• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 8 °C

Yeni Değişim Hareketi, TÜRKKAPDER Yönetimi’ne talip oldu

Yeni Değişim Hareketi, TÜRKKAPDER Yönetimi’ne talip oldu
TÜRKKAPDER’in 31 Temmuz 2021’de yapılacak Genel Kurulu öncesi Kaptan Numan Eşiyok, Kaptan Mustafa Can, Kaptan Semih Dinçel, Kaptan Behzat Esinduy, Kaptan Koray Karagöz, Kaptan Tuğsan İşiaçık Çolak gibi isimler tarafından başlatılan Yeni Değişim Hareketi, dernek yönetimine talip olduğunu duyurdu.

Yeni Değişim Hareketi, Türk Uzak Yol Gemi Kaptanları Derneği (TÜRKKAPDER) 37. Olağan Genel Kurulu’nda dernek yönetimine talip olduğunu açıkladı.

Yeni Değişim Hareketi Yönetim Kurulu adayları arasında Kaptan Numan Eşiyok, Kaptan Mustafa Can, Kaptan Semih Dinçel, Kaptan Behzat Esinduy, Kaptan Koray Karagöz, Kaptan Tuğsan İşiaçık Çolak gibi isimler yer alıyor.

Yeni Değişim Hareketi tarafından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Bizler Türk uzakyol gemi kaptanları olarak 1959 yılında meslek abilerimiz tarafından kurulmuş ve zamanımıza kadar büyük zorluklar ile varlığını devam ettirmiş olan derneğimizin yönetimine 31 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan 37. Olağan Genel Kurulu’nda yönetime talibiz. Derneğimizin kuruluş amaçları kapsamında ve zamanımızın gerekleri doğrultusunda üyelerimiz için daha etkin faaliyetlerde bulunmak üzere Yeni Değişim Hareketi’ni başlatmış bulunuyoruz.

Bu hareketi başlatmamızın sebebi birilerini suçlayarak bizlere haklılık kazandırmak değil, derneğimiz üyelerinin ihtiyaç duyduğu konularda daha iyisini yapacağımıza inandığımız için bu göreve talip olduk. Yönetim kurulu Adayları olarak hazırlamış olduğumuz ve genel kurulda açıklayacağımız geleceğe yönelik 15 projemizle Türk uzakyol gemi kaptanlarına ve Türk denizciliğine hizmet edeceğiz.

Yeni Değişim Hareketi olarak dernek yönetimine talip olurken mesleki hiyerarşiye, tecrübeye, sektörel dağılıma, önem verdik. Geniş katılım oluşturduk. Sektörümüzün tüm katmanlarını bir araya getirdik, onların bilgi ve tecrübelerinden istifade ederek, Türk uzakyol gemi kaptanları üyelerimizin hak ettikleri imkan ve kabiliyetlere kavuşturulmasını amaç edindik. Bunu başaracağımıza inandığımız için Yeni Değişim Hareketi’ni başlattık. Bir kaptanda bulunması gereken basiret ve dirayet, vizyon ve temsil yeteneği, kararlılık ve hedefe ulaşma nitelik ve kabiliyetlerimizle derneğimiz ve üyelerimiz için daha iyisini yapacağımıza inanıyoruz.  

Bizlere vereceğiniz destekleriniz ile sizler için neler yapabileceğimizi, farklılığımızı gerçekleştireceğimiz projelerimizde ve icraatlarımızda göreceksiniz. Bizler hizmete hazırız ve göreve talibiz.''

YÖNETİM KURULU ADAYLARI:

KAPTAN KORAY KARAGÖZ

İTÜ Denizcilik Fakültesi Güverte Bölümünden 1997 yılında mezun oldu. 2020 yılında İTÜ Denizcilik Fakültesinde Deniz Ulaştırma Yönetimi Dalında Yüksek Lisans yaptı.

1997-2004 yılında Kimyasal Tanker gemilerinde Zabit ve Uzakyol Kaptanı olarak çalıştı. 2004 yılından beri Marineline Türkiye firmasının kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı görevini sürdürüyor. Halen Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkan Yardımcısı-Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği İkinci Başkanı -İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı  Yönetim Kurulu üyesi.

kaptan-koray-karagoz.jpg

KAPTAN BEHZAT ESİNDUY

1966 yılı Yüksek Denizcilik Okulu Güverte bölümü mezunu. 1966-1981 yılları arasında Gemilerde zabit ve Uzakyol Kaptanı (8 sene) olarak görev yaptı. 1981-1985 yılları arasında Gulfeast Ship Management Honkong şirketinde Operasyon müdürü olarak görev aldı.

1985-1993 yılları arasında Malta’ da Türk denizciliğine hizmet etti. 1993-1999 yılları arasında kendi firması ile hem sahip olduğu 7500 dwt M/V Kapital ve 30 adet Rus nehir tipi gemisinin management’ini yaptı. 1999-2002 yılları arasında Baben Shipping Genel Müdürlüğü, 2002-2016 yılları arasında Furtrans firmasının Genel Müdürlüğü, 2016-2018 yılları arasında Gulf Shipping UAE genel Müdürlüğü yaptı.

2018 yılından itibaren oğlu Kaptan Erhan Esinduy’un sahibi olduğu Maritime House firmasında birlikte çalışıyor.

kaptan-behzat-esinduy.jpg

KAPTAN SEMİH DİNÇEL

1982 yılında Yüksel Denizcilik Okulu Güverte Bölümünü bitirdi. 1993 yılına kadar devlet ve özel sektör gemilerinde öncesinde zabit sırasıyla 2.kaptan ve uzak yol kaptanlığı yaptı. 1993-1997 arasında dönemin en büyük gemi filosunu kontrol eden Margem Gemi Kiralama'da genel müdür olarak görev yaptı.

1997’den bugüne kendi kurduğu Atlas Gemicilik ve Ticaret şirketi kuru yük gemi kiralama hizmeti veriyor. İMEAK Deniz Ticaret Odası’nda 37. Gemi Brokerleri ve Navlun Komisyoncuları Komitesi’nin Başkanlığını ve kurucu üyesi olduğu Gemi Brokerleri Derneği’nde de Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor.

kaptan-semih-dincel.jpg

KAPTAN MUSTAFA CAN

Yüksek Denizcilik Okulu Güverte Bölümünü 1988 yılında bitirdi. 2020 yılında Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümünde Yüksek Lisans yaptı. 1988- 1996 yılları arasında Gemilerde Zabitlik ve Uzakyol Kaptanlığı, 1996-1997 Tekirdağ Martaş Liman Müdürlüğü, 1997-1999 UNO Holding Denizcilik Bölümü Genel Müdürlüğü yaptı.

2005-2010 İTÜ Denizcilik Fakakültesi Senior Lecturer görevinde bulundu. Halen, 1999 yılında kurduğu Transbosphor Denizcilik Kurucu Yönetim kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor. Ayrıca, Çankırı Vakfı Başkanlığı’nı görevini icra ediyor. İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesidir.

kaptan-mustafa-can.jpg

KAPTAN YAVUZ YILMAZ

İTÜ Denizcilik Fakültesi Güverte Bölümü’nden 1990 yılında mezun oldu. 1990-2004 yılları arasında gemilerde zabitlik ve uzakyol kaptanlığı (7 yıl) yaptı. 2004-2005 yılları Medmarine Denizcilik İzmit Körfezi kılavuz kaptan, 2006-2016 yılları arası İDO’da deniz otobüsleri ve feribotlarda kaptanlık, 2017 Şubat-2019 Temmuz ayları arası Safiport/Derince’de kılavuz kaptanlık yaptı. Halen, Martaş Limanı (Tekirdağ) 2020 Haziran ayından beri aktif kılavuz kaptanıdır. 36. Dönem Türk Uzakyol Kaptanlar Derneği Yönetim kurulu Üyesi olarak görev aldı.

kaptan-yavuz-yilmaz.jpg

KAPTAN NUMAN EŞİYOK

İTÜ Denizcilik Fakültesi Güverte Bölümü’nden 1997 yılında mezun oldu. 2020 yılında İTÜ Denizcilik Fakültesinde Deniz Ulaştırma Yönetimi Dalında Yüksek Lisans yaptı. 1997-2005 yılında kimyasal tanker gemilerinde zabit ve uzakyol kaptanı olarak çalıştı. 2005 yılından itibaren Ditas Deniz İşletmeciliği Ve Tankerciliği A.Ş. firmasında sırası ile güverte enspektörü, terminal operasyon müdürü, gemi operasyon müdürü görevlerinde bulunmuş olup halen genel müdür yardımcılığı görevini sürdürüyor.

kaptan-numan-esiyok.jpg

KAPTAN TUĞSAN İŞİAÇIK ÇOLAK

2004 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2011 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Deniz Ulaştırma Mühendisliği Anabilim Dalı Deniz Ulaştırma Mühendisliği Programında yüksek lisans yaptı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Bilişim Enstitüsü Uydu Haberleşmesi ve Uzaktan Algılama Programında doktora çalışmasına devam ediyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde İTÜ KKTC Denizcilik Fakültesi’nde ve International Maritime College of Oman’da meslek dersleri verdi. Halen İTÜ Denizcilik Fakültesi Eğitim Gemisi MTA Sismik-1’in Gemi Kaptanı’dır.

Türkiye Denizcilik Federasyonu Genel Sekreteri ve Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği mühasip üyesidir. International Federation of Ship Masters Association, WISTA ve GEMİMO üyesi.

kaptan-tugsan-isiacik-colak.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim