• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 13 °C

YILPORT Holding, 2016 Çizgi Üstü Sektörel Performans Değerlendirme Ödülü'ne layık görüldü

YILPORT Holding, 2016 Çizgi Üstü Sektörel Performans Değerlendirme Ödülü'ne layık görüldü
Kocaeli Sanayi Odası öncülüğünde düzenlenen 9'ncu Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni Wellborn Luxury Hotel’de gerçekleştirildi. Yılport Holding, Yılın Lojistik, Taşımacılık ve Liman İşletmeciliği Ödülü'ne layık görüldü.

Kocaeli Sanayi Odası öncülüğünde düzenlenen 9'ncu Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni Wellborn Luxury Hotel’de gerçekleştirildi. Yılport Holding, Yılın Lojistik, Taşımacılık ve Liman İşletmeciliği ödülüne layık görüldü. Yılport Holding adına ödülü Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım aldı.

Törende bir konuşma yapan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu AB görüşmelerini değerlendirerek,“AB müzakerele donduracağına, adım atmalı açıklamasında" bulundu.

Marmara Bölgesi’ndeki başarılı sanayi kuruluşlarının ödüllendirmesi amacıyla, Kocaeli Sanayi Odası önderliğinde düzenlenen 9’uncu Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni'ne Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOTO Başkanı Semih Barış, Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı, KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan ve çok sayıda davetli katıldı.

ZEYTİNOĞLU AB'YE ÇAĞRIDA BULUNDU

Programın açılış konuşmasını yapan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun programa rahatsızlığı nedeniyle katılamamasından duyduğu üzüntüsünü dile getirerek şunları söyledi; "Başkanımız Hisarciklioğlu, maalesef rahatsızlığı nedeniyle katılamadılar. Bugün sektörel performans ödül törenimizin 9'uncusunu yapıyoruz. Amacımız ülke ekonomisine katkı sağlayan firmalarımızı ödüllendirmek ve onları çizgi üstüne çıkarmaktır. Organizasyondan kısaca bahsetmem gerekirse Sektörel Performans Değerlendirmesine başvuran firmalarımızı 7 kategoride olmak üzere 360 derece değerlendiriyoruz. Bu kategoriler verimlilik, istihdam, yenilikçilik ve markalaşma, finansal sonuçlar, dış ticaret, topluma katkı ve çevre ve çalışanların geliştirilmesi ve bilinçlendirilmesidir. Ödülümüzün yanı sıra organizasyonumuza katılan tüm firmalarımızın ortak kazanımı PWC Danışmanlığı ile Doğu Marmara ABİGEM tarafından verdiğimiz geri bildirim raporudur. Sizin de bildiğiniz gibi bir buçuk yıldır Türkiye’nin AB ilişkilerine yön veren, İktisadi Kalkınma Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyorum. Ne yazık ki son dönemde Türkiye ile AB ilişkilerinde gündem oldukça gergin devam ediyor. Geçen hafta AB Parlamentosu Türkiye ile katılım müzakerelerinin geçici olarak dondurulması kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Biz AB’den müzakereleri dondurma yerine, katılım için gerekli adımları atsa daha iyi olur diye düşünüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen bir diğer önemli açıklama ise Avrupa Birliği 19’uncu İlerleme Raporu’dur. Biz bu raporda Türkiye’ye yapıcı bir eleştiri bulamadık. Her şeye rağmen AB bizim için olmazsa olmazımız. Biz bu kriterleri kendi halkımız için istiyoruz. AB ticari olarak yüzde 40’tan fazla ticaretimizi yaptığımız önemli bir bölge” dedi.

HALİM METE: KOCAELİ VE ZEYTİNOĞLU'NU  TAKDİR EDİYORUM

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye gelen TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, organizasyon için Ayhan Zeytinoğlu’nu takdir ederken şunları söyledi "Herkes bu organizasyonu başlatabilir ama yıllara yaymak, Türkiye’de bilinir bir hale getirmek çok önemli. Türkiye sanayisinin lider şehrine ve o şehrin sanayi odasına da bu yakışırdı. Ben Zeytinoğlu ve ekibini alkışlıyorum. Bu çalışmaya destek veren bölge ortaklarını da kutluyorum. Çok sıra dışı bir seneyi geride bırakıyoruz. Yurt içi ve yurt dışında çok büyük çalkantılar yaşadık. Sizler gibi hem işini geliştiren hem de ayakta kalan firmalarımızın olması büyük kazançtır. Kamu idaremizin de sizlerin kıymetini bilmesini ve sizlere sahip çıkmasını istiyoruz. Ülkelere rekabet gücünü şirketleri kazandırıyor. Müteşebbisin ne kadar başarılıysa ekonomin de o kadar ileri gidiyor. Daha iyisini hep birlikte yapar mıyız evet yaparız. 2017’den itibaren yeniden ekonomiye odaklanırsak başarılı oluruz. Siz kazanın ki ülkemiz daha çok kazansın" diye konuştu.

GÜZELOĞLU: AR-GE ANAYASAMIZIN İLK BAŞLIĞI HALİNE GETİRMELİYİZ

 “Türkiye bir büyük ülke. Biz geleceğe yönelik tüm hedeflerimize iddiamızı ifade ederek yürüyoruz.” diyerek konuşmalarına başlayan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Çok kısa bir süre önce cumhuriyetimizin 93. yılını kutladık. İç ve dış bütün tehditlere, AB’den başlayarak hak etmediğimiz tüm haksız yaklaşımlara, son olarak da 15 Temmuz’da devletine sahip çıktığını gösteren bir millet olduk. Türkiye artık iradesiyle karar veren bir devlet ve bir millettir. Sadece üretmek yetmiyor. Bilişim temelinde üretimi dönüştürmeniz, üretim değeri yüksek ürünler geliştirmeniz gerekmekte. Tasarımı, Ar-Ge'yi anayasamızın ilk başlıkları haline getirmemiz lazım. Ar-Ge'nin yüzde oranını ivedilikle yüzde birin ötesine taşımamız lazım. Bilişim Vadisi’nde çalışmaların ilk kısmını tanımladık. Çok önemli olan ve bugüne kadar hep eksik kalan üniversite ve sanayi ilişkisini temin edecek bir modellemeyi yapmaya çalışıyoruz.” dedi.”

Konuşmaların ardından Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Habertürk Bloomberg TV’ye canlı yayın konuğu olarak katılarak Kocaeli sanayisi ile ilgili bilgiler aktardı. Ardından ödülü hak eden işadamlarına ödülleri takdim edildi.

HT Bloomberg Haber Koordinatörü Ali Çağatay’ın sunuculuğunu üstlendiği programda kadın istihdamı ve başarısı ile hem Türkiye hem de dünyada adını duyurmaya başlayan Göçmen Börek’e de ödül geldi. Göçmen Börek Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adına ödülü alan isim firma ortaklarından İlker Can Dönmez oldu.

İŞTE ÖDÜL ALAN FİRMALAR

BÜYÜK ÖDÜL DALINDA

Belgin Maden Yağlar Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi,

Cryocan Basınçlı Kaplar Endüstriyel Tesisler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi,

PETROL VE OPETROL ÜRÜNLERİ SANAYİ SEKTÖRÜ

Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi ( TÜPRAŞ)

MAKİNA SANAYİ SEKTÖRÜ

Çelmak Tarım Makinaları Plastik ve Demir Doğrama Hayvancılık Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi,

KİMYA SANAYİ SEKTÖRÜ

Green Chemicals Kimyasal Maddeler Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

Gülçiçek Kimya ve Uçanyağlar Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

METAL SANAYİ SEKTÖRÜ

Akkar Silah Sanayi Limited Şirketi

Sarkuysan Elektrolikit Bakır Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi,

TAŞIMACILIK, LİMAN VE LOJİSTİK HİZMETLERİ SANAYİ SEKTÖRÜ

Yılport Konteyner Terminali ve Liman İşletmeleri Anonim Şirketi,

TAŞIT ARAÇLARI VE YAN SANAYİ SEKTÖRÜ

Üç-El Kauçuk Taşıt Araçları Otomotiv yedek Parça Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

Ford Otomotiv Sanayi Anonim Şirketi,

AĞAÇ VE AĞAÇ ÜRÜNLERİ SANAYİ SEKTÖRÜ

Pehlivan Orman Ürünleri ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi,

YAZILIM ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ

Asis Otomasyon ve Akaryakıt Sistemleri Anonim Şirketi

ELEKTRONİK VE OTOMASYON ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ

Ortem Elektronik Anonim Şirketi,

YAPI ÜRÜNLERİ SANAYİ SEKTÖRÜ

AKG Gaz beton işletmeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

GIDA SANAYİ SEKTÖRÜ

Göçmen Börek Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

ELEKTRİKLİ ÜRÜNLER SANAYİ SEKTÖRÜ

Sönmez Transformatör Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

Grıd Solutıons Enerji Endüstrisi Anonim Şirketi

PLASTİK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ SANAYİ SEKTÖRÜ

Eko Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

Akplas Plastik Kalıp Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ödüle layık görüldü.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim