• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 11 °C

YILPORT Holding, Taranto Konteyner Terminali'nin imtiyaz hakkını alıyor

YILPORT Holding, Taranto Konteyner Terminali'nin imtiyaz hakkını alıyor
İyonya Denizi Liman Müdürlüğü İtalya’daki Taranto Limanı’nın imtiyaz ihalesinde Yılport Holding’in teklifine olumlu değerlendirmede bulundu.

İyonya Denizi Liman Müdürlüğü İtalya’daki Taranto Limanı’nın imtiyaz ihalesinde Yılport Holding’in teklifine olumlu değerlendirmede bulundu. Limanda bulunan Taranto Konteyner Terminali’nin imtiyaz hakkı için verilen olumlu karar, 3 Ağustos’ta askıya çıkarıldı.

Yılport Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, konu hakkında şunları söyledi:

“Teklifimiz kabul edildiği ve askıya çıkarıldığı için çok mutluyuz. Taranto Konteyner Terminali’nin işletmesi için heyecan duyuyoruz ve Taranto’nun limancılık endüstrisinde yükselişi için çalışmayı taahhüt ediyoruz. Yılport olarak askı sürecinin sonunda yerel yönetimle, işçi sendikalarıyla, lojistik şirketleriyle, ithalatçı ve ihracatçılarla, ayrıca bölgedeki tarım ve gıda sektörüyle birebir buluşmalar gerçekleştireceğiz. Onlara Taranto’daki iş planımızı anlatacağız. Yılport’un vizyonu, Taranto Konteyner Terminali’ni Taranto’nun ticaret kapısı haline getirmek ve burayı gelecekte bir yük aktarma terminaline dönüştürmektir. Yatırımlarımızla terminali, yarının konteyner taşımacılığı endüstrisine hazırlamak istiyoruz. Çok yakında büyük global konteyner taşımacılığı hat şirketleriyle ve feeder şirketleriyle masaya oturarak onları Taranto’ya çekmek için konuşacağız. İlk etapta konteyner hacmini artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca özel ve kamu paydaşlarıyla yakın ilişki içinde olacağız. Yılport’un global bilgi birikimini, deneyimini, iş ağını, daha verimli, daha etkin, müşteri odaklı ve çevreye duyarlı liman işletmeciliği felsefemizle Taranto’ya getireceğiz. Ayrıca Yılport olarak yerel işletmecilerle de kuru yük, proje kargo ve ro-ro operasyonları için konuşacağız. İnanıyorum ki Taranto Konteyner Terminali 2025 yılına kadar İtalya’nın en iyi terminallerinden biri haline gelecek.”

Taranto Konteyner Terminali, Yılport’un global portföyünde 21’inci terminal ve şirketin İtalya’daki ilk terminali olacak. Terminalin şu anki yıllık konteyner elleçleme kapasitesi yaklaşık 2 milyon TEU ve su derinliği 16,5 metre olarak ölçülüyor. Yılport’un iş planına göre gelecek 10 yıl içinde limanın kapasitesi 4 milyon TEU’ya yükseltilecek. Yılport Holding, alt yapı, ekipman ve teknoloji yatırımları yapacak. İlk yatırımlar STS konteyner vinçleri, raylı gantry vinçleri ve Navis terminal işletim sisteminin kurulması üzerine olacak.

YILDIRIM Şirketler Grubu’nun bir iştiraki olan Yılport Holding, 2025 yılına kadar dünyanın ilk 10 konteyner terminali işletmecisi arasında yer almayı hedefliyor. 8 ülkede 20 liman ve 6 kara terminali işleten Yılport Holding, Drewry’nin yıllık araştırmasına göre global konteyner terminali operatörleri arasında 13’üncü sırada yer alıyor. YILDIRIM Holding ayrıca dünyanın üçüncü büyük konteyner taşımacılığı şirketi CMA CGM’de %24 hisseye sahip bulunuyor.

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim