• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 17 °C

Yusuf Sertkaya, soyadının hakkını verdi

Yusuf Sertkaya, soyadının hakkını verdi
İMEAK Deniz Ticaret Odası Haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan Yusuf Sertkaya, Piri Reis Üniversitesi'ne verilen şahsi kefaletin kaldırılması ve DTO'nun kurumsal kefaletinin konulması gerektiğini söyledi.

Yusuf Sertkaya, soyadının hakkını verdi

İMEAK Deniz Ticaret Odası Haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan Yusuf Sertkaya, Piri Reis Üniversitesi'ne verilen şahsi kefaletin kaldırılması ve DTO'nun kurumsal kefaletinin konulması gerektiğini söyledi.

Salih Zeki Çakır'ın listesinden DTO Meclisi'ne seçilen Yusuf Sertkaya, Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada ezberleri bozacak açıklamalarda bulundu. DTO Deniz Eğitimi Meslek Komitesi'nde görev aldığını dile getiren Sertkaya, Metin Kalkavan'ın Piri Reis Üniversitesi'ne verdiği 100 Milyon TL'lik şahsi kefaleti kastederek, "Önceki Yönetimin en önemli projesi olan ve İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın gelirlerinin hemen hemen tamamına yakının aktarıldığı Piri Reis Üniversitesi benim ihtisas alanım içindedir. Bu noktadan hareketle, en kısa zamanda Odamız kaynağının büyük bir bölümünün aktarıldığı Piri Reis Üniversitesi'nin, kişisel kefaletten çıkarılarak DTO'nun projesi olması amacıyla, oluşturulacak çalışma grubu tarafından bu projesnin takibi ve incelenmesi, yeni yönetimin öncelikli görevi olmalıdır" dedi.

ÜYELERİN YÜZDE 44 SİZE HAYIR DEDİ

Metin Kalkavan Yönetimi'ni sert bir dille tabsiyede bulunan Yusuf Sertkaya; "Yönetim olarak sizlere tavsiyem meclisdeki sayısal üstünlüğünüze değil, seçme hakkını kullanan üyelerimizin yüzde 44'ünün size HAYIR dediği ve değişim beklediği yönündeki sandığa yansıyan beyanı dikkate almanızdır. Üyelerimizin ve ülkemizin kıt kaynaklarından tasarruf ederek Odanın kullanımına verilen bir kuruşu dahi heba etmeyin. Her konuda şeffaf olun" diye konuştu.

SORUNLAR MONOLOG YAPIYLA ÇÖZÜLEMEZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın önceki seçimlerinde olduğu gibi her yönetiminde iktidarın bulunduğunu dile getiren Meclis Üyesi Yusuf Sertkaya, iktidarların olması, o yönetimi demokratik yapmayacağını söyleyerek, yönetimi demokrat yapan unsurun muhalefet olduğunu söyledi.

Seçimlerinden sonra ilk kez İMEAK DTO Meclisi'nin çok sesliliğine kavuştuğunu belirten Yusuf Sertkaya, sektörün sorunlarını mevcut monolog yapıyla çözülemeyeceğini ve Oda kaynaklarının bazı kişisel kefaletlerle kontrolsüz ve keyfi kullanımına sınırlama getirilmesini istedi.

Değişim Grubu'nun Adayı olarak seçimlere katıldığını ve üyelerin takdiri ile DTO Meclisi'ne seçildiğini ifade eden Yusuf Sertkaya, yüzde 44 oy almış Değişim Grubu'nun bir üyesi olarak, şahsi değil meslek grubunu temsilen hareket edeceğini sözlerine ekledi.

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
T.C. Müh.Kaptan Refik Akdoğan
09 Haziran 2013 Pazar 15:03
Ezberler bozuluyor mu?
Çok şükür İMEAK DETO'da Sayın Kaptan Yusuf Sertkaya
hesap soruyor. Bilmediklerimizİ açıklıyor.Kim bilir daha neler var? Özellikle ben İMEAK DTO'nun topladığı
gelirlerinin ne kadarı ihtiyaçlarını gidermeleri için, ülkemizdeki sivil denizcilik okullarına verildiğini merak ediyorum. Yukarda Allah'ın olduğunu hiç unutmayalım Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
24.133.110.255
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim