• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 17 °C

Yeni Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül oldu

Yeni Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül oldu
TBMM Başkanlığı seçimlerinde en çok oyu alarak yeni başkan olan İsmet Yılmaz'dan boşalan Milli Savunma Bakanlığı makamına Vecdi Gönül atandı.

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'ı ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yeni Savunma Bakanı'nın Vecdi Gönül olduğunu açıkladı.

Başbakan Davutoğlu, Meclis'in yeni başkanı İsmet Yılmaz'a ziyarette bulundu.

Davutoğlu ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu,"Geçmişte bu konuda tecrübesi, birikimiyle temayüz etmiş olan ve Milli Savunma Bakanlığı görevi de yapmış olan Sayın Vecdi Gönül'ü Milli Savunma Bakanlığı görevine dün itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Cumhurbaşkanlığı makamımızdan da yazının çıkmasını bekliyoruz bugün. İnşallah en kısa sürede aramıza katılacak." dedi.

VECDİ GÖNÜL KİMDİR?

Mehmet Vecdi Gönül (d. 29 Kasım 1939, Erzincan), eski Milli Savunma Bakanı ve AKP Antalya Milletvekili. Öncesinde Emniyet Genel Müdürlüğü, Kocaeli, Ankara, İzmir valilikleri yapmış bir siyaset adamı, üst düzey bürokrat ve mülki amirdir.

29 Kasım 1939'da Erzincan'da doğan Vecdi Gönül, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni 1960 yılında bitirmiş ve aynı yıl Erzincan ili Maiyet memurluğuna tayin edilmiştir. Gönül çeşitli ilçelerde Kaymakam Vekilliği ve Kaymakamlık yaptıktan sonra, 1970 yılında İçişleri Bakanlığı Özlük İşleri Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak görev yapmıştır. Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde mülki idare amirliği konusunda master yapmıştır. 1972 yılında Mülkiye Müfettişliği yapan Gönül, 1975 yılı başında Kocaeli Valiliği'ne tayin edilmiş, 1977 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü, 1978 yılında Merkez Valiliği'nde bulunan M. Vecdi Gönül 1979 yılında da Ankara Valiliği'ne getirilmiştir. 1981 yılında tekrar Merkez Valiliği'ne tayin edilen Gönül, aynı yıl sonunda Yüksek Öğrenim Kurulu kurucu üyeliğine atanmış, 13 Şubat 1984 tarihinde de İzmir Valisi olarak göreve başlamıştır. İzmir'de dört yıla yakın hizmet veren Gönül, 11 Ocak 1988 tarihinde de İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na tayin edilmiştir.

YÖK Kurucu Üyesidir. Sayıştay Başkanlığı, Avrupa Sayıştaylar Birliği Denetmenliği, ECO Ülkeleri Sayıştaylar Birliği Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. 21. Dönem'de Kocaeli'den TBMM'ye girmiş, 22. Dönemde de Kocaeli'den tekrar milletvekili seçilmiştir. 23. Dönem'de İzmir'den, 24. Dönemde ise Antalya'dan milletvekili seçilmiştir. 58. ve 59. Hükümette üstlendiği Milli Savunma Bakanlığı görevini 60. Hükümet'te 6 Temmuz 2011'e kadar sürdürmüştür.

Vecdi Gönül, İzmir Valiliği sırasında, Milli Eğitim'e ve köy ulaşımına önem veren valilerden biri olarak akıllarda kalmıştır. Köy yollarının inşası için birkaç konkasör şantiyesi kurmuş, Adnan Menderes Havaalanı'nın inşası için büyük gayret sarf etmiştir. Vali Hüseyin Öğütçen'den devraldığı Balçova Tesisleri'nin tamamlanması için verdiği uğraş da İzmir'deki hizmetleri arasında sayılmaktadır.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim