• BIST 9466.97
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 18 °C

Yaşar Naiboğlu: Kumcular Limanı, Anadolu yakasının en büyüğü olacak

Yaşar Naiboğlu: Kumcular Limanı, Anadolu yakasının en büyüğü olacak
Anadolu Yakası Kumcular Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Naiboğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kasım ayı Meclis Toplantısı’nda Kumcular Limanı sorunun çözüldüğünü açıkladı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Anadolu Yakası Kumcular Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Naiboğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kasım ayı Meclis Toplantısı’nda 1998 yılından bu yana süren Kumcular Limanı sorununun çözüldüğünü açıkladı.

Yıllar süren 17 yıl süren mücadelelerinin sonucunca 11 Ekim’de geçici işletme izni aldıklarını söyleyen Yaşar Naiboğlu, bir yıl içinde limanı tamamlayarak Anadolu Yakası’nın en büyük limanına sahip olacaklarını açıkladı.

Anadolu Yakası Kumcular Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Naiboğlu’nun İMEAK Deniz Ticaret Odası Kasım ayı Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşma aynen şöyle;

"Sizlere 11.06.2015 tarihinde yine bu kürsüden hitap etme imkânım olmuş ve sizlere Deniz Kumculuğu ve daha da önemlisi Kumcular Kooperatifi olarak yapmakta olduğumuz Pendik Güzelyalı da bulunan Liman Tesislerimizin yapımı ve sorunlarımız ile ilgili bilgi arz etmiştim.

O gün bu gün kürsüden yıllarca çeşitli nedenlerle yapımı engellenen Liman yatırımımızla ilgili odamızın desteğini rica etmiştik.

Sevinerek ifade etmek isterim ki bu manevi destek odamızca tarafımıza verilmiş ve ilgili bakanlıkların ilgili birimlerince de haklı davamıza destek olunarak 11.09.2015 tarihinde biten 1.Kısım Rıhtım Tesislerimize Geçici İşletme izni verilmiştir. Projemizde bulunan iskele inşaatımızın da yapımının bitmesi ve hizmete girmesi ile Liman Tesislerimiz hükümetimizin 2023 ihracat hedefine önemli bir katma değer sağlayacaktır.

Yukarıda değindiğimiz 1998 yılından beri devam eden yatırımımızı engelleyen ve camiamızı fazlasıyla maddi manevi kayba uğratan sözde komşumuz firma ile hukuki mücadelemiz her platformda artarak sürecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın bizim camia olarak hiç kimsenin hakkına ve işine ihtiyacımız yoktur, ama hiçbir kuruluşa da hakkımızı yedirmeyiz. Bunu bu kürsüden ilan ediyorum, bize elini uzatan her kuruluşla her platformda eşit şartlarda görüşmeye hazırız ancak, camiamızın artık engellemelere karşı tahammülü kalmamıştır. 

Camia olarak ilk ve öncelikli hedefimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken önerisi doğrultusunda başlayan bu projemizin 2.Bölümü olan iskele inşaatını da en geç 1 yıl içerisinde bitirmek ve Anadolu yakasının en büyük Liman Tesislerini hizmete açmaktır. 

Bu vesile ile geçirdiğimiz sıkıntılı ve zor süreçten camia olarak alnımızın akı ile çıkmamızda bizden manevi desteklerini esirgemeyen, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulustırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz’a, Eski Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu’na, Ulustırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Mehmet Mehdi Gönülalçak’a, Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya’ya, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu’na, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’a, Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bedri İnce’ye, TOBB Türkiye Denizcilik Meclisi Meclis Başkanı ve Armatörler Birliği Başkan Vekili Erol Yücel’e,  Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli’ye ve burada ismini sayamadığımız tüm bürokrat ve ilgililere camiamız adına teşekkür ederiz.

Bu bağlamda bu güne kadar camiamıza bu haklı davasında destek olan yüm kuruluşların ve kişilerin bundan sonra da destek olmalarını bekler şimdiden şahsım ve camiam adına teşekkürlerimi borç bilirim."

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim