• BIST 11286.81
  • Altın 5957.283
  • Dolar 42.731
  • Euro 50.2702
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 3 °C
  • Antalya 6 °C
  • Muğla 2 °C
  • Çanakkale -1 °C

Yalova’daki İnkılap Vapuru’nun sökümüne başlandı

Yalova’daki İnkılap Vapuru’nun sökümüne başlandı
Yalova’da, 2009 yılında dönemin Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu tarafından satın alınan ancak, daha sonra tartışmalara neden olan İnkılap Vapuru’nun sökümüne başlandı.

Yalova’da önceki dönemde Belediye Başkanlığı yapan Barbaros Binicioğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 25 bin dolara satın alarak Yalova’ya getirttiği ‘İnkılap Vapuru’nun, sahile özel bir misyon kazandırılması amaçlandı. Görev değişimleri sonrası amacın dışına çıkıldığı gerekçesiyle tartışma yaratan vapur geçen süre içinde hurda yığınına dönünce bulunduğu alandan kaldırılması kararlaştırıldı.

Yalova Belediyesi’nin girişimiyle Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından yapılan ihale sonrasında söküm işini alan firma yetkilileri geçtiğimiz günlerde Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı ziyaret ederek konuyla ilgili bilgilendirmede bulundu. İhaleyi kazanan firma bugün itibariyle söküm çalışmalarına başladı. Firma tarafından ilk olarak gemide bulunan yanıcı maddelerin söküm işlemi yapılıyor. Daha sonra da vapurun saclarını kesme işlemi gerçekleştirilecek. İnkılap Vapuru’nun söküm işleminin yaklaşık bir ay süreceği belirtildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim