• BIST 9524.59
  • Altın 2489.437
  • Dolar 32.5108
  • Euro 34.7039
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 17 °C

Yelken Yaz Okulu’na çocuklardan yoğun ilgi

Yelken Yaz Okulu’na çocuklardan yoğun ilgi
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün, Kartallı çocukları deniz sporlarıyla tanıştırma düşüncesi ile hayat verdiği Yelken Yaz Okulu’nda 2018 sezonu eğitimleri devam ediyor.

Kartal Belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen “Yelken Yaz Okulu Projesi” bu yıl da çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğündeki “Haydi Çocuklar Yelkene” projesiyle minik sporcular, rüzgârla tanışarak maviliklerde yol almayı, yelkenli kurallarını, takım olmayı, ekip çalışmasını tüm emniyet tedbirleri alınmış ortamda eğlenceli dakikalar geçirerek öğreniyor.

Kartal Belediyesi, Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü işbirliğiyle hayata geçirdiği “Haydi Çocuklar Yelkene” projesiyle Kartallı gençleri; deniz, rüzgâr ve yelkenle buluşturmaya devam ediyor. Kartal’da yaşayan 8-12 yaş grubundaki öğrencilerin tüm emniyet tedbirleri alınmış ortamda eğlenceli dakikalar ve kaliteli zaman geçirmeleri sağlanarak yelken sporunu öğrenmeleri hedefleniyor.

HAYDİ ÇOCUKLAR YELKENE

“Haydi, Çocuklar Yelkene” projesi ücretsiz olarak her sene yaz sezonu boyunca tekrarlanıyor. Yelken sporu eğitimi; proje, teorik ve pratik eğitim olarak 2 aşamadan oluşuyor: teorik eğitimde; denizde can ve mal emniyeti, yelken teorisi, rüzgâr kuvvetini ve yönünü kavrama, seyir kuralları, terimler, rotalar ile ilgili bilgiler veriliyor. Pratik eğitimde ise; optimisti tanıma, donatma, denizci düğümleri, tekneye hâkim olma, seyir teknikleri, tiramola – kavança atma, dümen hâkimiyeti, dümensiz tekne kullanımı, bedensel müdahalenin tekneye seyir etkileri, farklı rüzgâr yönlerine göre yanaşma, şamandıra dönüşleri ve yetenek geliştirici bilgiler verilerek deniz oyunları öğretiliyor. Yelkenci adayı, bu sporu yaparken bir yandan doğaya nasıl uyum sağlayacağını öğreniyor diğer yandan sorunlar karşısında doğru ve hızlı karar verebilme yeteneğini geliştiriyor, takım içinde sorumluluk almanın farkına vararak görev paylaşımının önemini anlıyor ve takım arkadaşlarıyla sosyal bir ortamı paylaşıyor.

Kartal’da ikamet eden ve eğitim gören öğrencilere önceliğin sağlandığı kurslarda, Kartallı çocuklar yaz boyu yelken sporunun keyfini sürüyor. Öğrencilerimiz Önceki Yıllarda Dünya ve Avrupa Şampiyonası’nda Ülkemizi Temsil Etti. Yelken Yaz Okulu Projesi, çocukları deniz sporuyla tanıştırmakla kalmıyor, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda ülkemizi uluslararası düzeyde temsil edecek sporcular yetiştiriyor. Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü öğrencileri önceki yıllarda Laser Standart sınıfında ülkemizi hem Avrupa hem de Dünya şampiyonasında temsil etti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim