• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 15 °C

Yonca-Onuk'un inşa ettiği TCSG-34 botu Aliağa’da hizmete girdi

Yonca-Onuk'un inşa ettiği TCSG-34 botu Aliağa’da hizmete girdi
Yaklaşık 23 metre uzunluğunda, 5 metre eninde ve 23 ton ağırlığında olan Kaan 19 sınıfına ait “TCSG-34” botu İzmir Aliağa'da düzenlenen törenle hizmete girdi

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı’nın sorumluluk bölgesinde Aliağa'da hizmet verecek olan Kaan 19 sınıfına ait  “TCSG-34” botu törenle hizmete girdi. 

Aliağa’da konuşlanan TCSG-34 Komutanlığı’nın hizmete girmesi nedeniyle bir tören düzenlendi. S.G. Ege Deniz Bölge Komutanlığı tarafından düzenlenen törene; İzmir Valisi Mustafa Toprak, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Vekili Mehmedali Özkurt, Aliağa İlçe Garnizon Komutanı Bora Meriç ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı S.G. Kur. Kd. Alb. Murat Yılmazaslan ile birlikte Foça, Aliağa ve Dikili bölgesinde görev yapan Sahil Güvenlik Bot Komutanları katıldı.   

DENİZLERDE KANUNLARIN TEMSİLCİSİ OLACAK

Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kaan 19 sınıfına ait  “TCSG-34” botunun denizlerde kanunların temsilcisi ve takipçisi olan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na hayırlı, uğurlu olmasını diledi. 

DÜNYANIN EN İYİ HÜCUM BOTLARI ARASINDA

Yerli mühendisler tarafından tasarlanarak Türkiye’de imal edilen ‘Kaan 19’ sınıfının dünyanın en iyi hücum botları arasında gösterildiğine dikkat çeken Vali Toprak, ülke adına böylesi gurur verici güzelliklerin sayısının gün geçtikçe arttığını görmekten de büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.   

Mavi vatan olarak nitelendirilen denizlerde güvenliği temin eden,  doğal zenginlikleri koruyan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şanlı bayrağını mavi sularda dalgalandıran Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın ülke açısından önemine değinen Vali Toprak, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın özellikle de son yıllarda göçmen kaçakçılığı ve insan tacirlerine karşı büyük bir mücadele yürüttüğünün altını çizdi.  

TOPRAK: BÜYÜK GELİŞİM YAŞIYORUZ

TCSG 34 botunun da katılmasıyla birlikte Sahil Güvenlik filosunun daha da güçlendiğine işaret eden Vali Toprak, “Son yıllarda milli gemi projesi ve onun alt enstrümanlarının da devreye girmesiyle birlikte büyük gelişim yaşıyoruz” dedi. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın gece gündüz demeden fedakarca ve cansiperane bir şekilde  görev yaptığını sözlerine ekleyen Vali Toprak, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nı tebrik ederek, başarılı görevlerinden dolayı Sahil Güvenliği’nin  tüm mensuplarına ayrı ayrı teşekkür etti.   
Törende yapılan konuşmaların ardından TCSG-34  Bot Komutanlığı mürettebatı, bahriye geleneklerine uygun olarak and içerek botu teslim aldı. Gemi bayrağının toka edilmesinin ardından bot, protokolün ziyaretine açıldı.

RADARA YAKALANMIYOR

Yaklaşık 23 metre uzunluğunda, 5 metre eninde ve 23 ton ağırlığında olan Kaan 19 sınıfına ait  “TCSG-34” botu saatte maksimum 60 deniz mili sürat yapabiliyor.  Radara yakalanmama özelliğiyle hayalet bot olarak anılan Kaan 19'lar,  dünya askeri pazarının da en çok tercih edilen botu olarak gösteriliyor. 7 ayrı denizde boy gösteren Kaan 19'lar,  dünyanın en hızlı ve kullanışlı hücumbotu olarak kabul ediliyor.

fg-izmir-002.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim