• BIST 10762.21
  • Altın 4703.165
  • Dolar 41.166
  • Euro 47.9591
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 38 °C
  • Antalya 31 °C
  • Muğla 35 °C
  • Çanakkale 34 °C

Yunanistan Husi saldırılarına karşı Kızıldeniz’e gemi gönderiyor

Yunanistan Husi saldırılarına karşı Kızıldeniz’e gemi gönderiyor
Yunanistan Husi saldırılarının ardından, bölgeye donanımlı bir kurtarma gemisi gönderme kararı aldı. “Giant” isimli bu özel gemi, deniz kazalarına müdahale edecek, Yunan mürettebatını koruyacak ve deniz taşımacılığına destek sunacak.

Yemen’deki Husilerin Yunanistan tarafından işletilen iki gemiyi batırmasının ardından, Yunanistan Kızıldeniz’e güçlü bir kurtarma gemisi gönderme kararı aldı.

Yunanistan Denizcilik Bakanı Vassilis Kikilias, bu adımın denizcileri korumak ve küresel ticaret yollarının güvenliğini sağlamak amacıyla atıldığını duyurdu.

 “Giant” adlı kurtarma gemisi, Yunan Römorkör Sahipleri Birliği tarafından sağlandı ve 14 kişilik Yunan mürettebat tarafından işletiliyor. Gemi, bölgede artan saldırılara karşı acil müdahale kapasitesi sağlayacak.

İki Yunan Gemisi Hedef Alındı

Bu gelişme, Temmuz ayı başında Husiler tarafından art arda hedef alınan iki dökme yük gemisinin ardından geldi. Yunanistan tarafından işletilen, Liberya bandıralı Magic Seas ve Eternity C adlı gemiler saldırılar sonucu battı. Magic Seas’in tüm mürettebatı kurtarılırken, Eternity C gemisinde trajedi yaşandı. Gemideki 10 kişi kurtarıldı, beş kişinin öldüğü tahmin ediliyor ve kalan 10 denizcinin Husi militanların elinde olduğu bildiriliyor.

AB Gücü Aspides Bölgede Yoktu

Olayların yaşandığı sırada, Kızıldeniz’de deniz güvenliğinden sorumlu Avrupa Birliği deniz misyonu Aspides’in bölgede herhangi bir varlığının olmadığı bildirildi. Bu durum, denizcilik camiasında tepkiye yol açtı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim