• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 17 °C

‘Yakamoz’ isimli yatı Cumhurbaşkanlığı devraldı

‘Yakamoz’ isimli yatı Cumhurbaşkanlığı devraldı
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in “lüks harcama” diyerek istemediği ve ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda kalan “Yakamoz” adlı protokol yatının Cumhurbaşkanlığı’na devredildiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı’nın Yakamoz adında bir yat sahibi olduğu ortaya çıktı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer; saray, yazlık saray, uçan saray tartışmalarının odağındaki Cumhurbaşkanlığı’nın artık bir yat sahibi olduğunu açıkladı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, gündeme getirdiği konuyla ilgili Mart 2019’da soru önergesi verdi.

Yakamoz Yatı’nın siparişi için ne kadar harcandığını, yata başka harcama yapılıp yapılmadığını, yatın tam olarak hizmete girmesi için ne kadar bütçe ayrıldığını soran Çakırözer, “Cumhurbaşkanlığı’nın 2019 bütçesindeki ‘Gemiler’ hesabında bulunan 56 milyon 768 bin 668 TL’lik ödenek bu yat için mi?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı için sipariş verilen ancak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nca kullanılan ‘Yakamoz’ adlı yatın devralındığını açıkladı.

CHP Milletvekili Utku Çakırözer’in “2018 yılında Cumhurbaşkanlığı bütçesinde su ve deniz taşıtları bütçesi vardı, 2019’a devredilmişti. Cumhurbaşkanlığının bir deniz taşıtı alım projesi var mıdır?” sorusuna yanıt veren Oktay, şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanlığı için sipariş verilmiş olan fakat Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nca kullanılan Yakamoz yatı 16 Mart 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı’na devralınmıştır.”

Çakırözer, “Ekonomik krizin derinleştiği, yoksulluğun arttığı koşullarda Cumhurbaşkanlığı için bir yata gerçekten ihtiyaç var mıydı? Halkın vergilerinden ayrılan ödeneklerin bu tip lüks yaşam koşulları için kullanılması, şatafat eleştirilerinden hiç ders alınmadığını gösteriyor” dedi.

“HİÇ DERS ALINMIYOR”

Çakırözer, “Ekonomik krizin derinleştiği; geniş toplumsal kesimlerin asgari ücretle geçinmeye çalıştığı; yoksulluğun arttığı koşullarda Cumhurbaşkanlığı için bir yata gerçekten ihtiyaç var mıydı? Bu yat hangi amaçla, hangi hizmetler için kullanılacak. Halkın vergilerinden ayrılan ödeneklerin bu tip lüks yaşam koşulları için kullanılması, şatafat eleştirilerinden hiç ders alınmadığını gösteriyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı’na devredilen yatın 50 metre boyunda ve megayat klasmanında olduğu öğrenildi.

Azami hızı 15 knots olan yat Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan devralınmasının ardından restorasyona alındı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim