (İSKİ)'den su almaya başlayacaklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, "Barajda su bittiği için dışarıdan su almaya başladık. Alınan suyun bedelini belediye ödeyecek. Daha sonra anlaşma gereği barajı işleten Thames Water'dan tahsil edilecek." dedi.
Barajı işleten İngiliz Thames Water, yılda 142 milyon metreküp su vermesi gerekiyor. Bu yıl yaptığı çalışma ile suyu köylere kadar götüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, daha önce 100 milyon metreküpün üzerine çıkamazken, bu yıl 130 milyon metreküp su alma hedefi koydu. Bu çalışma ile İzmit Su ve Kanalizasyon İşleri Başkanlığı (İSU) şimdiye kadar 110 milyon metreküp su aldı. Yıl sonuna bir ay kala, daha 32 milyon metreküp su alma hakkı varken barajda su bitti. Şu anda barajda 10 günlük su bulunuyor. Barajdaki suyun bitmesinin en büyük sebebi ise barajın yanlış yere kurulması ve kaynağının az olması olarak gösteriliyor.
Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, önlem almaya başladıklarını söyledi. Dışarıdan su alınmadığı takdirde Kocaeli'nin susuz kalacağını belirten Şeker şöyle konuştu:
"Bugünlük hali ile barajda 10 günlük en fazla 15 günlük su rezervi kaldı. Bu yüzden dışarıdan 2 gün önce su almaya başladık. Daha önce İSKİ ile yapılan protokolumuz vardı. Bu protokul çerçevesinde Gebze'yi beslemek için su almaya başlıyoruz. Şu anda organize sanayi bölgelerinin de bizden ciddi su talepleri var. O talepleri karşılayamıyoruz. Biz verilmeyen suyun parasını Thames Water'den alacağız. Anlaşma gereği nasıl ki şimdiye kadar boşa akan suyun parasını aldılar, biz de anlaşma gereği veremedikleri suyun parasını alacağız."DenizHaber.Com
Yuvacık Barajı'nda su tükendi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, "Barajda su bittiği için dışarıdan su almaya başladık. Alınan suyun bedelini belediye ödeyecek" dedi.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Pezeşkiyan, Hürmüz Boğazı'nı açmak için şartlarını sıraladıİran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hürmüz Boğazı'nın açılması için şartlarını açıklar. Pezeşkiyan, ABD'nin ablukayı ve saldırılarını durdurması halinde boğazın açılacağını söyledi.
Tarihi gemi Savarona, Boğaz'ın sularına geri döndüTCG Savarona Eğitim Gemisi, İstanbul’daki liman ziyaretleri kapsamında ilk durağı olan Dolmabahçe açıklarına demirledi.
Kocaeli açıklarında fuel oil yüklü tanker arızalandıKocaeli'de Bayramoğlu açıklarında 240 ton fuel oil yüklü tanker arızalandı. Tanker, römorkörle çekilerek Eskihisar Demir Sahası'na emniyetle demirletildi.
ABD’den Hürmüz’de tankerlere geçiş saati uygulamasıHürmüz Boğazı’ndaki enerji trafiğinde yeni bir dönem başladı. Ticari tankerlerin güvenli geçişi için sağlanan hava koruması artık günün belirli saatlerinde yoğunlaştırılacak ve gemilerin geçişlerini bu zaman pencerelerine göre planlaması beklenecek.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim

























