• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 16 °C

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri Denizcilik Gecesi'nde buluştu

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri Denizcilik Gecesi'nde buluştu
Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Öğrenci Temsilciliği tarafından düzenlenen Denizcilik Gecesi Sueda isimli tekneyle Boğz'da gerçekleştirildi

Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Öğrenci Temsilciliği, Sueda isimli teknede 'Denizcilik gecesi' düzenledi. Üsküdar vapur iskelesinden kalkan Sueda isimli tekneyle konuklar, boğaz turu yaptı. 

“DÜZENLENEN ETKİNLİKLERİN AMACI SEKTÖRÜN HAVASINI SOLUMAK”

Denizcilik gecesinin açılış konuşmasını Öğrenci Temsilcisi Canberk Asarkaya gerçekleştirdi. Asarkaya, “Arkadaşlarımızın çalışmalarının ortak bir ürünü olarak ortaya çıkan öğrenci temsilciliğimiz, fakültemiz bünyesinde teknik gezi, eğitim, seminer ve fakülte öğrenci koordinasyon faaliyetlerini yürütmektedir. Bu faaliyetler gerek okulda gerek dışarıda ücretsiz eğitim, tersaneleri yerinde görme, sektörün havasını alma, havasını soluma şeklinde devam etmektedir” dedi.

“ÖĞRENCİLER SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU”

Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Dursun Alkan, Deniz Haber Tv mikrofonlarına gecenin anlam ve önemini açıkladı. Alkan, “Burada hem fakülteden öğretim üyelerimiz , başka üniversitelerdeki öğretim üyelerimiz ve sektör temsilcilerimiz öğrencilerimizle buluştu. Karşılıklı bilgi alışverişi ve sosyal ortam oldu. Hem sosyal hem teknik bilgi alışverişi ortamı oldu. Genelde öğrencilerimiz sektörle çok yakın ilişki içerisinde. Bu etkinliklerle öğrenciler, stajları ve gelecekteki kariyerleri için sektör temsilcilerinden çok önemli bilgiler alıyorlar” açıklamasında bulundu.

“GECENİN AMACI SEKTÖRLE ÖĞRENCİLERİMİZİ BULUŞTURMAK”

Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yımaz, Deniz Haber Tv mikrofonlarına yaptığı açıklamada, “Gecemizin asıl amacı, sektörle öğrencilerimizi buluşturmak” dedi. Prof. Dr. Hüseyin Yımaz, “Bu geceyi ilk defa bölüm öğrenci temsilciliğimiz ile beraber organize ettik. Bundan sonra bunu geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz. Amacımız, bilgi paylaşımı sağlamak ve birliktelik oluşturmak” ifadelerini kullandı.

“STAJLARINIZA ÖNEM VERİN”

Gemak Tersanesi Teknik ve Kalite Şefi Erinç Korkmaz ise Denizcilik Fakültesi öğrencilerine önerilerde bulundu. Korkmaz, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğrencilerine “Stajlarınıza önem verin. Stajlarınızı staj defterini doldurmak için harcamayın. Gerçekten işe katılarak pratiğinizi güçlendirerek okulunuzu bitirmeye çalışın” dedi. Sueda isimli tekneyle boğaz turunda düzenlenen denizcilik gecesi, plaket töreninin ardından sona erdi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim