• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Yalova Üniversitesi’nden denizcilik dünyasında uluslararası anlaşma

Yalova Üniversitesi’nden denizcilik dünyasında uluslararası anlaşma
Dünya genelinde en fazla gemi filosuna sahip olan ve denizcilik alanında önde gelen ülkelerden Panama’nın önemli eğitim merkezlerinden STC ile imzalanan protokol kapsamında Yalova Üniversitesi'nde gemiadamlarına yönelik eğitimler ve sertifikasyon işlemlerini düzenleme imkânı sunulacak.

Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜSEM) aracılığı ve Deniz Ulaştırma ve İşletme programı Öğr. Gör. Dr. Nurettin Büyük koordinatörlüğünde yaklaşık 7 aydır yürütülen proje ve işbirliği çalışması neticesinde Panama'dan Seafarer Training Center (STC) ile eğitim protokolü çalışmaları tamamlandı.
 
Yalova Üniversitesi Rektörlüğünde imzalanan protokol törenine Panama STC yöneticileri, Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vefik Arıca, Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, Prof. Dr. Hamit Er, Genel Sekreter Ömer Naci Fidan, YÜSEM Müdürü Prof. Dr. Muharrem Es, Öğr. Gör. Dr. Nurettin Büyük katıldılar.
 
Panama Denizcilik Otoritesi'nin kendilerine verdiği yetki sayesinde gemiadamlarına denizcilik eğitimlerini veren STC eğitim kurumu,  bu protokol gereği, kursiyerlerini ve eğitim talep eden Dünya genelindeki Panama gemiadamlarını üniversitemize yönlendirecek ve eğitimleri YUSEM aracılığıyla Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü Öğretim elemanları tarafından icra edilecek.
 
Ülkemiz gemiadamlarına uzun yıllardır eğitim hizmeti veren üniversitemiz bu eğitimlerini dünya çapında da vermeye devam ediyor. Panama, dünya çapında en fazla gemi filosuna sahip ülke olması nedeniyle bu gemilerde çalışacak gemiadamı sayısının da doğru orantılı olarak artması bekleniyor. 1 yıl sürecek bu protokol sayesinde hem beyaz yaka hem de mavi yaka çalışanlara 51 farklı eğitimden oluşan talepler üniversitemizce karşılanacak. Bu eğitimlere yurt dışından katılım sağlanacak ve sadece Panama gemiadamı cüzdanı olanlara veya ilk defa alacaklara mahsus olacak.
 
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, anlaşmanın üniversitemizin uluslararasılaşması için çok önemli olduğunu belirterek bu protokolün imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti. MS Denizcilik Kiralama Müdürü Kaptan Engin Özbek, Yalova Üniversitesinin denizcilik sektöründe atılan bu adımla global sorunların da önlenmesine büyük katkıda bulunacağını vurguladı. Rusya-Ukrayna savaşının gemi adamı ihtiyacını karşılama konusunda ciddi sıkıntılara yol açtığını belirten Özbek. “Tüm Avrupa’yı da etkileyen bu ihtiyaca yönelik olarak imzalanan bu protokol ile yetiştirilen gemi adamları bu konudaki ihtiyacı karşılama noktasında da önemli olacaktır” şeklinde konuştu.

Protokol anlaşması sonrası Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Panamalı misafirlerine Türkiye hatırası el işçiliği ile hazırlanmış çini tabak hediye etti.

2945f2cc-00e0-4cb3-98ee-b99006fedab1-_bk14819.jpg98875d6c-694e-475f-96c4-b3d164d754bd-_bk14786.jpg5a8895d7-9a39-4a3a-b167-82f85b81cc20-_bk14844.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim