• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Yüksel Yıldırım: 2.5 milyar dolarlık satın alımın eşiğindeyiz

Yüksel Yıldırım: 2.5 milyar dolarlık satın alımın eşiğindeyiz
Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, 2.5 milyar dolarlık bir satın almanın eşiğinde olduklarını belirtti.

Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Ekonomist Dergisi'nden Sibel Atikle bir söyleşi gerçekleştirdi. Yıldırım Holding'in 2017 yılındaki yatırım hedefleri üzerinde duran Yüksel Yıldırım, 2.5 milyar dolarlık bir satın almanın eşiğinde olduklarını belirtti. 

2016’da yılın en büyük satın alma işlemine imza atan Yıldırım Holding, bu yılda önemli satın almalar yapmaya hazırlanıyor. Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, biri Kazakistan’da diğeri ABD’de iki satın alma için görüşmeler yürüttüklerini söylüyor. ABD'de çok önemli bir liman işletmecisiyle üç yıldır masada olan şirket, işlemi büyük olasılıkla bu yıl sonuçlandıracak. 

21 ülkede yatırımları bulunan Yıldırım Holding, iki önemli satın alma için pazarlıklar yürütüyor. 2016 yılında Türkiye’nin en büyük satın alma işlemini gerçekleştiren ve Pueato Bolivar Limanı’nı 750 milyon dolar değerle alan Yıldırım Holding, bu yılda en büyük satın alma işlemlerine imza atmak istiyor.  Dünya liginde kromda dördüncü, liman 15’inci sırada yer alan Yıldırım Holding, planladığı satın almanın gerçekleşmesi durumunda limancılıkta ilk sekiz şirket arasına girecek. Yıldırım Holding’in icra kurulu başkanı Yüksel Yıldırım, bu satın almayı ABD’de yapmayı planladıklarını söylüyor. ABD’de çok önemli bir liman işletmecisiyle üç yıldır masada olduklarını anlatan  Yıldırım, işlemin büyük olasılıkla bu yıl sonuçlanacağını kaydediyor. Yıldırım, yurt dışında  önemli yatırımlara imza atan grubun Türkiye’de ise planladığı yatırımlarda engellerle karşılaştığını söylüyor. Yüksel Yıldırım, holdingin büyüme planlarını Ekonomist’e anlattı.

2016’da yılın en büyük satın almasına imza attınız. Bu yıl bir satın alma gündemi var mı?

Yıldırım Holding’in istikarı olan Yılport Holding, geçen yıl Puerto Bolivar Limanı’nın işletme haklarını 750 milyon dolar yatırımla 50 yıllığına devraldı. Bu sözleşmeyle Latin Amerika’nın en büyük konteyner terminali hayata geçmiş oldu. Limancılıkta satın alma girişimlerimiz devam ediyor. Tabi yaptığımız satın almalar milyar dolarları aşıyor ve bununda görüşmeleri yıllar alıyor. Şu an iki satın alma gündemimiz var. İkisini de  de görüşmeler üçüncü yıla girdi fakat hala başaramadık.

Neden başaramadınız? Finansal koşullar mı etkiledi?

Satıcılarla pazarlık süreci zaman alıyor.  Fakat bizim önümüzdeki en büyük engel Türkiye’nin içinde bulunduğu konjonktür. Hiçbir problem yokken birden Avrupa ile sürtüşmeye girmek, Amerika’nın uçaklarda getirdiği bilgisayar engellemesi, dışarıda farklı algılanıyor. Baktığınızda her şey algı algı meselesi. Bizim yaptığımız satın alımlarda bütçeler çok büyük. Bunlara finansman bulmak ise bugünkü Türkiye ve dünya konjonktüründe çok zor.

Şuan satın alma girişimi ne aşamada?

Biri ile gizlilik anlaşması imzaladık. İsim telaffuz edemiyoruz, çünkü gizlilik anlaşması gereği 50 milyon dolarlık cezası var. Fakat şunu söyleyebilirim, alıma çok yaklaştık. Fakat bir Türk şirketine bunu verip vermeyeceklerini bilmiyoruz. Amerika’da bir PR şirketi tuttuk. Amerika koruyucu bir ekonomi ve bu tip satın almalarda çok hassaslar. Eğer şansımız yaver giderse satın alma bu yıl bitecek. Konuştuğumuz paranın yüzde 80’ini hallettik. Yüzde 20’lik kısmı içinde bankalarla görüşüyoruz. Diğer satın alma girişimimiz ise Kazakistan kökenli bir şirketle ilgili.

'Temiz ve Apolitik bir grubuz'

Grubun büyüme planlarını anlatan Yüksel Yıldırım, arkalarında hiçbir politik desteğin olmadığını da vurguluyor. Yıldırım, sözlerine şöyle devam ediyor. ‘ Sıfırdan gelip tırnaklarımızla işlerimizi yapıyoruz. Temiz ve apolitik bir gurubuz ve arkamızda hiçbir politik güç yok.  Bize Türkiye’de  işlerimizi büyütmek istiyoruz ama projelerimizin önü kesiliyor. Dilovası’ndaki sekiz yılda bitti. Dilovası’ndaki limanın üç fazı devletin önünde. Çanakkale’deki termik santral projemiz için dava üstüne dava açılıyor. ÇED alındı ve diğer bütün prosedürler yapıldı. General Electric projeyi o kadar beğeniyor ki bizimle ortak olmak istiyor. Her şey bitmiş olmasına rağmen bakanın bir imzası bekleniyor. 5 milyar dolarlık bir yatırımın önü neden kesiliyor merak ediyorum. İstihdam deniyor ama bu projeler bekletiliyor. Bize desinler ki, size beğenmiyoruz ve onay vermiyoruz, biz de başkalarına satıp çıkalım. Dünyanın her yerinde kazandığım parayı bu ülkeye getirip harcıyorum. Biz Türkiye’de kendimizi iyi ifade edemiyoruz. O nedenle Türkiye’de büyümemiz sınırlı kalıyor.’

Ne kadarlık satın alma olacak?

2,5 milyar dolarlık bir satın almanın 2 milyar doları hazır. 500 milyon doları kaldı, bunu içinse bankalarla görüşme halindeyiz. Bizim yapacağımız satın alma Ülker’in UB’yi almasına yakın bir rakam olacak. Türkiye tarihinde ikinci büyük satın alma işlemi olacak. Satın almanın yanı sıra üstüne 1 milyar dolar kadar da yatırım yapılacak.

Bu satın alma gerçekleşirse sizi dünya liginde nereye taşıyacak?

Alacağımız şirketin 40 lokasyonda 80 operasyonu var. Şu an Yıldırım Holding olarak kendi içimizde 26 deniz terminali, 6 tane de kara terminali var. Bu satın alma ile 40 terminalde operasyonel olarak 100’ün üzerinde limanı işleteceğiz. Bu da bizi dünyada liman işletmeciliği alınında sekizinci sıraya taşıyacak. Ana işimiz limancılıkta konteyner operasyonunda şuan dünya genelinde 15’inciyiz. 

Şirketin ciro hedefi nedir?

Geçen yıl 1,5 milyar dolarlık ciro elde eden grupta toplam konsolide global gelirlerimizin yüzde 60’ını yurt dışındaki operasyonlarından elde ettik. Bu yıl ise hedefimiz 2 milyar dolarlık ciro.  21 ülkedeki girişimlerimizle oluşan  bu rakamı önümüzde ki yıllarda satın almalarla 3 milyar doların üzerine çıkarmak istiyoruz. Açıkçası artık kendimizi sadece bir Türk şirketi olarak görmüyoruz. Türk kimliği ile dolaşıyoruz ama uluslararası bir grubuz.

Önümüzdeki dönemde bu pay değişir mi?

Gelirlerimiz içine yurtiçinden gelen değeri düşürmeden, yurt dışının payını yükseltmek niyetindeyiz. Önümüzdeki yıllar içinde hedefimiz yurt dışı gelirlerin ciromuz içindeki payını yüzde 75’e çıkarmak. Çok başarılı isler yaptığımız için yabancı fonlar birlikte iş yapalım teklifleriyle bize geliyorlar. Gelecek büyüme planımızda bambaşka süreçler var.

Grubun yatırımları olan madencilikte yeni gündem nedir?

Kazakistan’da devletin işbirliğinde  yeni projeler geliştirmek üzere çalışıyoruz. Bir diğer önemli girişimimizde Kolombiya’da olacak. Amerika kıtasının  en büyük yer altı kömür madeni lisansına sahibiz.  Yaklaşık 4 milyar dolarlık bir proje ve 5 milyon ton ile başlayıp 30 milyon tona çıkarabileceğimiz bir kapasite var. Kolombiya’da bu kömürden metalurji kok yapıyoruz. Alyaj sektörü şeker ve demir çeliğe  veriyoruz. Kapasite şu anda 130 bin ton fakat dediğim gibi yatırım devam ediyor.

Bu yatırımla kömür işine ilk defa girmiş oldunuz değil mi?

Kömür işini Türkiye’de  en iyi bilen şirketiz ve 80’lerden beri bu alanda varız.  Fakat sadece ticaretini yapıyorduk. Şimdi üretici konumundayız. Kolombiya’da yatırım üç fazda yapılacak. Kömür madeni yatırımı ve limana kadar 170 km’lik demiryolu olacak. Liman ve demiryolu için Çinli bir şirketle görüşüyoruz. Onlar finansmanı ile gelip bu işi yapmak istiyorlar. Türkiye’de konuştuğumuz şirketler var. Projeyi daha tam dizayn etmedik. Adım adım ilerliyoruz. Demiryolu ve liman için yaklaşık 1 milyar dolar civarında bir yatırım planlanıyor.  3 milyar dolar yatırım da üretime dönük maden işletmesi için olacak.  Bu bizi dünyada kömürde ilk 20 şirket arasına sokacaktır. Kromda ise dünya dördüncüsüyüz. 

Türkiye’deki yerli kömür ihaleleriyle ilgileniyor musunuz?

Türkiye’de üretilen kömürün ihracat gücü zayıf ve pahalı. Biz 3,5 cente mal ederken, yerli kömür 6 cente mal oluyor. Dünyada ilk 10 ekonomi  içine gireceğiz diyorsak global girişimler olmalı. Devletin de bizi teşvik etmesi ve kaynak ayırması lazım. Yanımıza da Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nu vermeli ve güç birliği olmalı. Biz Kolombiya’da üreteceğiz fakat Türkiye’ye getirebiliriz. Yerli olsun söylemleri artık şova dönüştü. Tabii ki yerli kaynaklara yatırım yapılmasına karşı değiliz. Ama neticede enerji açığımız var. Baz yükü oluşturacak gaz yada kömür. Gaz ithal ediliyor, kömür pahalı. Enerjimizi bağımsız hale getirmemiz gerekiyor. Bunu içinde dünyada yatırımlar yapılmalı.

yuksel_zeycan_recep_buyuk.jpg

yuksel_ucak.jpg

yuksel_ucak_1.jpg

yuksel_ucak_2.jpg

Yüksel Yıldırım'ın muhterem annesi ve kızının ismini taşıyan ZEYCAN isimli Bombardier Global Expres model uçaktan Türkiye'de sadece 3 tane bulunuyor. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim