• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 22 °C

Yıldırım "Sözde değil, özde denizciyiz"

Yıldırım "Sözde değil, özde denizciyiz"
Bakan Yıldırım, denizcilikte, on yılda dünya sıralamasında dört basamak birden atlayarak 15. sıraya yükseldiğimizi söyledi ve "Bu, sözde değil, özde denizci olduğumuzun kanıtıdır" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ulaşım ve iletişim alanlarında 2013'ün dev projelerin yılı olacağını belirterek, Bakanlık olarak, 2013'te 102 yeni projeyi başlatacaklarını, 434 projeye devam edeceklerini ve 111 projeyi ise hizmete sokacaklarını bildirdi.

Bakan Yıldırım, ulaştırma, denizcilik ve haberleşme sektörlerinde 2012 yılındaki gelişmeleri ve bakanlığının 2013 yılındaki hedeflerini değerlendirdi.

2003 yılından bu yana; Türkiye'nin ulaşım ve erişim alt ve üst yapılarını tamamlamak, yüksek kalite ve konforda ulaşım ve erişim imkanı sağlamak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Bakan Yıldırım, bu amaç doğrultusunda son 10 yılda; ulaştırma, denizcilik ve haberleşme hizmetleri için toplam 140 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirtti.

Adeta ülkeyi yeniden inşa ettiklerini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Yeni limanlar, hava alanları, bölünmüş yollar, demir yolları yapmak, fiber optik ağları döşemek için Türkiye'yi bir baştan bir başa inşaat sahası haline getirdik. Bakanlığın bünyesinde halihazırda 3 bin 377 şantiyede 125 ile 175 bin arasında kişi istihdam ediliyor. Yaptığımız düzenlemeler ve yatırımlar sonucu sektörde oluşturduğumuz ilave istihdam ise 281 bin kişiyi aşmış durumda.

Bugün bölünmüş yol uzunluğumuz 22 bin 200 kilometreyi geçti. Sadece 2012 yılında bin kilometreye yakın yeni bölünmüş yol yaptık. Otoyol uzunluğumuz 2 bin 236 kilometre'ye ulaştı. 2003-2012 yılları arasında toplam 13 bin 834 kilometre bitümlü sıcak kaplama asfalt yapımı ve onarımı gerçekleştirdik. 2012'de ise toplam bin 518 kilometre yeni sıcak kaplama asfalt yapımı gerçekleştirdik. Yine 2012'de Türkiye'nin yıllardır beklediği Ovit, Cankurtaran, Kop, Salmankaş, Ilgaz Dağı gibi ülkemizin en uzun tünellerinin temellerini attık. Yollarımızı daha akıllı hale getirdik. KGS dönemini kapatacak olan Hızlı Geçiş Sistemini devreye aldık.

Gelişmişlik göstergelerinin ana faktörlerinden olan, ancak 2003 yılına kadar ihmal edilen demir yolu modumuzda son on senede gerçekleştirilen çalışmalarla ülkemizin demiryolu ağı ana hat uzunluğu 9 bin 931 kilometreye çıktı. Bununla birlikte ülkemiz yüksek hızlı tren konforu ile tanıştı. 2011 yılında da Konya-Ankara YHT hattını açarak vatandaşlarımızın hizmetine verdik."

-"Hava yolu kullanımı yüzde 241 arttı"-

Kara yolu ve demir yollarının yanı sıra Türkiye'nin hava yollarında da büyük bir değişim içine girdiğini anlatan Bakan Yıldırım, halkın yolu haline gelen hava yolu kullanımında 2003'e göre yüzde 241 oranında artış sağlandığını ifade etti. Geçen yıl 117 milyon 347 bin kişi hava yollarından yararlanırken, bu yılın 11 ayında 122 milyon 433 bin yolcu sayısını geçtiklerini belirten Yıldırım, 2002'ya göre, aktif hava alanı sayısının 25'ten 49'a çıktığını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, ülkenin ilk bölgesel hava limanı olan Zafer Havalimanı'nı bu yıl hizmete açtıklarını hatırlatarak, yapımı ve proje çalışmaları devam eden 7 hava limanının da tamamlanmasıyla yakın zamanda Türkiye'nin hava alanı sayısının 56'ya ulaşacağını bildirdi.

-"2012'yi Siber Güvenlik Yılı olarak adlandırabiliriz"-

Türkiye'yi ulaşılır kılarken, bilgi ve iletişim teknolojilerini de unutmadıklarını vurgulayan Yıldırım, Türkiye'yi bilgi toplumuna dönüştürme hedefi doğrultusunda çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini ifade etti. Bunun için temel unsurunun, hizmetleri istenilen hız ve kalitede kesintisiz olarak sunacak bilgi ve iletişim alt yapılarına yönelik alt yapıların ülkenin her tarafında kurulması olduğuna işaret eden Bakan Yıldırım, bu alandaki tüm çalışmalarda, yapılan her yeni projede her zaman insanı esas alan bir anlayışla hareket edildiğini belirtti.

Bu çalışmalar sonucunda, son 10 yılda bilgi ve iletişim alanlarında yapılan yatırımlar sayesinde, Türkiye'nin bilgi toplumu göstergelerinde, tahminlerin ötesinde artışlar olduğunun altını çizen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bilişim sektörü de sağlanan istihdam, GSYH içindeki pay, yıllık ciro gibi ekonomik göstergelerde de kendini göstermiştir. 2003'de 11,5 milyar dolar olan bilişim sektörü toplam gelirleri, 2012 yılı sonu itibariyle 44 milyar doları geçecek. 2013 yılında ise bu rakamın 50 milyar doları geçmesi bekleniyor. Bilgi toplumuna dönüşmüş bir Türkiye amacıyla bilişim sektörünün gelişmesi için hem yasal altyapıyı hem de fiziki altyapıyı oluşturduk. 2012 yıllında da özellikle güvenlik alanında düzenlemeler gerçekleştirdik. Siber Güvenlik Kurulu'nu kurduk. Ulusal Siber Güvenlik Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nı uygulamaya koyacak düzeye getirdik. Bu anlamda 2012 yılını Siber Güvenlik Yılı olarak da adlandırabiliriz.

Bununla birlikte altyapı yatırımlarına devam ettik. E-devlet uygulamalarını yaygınlaştırarak 2011 yılı sonunda 276 farklı hizmeti sunan e-devlet kapısının verdiği hizmet sayısını bir yılda 512'ye çıkardık. Bu sayıyı her geçen gün artırıyoruz.

Gören Göz, FATİH gibi sosyal ve eğitim projelerini de başlatarak sektörde önemli adımları da bu yıl attık. Hatta bu kapsamda yerli üretim yapabilmek için önemli adımları da attık. Ülkemizin uluslararası alanda söz sahibi olduğu alanları daha da geliştirmenin ve bu alanda daha etkin olabilmenin yolunun, ülkemizde yerli üretim oranını artırmak ve araştırma-geliştirmeye özel önem vermekten geçtiğini biliyoruz. Bu bilinçten hareketle genel bir Ar-Ge kanununa ilaveten, Elektronik Haberleşme Kanununa sektöre yönelik özel araştırma-geliştirme maddeleri koyduk ve sektöre yönelik Ar-Ge faaliyetleri için kaynak aktarmaya başladık."

-"Ar-Ge fonu oluşturduk"-

Bunun yanı sıra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yapılan düzenleme ve yetkilendirmelerde, Ar-Ge'yi ve yerli üretimi teşvik eden yükümlülükler getirdiklerini ifade eden Bakan Yıldırım, "Bununla birlikte 2012 yılı içinde sadece bilişim ile sınırlı olmak üzere Ar-Ge fonu oluşturduk. Artık yıllık 300 milyon liraya kadar Ar-Ge fonumuz var. Yaptığımız düzenlemelerin etkilerini 1 yıl gibi kısa bir sürede yaklaşık 10 milyar dolar büyüyen bir bilişim sektörü ile gördük" diye konuştu.

Yaptıkları yatırımların, bir taraftan Türkiye'nin ulaşım ve erişim altyapısını uzun vadeli tesis ederken, diğer yandan istihdamı artırdığını, ekonomiye önemli katkılar sağladığını vurgulayan Yıldırım, 2012 yılının ilk altı ayında Türkiye'de oluşan Gayrisafi Yurt İçi Hasıla'nın yüzde 15,4'ü ulaştırma ve bilgi iletişim teknolojilerinin oluşturduğunu söyledi. 2012'nin ilk altı ayında ülke genelinde üretilen bütün mal ve hizmetlerin yaklaşık 7'de birinin bu iki ana dalda yürütülen faaliyetler sonucu ortaya çıktığını ifade eden Yıldırım, "Son on yılda ulaştırma ve bilgi iletişim sektörlerinin Gayrisafi Yurt İçi Hasıladaki payı ortalama yüzde 14,5 düzeyindedir. Bununla birlikte son 10 yılda yaptığımız bölünmüş yollardan sağlanan zaman ve yakıt tasarrufu 14,4 milyar lirayı aştı" dedi.

-"2013 dev projelerin yılı olacak"-

Bakan Yıldırım, 2023 yılı hedeflerine ulaşma heyecanı ile sürekli projeler ürettiklerini ve bu projelerin temelini attıklarını ifade ederek, öte yandan daha önce temelini attıkları projeleri de bir bir hizmete verdiklerini belirtti.

2013 yılında da çok büyük projeleri başlatacaklarını ve yine çok büyük projeleri hizmete vereceklerini dile getiren Yıldırım, 2013 yılı için Bakanlık merkezi ile bakanlığa bağlı ilgili, ilişkili kurum ve kuruluşların yatırım ve diğer harcamaları ile birlikte toplam bütçe büyüklüğünün 35 milyar liraya ulaştığını,bunun 14 milyar 436 milyon liralık kısmının doğrudan yatırım ödeneği olarak ayrıldığını kaydetti.

Son 10 yılda 10 binin üzerinde projeyi tamamlayarak hizmete verdiklerini hatırlatan Yıldırım, "Bu bağlamda 2013 yılında da 102 yeni projeyi başlatacak, 434 projeye devam edecek, 111 projeyi ise hizmete vereceğiz" dedi.

Özellikle Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Demiryolu ve bir buçuk asırlık rüya Marmaray'ın 2013 yılı içerisinde hizmete girecek olmasının kendisini şimdiden heyecanlandırdığını belirten Yıldırım, yine dünyanın en büyük projelerinden biri olan İstanbul'a 3. hava limanı projesinde ise son aşamaya gelindiğini, 2013 yılının başında ihalesinin yapılacağını bildirdi. 2016 yılında hizmete girecek olan 3. hava limanının 150 milyon yolcu kapasiteye sahip olacağını hatırlatan Yıldırım, hava limanı için yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırım yapılacağını kaydetti.

-"3. Köprü'de yer teslimi bir an önce yapılacak"-

Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Boğaz Köprüsü ihalesini yaptıklarını hatırlatan Yıldırım, bu projede de 2013 yılı içinde yer teslimini yaparak, bir an önce çalışmaları başlatmayı hedeflediklerini bildirdi. Türkiye'nin en büyük Yap-İşle-Devret Projesi olan İstanbul-İzmir Otoyolu'nun da yapımına her iki yönden devam edildiğini ifade eden Yıldırım, ayrıca 2013 yılında en az bin kilometre bölünmüş yol yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Devraldıkları Ankara Metrosu'nda birkaç ay içinde çok büyük yol kat ettiklerini anlatan Yıldırım, 2 yılda bitirilemez denilen ve sözleşmeye göre 2014 yılının ikinci ayında bitirilecek olan Kızılay-Çayyolu ile Batıkent-Sincan hatlarını, 29 Ekim 2013 tarihinde açmayı planladıklarını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, 2013 yılında da yine altyapı ve siber güvenlik yatırımlarına devam edeceklerini belirterek, "Yatırımların yanı sıra sektörün hem Türkiye'de hem de yurt dışında önünü açacak yasal düzenlemeleri de parlamentoya taşıyacağız. 2013 yılı da Bilişim sektörünün hızına hız kattığı, önündeki engelleri bir bir aştığı bir yıl olacak" diye konuştu.

-"Özde değil, sözde denizciyiz"-

Türkiye'nin denizcilikte, son on yılda dünya filo sıralamasında dört basamak birden atlayarak 15. sıraya yükseldiğini ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu, sözde değil, özde denizci olduğumuzun kanıtıdır. Çünkü denizcilik sektöründe çok büyük yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bunların büyük bir kısmı da devletin kasasından kuruş para çıkmadan dünyada Türk modeli olarak bilinen Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılıyor. Yapımı tamamlanınca dünyanın en büyük 10. limanı, Türkiye'nin en büyük limanı olacak Çandarlı Limanı'nın altyapı işlerini 2013 içinde tamamlamayı ve üst yapı işlerine başlamayı planlıyoruz. Ülkemizin Karadeniz'e açılan kapısı Filyos Limanı'nın da yakında ihalesine çıkmayı planlıyoruz. İmar Planı onaylandı. Bu kapsamda 2013 yılı içinde ihalesine çıkmış oluruz. Akdeniz'e açılan kapımız Mersin Konteyner Limanı ise TINA Türkiye çalışması çerçevesinde öncelikli proje olarak kabul edildi, bu kapsamda çalışmalara başladık."

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
cengiz kapt
04 Ocak 2013 Cuma 11:26
Gerçek Denizciden Gerçek denizciye
Sayın Bakanım,Bu platformda icraatlarınıza yorum getirmem doğru olmaz.Burada,hala kanıma dokunan bir uygulamanın devamının beni çok rahatsız ettiğini beyan etmeyi bir borç biliyorum.söyleki,bukadar siviltoplum kuruluşu var,beklerdimki bu konuyu sizlere taşısınlar.Bazı ülkelerde bilindiği üzere GEMİ KAPTANI bazı önceliklere haizdir,randevu bile almadan konusunu en üst makamlara bile taşıyabiliyorken,bizim ülkemizdeki gemi kaptanları hala turistik pasaport ile konsolosluklarda vize almak için uğraşıyor.Bu konuyla ilgili Diplomatik pasaport ayrıcalıklarından yararlanamıyor.TÜRK BAYRAĞINI temsileden Gemi Kaptanı,Devlet memurlarına vede ailelerine sunulan bu pasaport ayrıcalıklarından neden yararlandırılmıyor.Bu çok önemli ve de ihmal edilmiş konunun denizcilik camiiamıza,gerçek denizcilere yaraşır bir şekilde düzenleneceğini umuyorum.saygılarımla
78.101.45.75
denizci
02 Ocak 2013 Çarşamba 11:07
Allahverdi Den. Ltd. Şti.
Tabii ki özde ve iyi denizcilersiniz. Öyle olmasaydı, gemicikler nasıl gemi oluverirdi.Sözde denizcilerin hepsi iflas etti.
89.133.120.140
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
02 Ocak 2013 Çarşamba 10:03
On beşinci sıra
Sayın Yıldırım deniz ticaret filomuzun dört basamak birden atlayarak 15.sıraya yükseldiğini söylerken tonajı söylemediğinden nasıl dört basmak atladığımızı ve 15. sıraya yükseldiğimizi anlamak mümkün olmamaıştır. Yabancı bayrak çeken Türk armartörleri yabancı bayrağı bırakarak Türk bayrağı mı çektiler sessiz sedasız!? Yoksa Sayın Yıldırım hâlâ yabancı bayrak çeken Türk armatörlerini Türk deniz ticaret filosuna mı katıyor? Türklerin yabancı bayrak altında gemi çalıştırmalarını kınamıyorum. Tüccar ayakta durmak için yasal her yolu seçebilir. Bizim görevimiz yabancı bayrak çeken Türk armatörüne tekrar Türk nbayrtağı çektirmek için olanaklar sağlamak olmalıdır. Bunu beceremeyince sahibi Türktür diyerek yabancı bayrağı Türk deniz ticaret fiosundandır diyerek tonajı yapay olarak yükseltmekle kimseye bir yaraı olmaz. Sayın Yıldırm'ın neden bu alışkanlığına devam ettiğini anlamak mümkün değildir. Allah selamet ersin. www.refikakdogan.com
176.240.116.142
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim