• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 6 °C
  • Çanakkale 5 °C

Yunanistan’dan zırhlı amfibi hücum aracı tedariki

Yunanistan’dan zırhlı amfibi hücum aracı tedariki
Yunanistan, ABD’den 63 adet zırhlı amfibi hücum aracı tedarik edecek.

17 Mart 2023 tarihinde ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Yunanistan Hükümeti’ne 63 adet zırhlı amfibi hücum aracı ve ilgili ekipmanın olası bir satışını onaylayan bir karar aldığını duyuruldu. Bu kapsamda satışın tahmini maliyetinin 268 milyon dolar olduğu aktarılmakta.

ABD tarafından yapılan açıklamada bahse konu satışın Yunanistan’ın NATO’nun güney kanadındaki stratejik konumunu desteklemek için denizdeki çıkarlarını ve altyapısını korumak için etkili bir yetenek sağlayarak, Yunanistan’ın mevcut ve gelecekteki tehditlere karşı koyma yeteneğini geliştireceği ifade edildi.

Amtrac olarak da bilinen zırhlı amfibi hücum aracı, birlikleri ve ekipmanlarını askeri gemilerden kıyıya taşımak ve kara operasyonlarını desteklemek için tasarlanmış bir muharebe aracıdır. Amtrac, öncelikle Amerika Birleşik Devletleri Deniz Piyadeleri için geliştirilmiştir. Hizmetteki mevcut model, 1970’lerin başından beri faaliyette olan AAV-7A1’dir.

Çeşitli savaş senaryolarında çok yönlülük sağlayan, karada ve suda hareket edebilen AAV-7A1, hem karada hem de suda çalışacak şekilde paletli bir tasarımsa sahiptir. Bu kapsamda suda hareket için araçta, 2 adet su jeti bulunmaktadır. Army Recognition tarafından yapılan habere göre AAV-7A1, 25 adede kadar tam donanımlı Deniz Piyadesini ve teçhizatını veya yaklaşık 3000 kiloluk bir yük taşıyabilmektedir.

whatsapp-image-2023-03-21-at-15.25.06.jpeg

Leopard tankları Yunanistan’da üretilecek

Yunanistan merkezli Greek City Times tarafından aktarıldığı üzere Alman Krauss-Maffei-Wegmann’ın Yunan şirketi Metka ile Leopard tankları üretme planları bulunmaktaydı. Die Welt’in sorularını yanıtlayan KMW, “Ukrayna’daki savaşın arka planına ve karmaşık silah sistemleri değişimi kampanyasına karşı, şu anda büyük bir proje üzerinde çalışılıyor. Yunanistan’da yüzlerce eski Leopard tankının ortak üretimi veya modernizasyonu olasılığı gündemimizde.” ifadelerini kullanmıştı. Ek olarak Yunan Metka ile görüşmelerin olduğu aktarılmıştı.

Greek City Times’a göre yeni proje, Leopard 1A5 ve Leopard 2 tanklarının çelik gövdesini üretme üzerine kurulu. Bu bağlamda yeni Leopard üretim birimlerinin oluşturulmayacağı ve Almanya’da bulunan üretim hattının Yunanistan’a konuşlandırılmayacağı aktarılmıştı. Yunan medyasına göre Şansölye Olaf Soltz’un 27 Ekim’de Yunanistan’a yapacağı ziyarette konuyla ilgili görüşmeler yapılmıştı. (Defenceturk)

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim