• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 22 °C

Yunanlı zenginler adalarını satışa çıkardı

Yunanlı zenginler adalarını satışa çıkardı
Referandumda "hayır" diyen Yunanistan`da şahsa ait adalar satılıyor. Bugüne kadar şahsa ait 17 özel ada satışa çıkmış durumda. Bu sayının önümüzdeki süreçte 120'yi bulması bekleniyor.

Kreditörlerin, nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşullara referandumda "hayır" diyen Yunanistan`da şahsa ait adalar satılıyor. 'Online Özel Adalar' isimli gayrimenkul satış sitesinden derlediği verilere göre bugün itibarıyla şahsa ait 17 özel ada satışa çıkmış durumda. Bu sayının önümüzdeki süreçte 120'yi bulması bekleniyor. Merkezi İngiltere'de bulunan uluslararası gayrimenkul şirketi Spot Blue Müdürü ve gayrimenkul piyasası uzmanı Julian Walker, ekonomik krizle mücadele Yunanistan'dan satışa çıkan şahsa ait adaları almanın uzun vadede kazançlı bir yatırım olacağını söyledi.

Walker, Yunanistan'ın avroyu bırakarak eski para birimi drahmiye dönme ihtimalini hatırlatarak, "Eğer avro para birimi olarak kullanılmaz ve yeni bir para birimine geçiş yapılırsa ev fiyatları düşer. Bu nedenle şu anda yatırım yapmak doğru değil. Ancak uzun vadeli yatırımcıysanız ve maddi gücünüz de varsa kriz döneminde satışa çıkan adalardan birini almak mantıklı bir yatırım olabilir" değerlendirmesinde bulundu. Gayrimenkul kiralamanın da alternatifler arasında olduğunu aktaran Walker, "Kiralama seçeneği gereksiz ve finansal açıdan zarar verici olabilir. Bu seçenek, sadece kısa dönemli tatil düşünenler için bu cazip olabilir" dedi.

EN PAHALISI OMFORİ ADASI

Yunanistan'da satışa çıkarılan adaların bir kısmına değer biçilemese de en pahalı ada olarak 50 milyon avroluk değeriyle Omfori Adası öne çıkıyor. Omfori Adası yaklaşık 4,5 kilometrekare büyüklüğünde ve bölgenin en güzel, özel adası olarak biliniyor. Omfori Adası'ndan sonra sırasıyla en değerli adalar Dulichium, Kuzey Ege, St. Thomas ve Nissos Makri adaları olarak listeleniyor. Dulichium Adası, Yunanistan'da satışa çıkarılan en büyük özel ada olarak dikkati çekiyor. 5,4 kilometrekare büyüklüğündeki adaya biçilen değer ise 40 milyon avro. 4 binden fazla zeytin ağacına sahip adanın, lüks bir otelin yanı sıra marina ve özel villa inşaatına da uygun olduğu belirtiliyor. Kuzey Ege Adası, 35 milyon avro değerinde ve metrekare başına değeri 100 bin avro. Adanın büyüklüğü ise 0,3 kilometrekare. Uluslararası yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği adalardan biri olan Kuzey Ege, Atina'ya yakınlığı ile ön plana çıkıyor. 15 milyon avro değere sahip St. Thomas adası da deniz taksisi ile Atina'ya 45 dakika mesafede bulunuyor. Adanın büyüklüğü 1,2 kilometrekare ve adada 2 köy bulunuyor.

ANGELINA ve BRAD'İN TERCİHİ...

Fiyat tekliflerine açık olan 1 kilometrekare büyüklüğündeki Nissos Makri Adası ise ormanlarının güzelliğiyle övülüyor. Adada inşa edilecek binalar için tüm yasal izinlerin alındığı ifade ediliyor. Değeri 3,75 milyon avro, büyüklüğü 0,17 kilometrekare olan Gaia Adası'nı öne çıkaran özelliği ise Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin adaya gösterdiği ilgi oldu. 6 villa inşa edilebilecek büyüklüğe sahip ada İyonya Adaları grubunda bulunuyor. Satılık diğer özel adaların isimleri ise Patroklos, Nafsika, Kardiotissa, Nissos Sofia, Kythnos, Stroggilo, Lihnari, St. John's, Tragonisi, Vouvalos ve Kato Antikeri. Gayrimenkul satış sitesinin operasyon müdürü Nicole Edwards da satılık ada bilgilerinin güncelliğini ve bilgilerin doğruluğunu onayladı. Yunanistan'da 5 binden fazla ada bulunuyor ancak bu adaların sadece 227 tanesi iskan edilmiş durumda.

Yunanistan Merkez Bankası'nın verilerine göre, Yunanistan'da emlak fiyatları 2007'den bu yana düşüyor ve o tarihten bu yana merkez şehirler ve turistik adalarda bulunan evlerde yaşanan değer kaybı yaklaşık yüzde 30-40'lar düzeyinde. 

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim