• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Yakamoz Deniz ve Kadın Sempozyum'u, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gerçekleşecek

Yakamoz Deniz ve Kadın Sempozyum'u, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gerçekleşecek
8 Mart 2017 Dünya Kadınlar Günü'nde Türk denizcilik sektörünün çeşitli alanlarında çalışan kadınlar Yakamoz, Deniz ve Kadın Sempozyumu çatısı altında Green Park Pendik Otel’de bir araya geliyor.

Türk denizcilik sektöründe, kaptan, başmühendisi, makine-güverte zabiti, akademisyen, gemi inşa mühendisi, broker, avukat, işletmeci ve gemi işletmelerinde yönetici olarak görev yapan kadınlar, sektörde farkındalık oluşturmak ve kadınların sorunlarına çözüm üretebilmek için geçtiğimiz yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tarihte ilk defa bir sempozyumda bir araya geldi. Sektördeki tüm kadınlar, bu yıl yine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde TMMOB GEMIMO önderliğinde ve WISTA Türkiye üyesi kadın denizcilerin destekleriyle Green Park Pendik Otel’de bir araya geliyor.

Sabah 9:00’da başlayıp tüm gün sürmesi planlanan organizasyonda, geçtiğimiz yıldan farklı olarak uluslararası denizcilik alanında rol model olmuş kadınlar da konuşmalarıyla yer alacaklar. Bu kapsamda, DP World eski CEO’su Nichola Silveira ve BIMCO Başkan Yardımcısı Şadan Kaptanoğlu açılışa müteakiben davetli konuşmacı olarak sektördeki son gelişmeler ile birlikte başarı hikayelerini de paylaşacak.

Toplamda 500 katılımcının hedeflendiği sempozyum, “Liderlik, Girişimcilik, İnovasyon” ve “Karadan Denize Bakış” temalı 2 farklı ana oturumdan oluşacak olup sonrasında yine kadınların girişimcilik kapsamında inovasyon, ulusal ve uluslararası fonlarla ilgili atölye çalışmalarıyla devam edecek. 

Sempozyumun sunuculuğunu bu yıl da denize ve denizciliğe gönül vermiş bir sanatçı olarak Savaş Karakaş üstleniyor.

Geçtiğimiz yıl daha çok sektördeki kadınların sorunlarının dile getirildiği ve büyük bir farkındalık oluşumunun sağlandığı sempozyumda bu yıl kadınlar sektöre daha fazla katkıda bulunabilmek ve daha fazla kadına istihdam sağlayabilmek adına denizcilikte girişimcilik ve inovasyon konularında başarıya ulaşmış uzmanların da katkısıyla atölye çalışmalarında yer alacaklar. 

Sektörün yaratıcı üretkenliğini artırabilmek adına bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak sempozyuma özel pek çok ilgi çekici etkinlik de olacak. 

Bunlardan biri de “Deniz ve Kadın” temalı kısa film yarışması. Bu yarışma ile denizcilik sektöründe çalışan kadınların yaşadığı zorluklara dikkat çekilmesi, halk arasında Denizde Kadın'ın önemine vurgu yapılması ve bilinirliğin sağlanması, denizciliği meslek olarak seçmek isteyen kız öğrencilere örnek teşkil edecek yayınlar oluşturulması ve Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) nezdinde Türk kadın denizcilerin ön plana çıkarılmasına olanak sağlanması hedefleniyor. 

7’den 70’e kadın-erkek herkesin katılımının beklendiği kısa film yarışmasına ise ilgi oldukça büyük. Bunun yanı sıra “1 Cümle ile Deniz ve Kadın” temalı sözler de diğer bir etkinlik olarak karşımıza çıkıyor ve bu sözler sempozyuma özel sürprizlerle katılımcılara sunulacak.

yakamoz_1-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim