• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

Yetim çocuklara İstanbul'da boğaz keyfi

Yetim çocuklara İstanbul'da boğaz keyfi
Farklı kültürlerden gelen yetim çocukları kendilerine destek veren ailelerle buluşturmak amacıyla bu yıl altıncısı düzenlenen organizasyonda Türkiye ile birlikte 13 farklı ülkeden kimsesiz çocuk biraraya geliyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın dünyanın farkı ülkelerinden "sponsor aile sistemi" ile desteklediği yetimleri buluşturduğu program kapsamında Türkiye'ye gelen çocuklar, Şehir Hatları'nın düzenlediği İstanbul Boğazı turuna katıldı.

Dünya üzerinde yaşayan 3 milyar çocuktan en az 300 milyonu yetimlerden oluşuyor.

Savaşlar, işgaller, silahlı çatışmalar veya terör olayları gibi insan eliyle yaşanan felaketlerin yanı sıra doğal afetler, yaşanan kronik yoksulluklar ve ölümcül bulaşıcı hastalıklar çocukların yetim kalmasının ana sebeplerini oluşturuyor.

Yetim kalan çocuklar son derece zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, insan kaçakçılığı, zorla evlatlık verilme, çocuk asker olarak kullanılma, çocuk işçiliği, organ mafyası, fuhuş ve dilenci şebekeleri, misyoner örgütler, madde bağımlısı olma riski ve çeşitli suç örgütleri gibi tehlikelerle baş başa kalıyorlar.

yeti.jpg

Farklı kültürlerden gelen yetim çocukları kendilerine destek veren ailelerle buluşturmak amacıyla 2005 yılında başlatılan ve bu yıl altıncısı düzenlenen organizasyonda Türkiye ile birlikte 13 farklı ülkeden kimsesiz çocuk biraraya geliyor.

6. Uluslararası Çocuk Buluşması organizasyonunda Moritanya, Somali, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek, Yemen, Suriye, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Pakistan, Sri Lanka ve Türkiye'den katılan çok sayıda kimsesiz çocuk İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda Şehir Hatları'nın düzenlediği boğaz turu ile İstanbul Boğazı'nın keyfini çıkardı.

yetim.jpg

18 Ekim Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak buluşma programı öncesinde İstanbul'da çeşitli gezi ve etkinliklere katılan yetim çocuklar Eminönü'nden kalkan Şehir Hatlarına ait bir vapurla Boğaz Turuna katıldı. İstanbul Boğazı'nın güzelliklerini yakından görme fırsatı yakalayan çocuklar kaptan köşkünde gemi kaptanı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

yetimmm.jpg

Dünya'da en üst seviye de açlık sıkıntısının yaşandığı Afrika, bir dönem katliamlar yapılarak insanlık suçunun işlendiği Balkanlar, halen fiili işgal ve iç savaş koşullarında yaşam mücadelesi veren Ortadoğu, Kafkaslar ve Asya'dan ülkemize gelen yetimler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda insani yardım kuruluşu İHH'nın düzenlediği organizasyonunda biraraya geliyor.

DÜNYA YETİMLERİ İSTANBUL’DA BULUŞTU!

'Sponsor Aile Sistemi' ile Afrika, Balkanlar, Ortadoğu, Orta Asya, Kafkaslar ve Güneydoğu Asya ülkelerinden gelen yetim çocuklar, Türk halkını ve kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyor. Kültürler arası yakınlaşmaya katkıda bulunmayı hedefleyen organizasyon programa katılan çocukların 'sponsor aile sistemi' ile kimsesiz olmadıklarını hissettirmeyi amaçlıyor.

yetimm.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim