• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 15 °C

Yacht Life Boat Show 2023 başladı

Yacht Life Boat Show 2023 başladı
Bu yıl ilki gerçekleştirilen Yacht Life Boat Show 2023 Antalya Anfaş Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı.

Yacht Life Boat Show 1500 katılımcı ve 350 firmayı Antalya Anfaş Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya getirdi. Fuara Antalya Valisi Hulusi Şahin, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı SG. Yb. Tolga Coşkun, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Antalya Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve sektör temsilcileri katıldı.

Fuar hızlı bir şekilde büyüyecek

Fuat açılışında konuşan Vali Şahin, Antalya’nın fuarlar şehri olduğunu belirtti. Yacht Life Boat Show fuarının önemine değinen Vali Şahin, “Bu yat fuarı Antalya’nın fuarcılık boşluklarından biriydi. Ben inanıyorum ki Yacht Life Boat Show çok hızlı bir şekilde büyüyerek Türkiye’nin en önemli ve en etkili fuarlarından biri olacaktır. Çünkü Antalya’nın böyle bir potansiyeli var. Antalya’da Serbest Bölge’de yat üretimi yapılıyor ve Antalya son dönemde bu pastadan çok büyük bir pay alıyor. Antalya sadece yat imalatıyla değil, yan sanayisi ile de çok büyük bir ivmeye sahip. Yat sektörünü tüm unsurlarıyla beraber Antalya’mızda ve Türkiye’mizde büyüteceğiz.” dedi.

yacht-life-boat-show-2023-basladi3.jpg

İkinci yüzyılda hedeflerimiz büyük

Türkiye’nin ikinci yüzyılında büyük hedeflere sahip olduğunu da vurgulayan Vali Hulusi Şahin; “Denizcilik ve yat sektöründen Türkiye’nin alacağı çok büyük katma değerler var. Türkiye’nin ikinci yüzyılında hedeflerimiz büyük. 500 Milyar Dolar ihracat, 1 Trilyon Dolar dış ticaret hacmi bekliyoruz. Bunun için şu anda olduğumuzun iki katına çıkmamız lazım. 250 Milyar dolarlardayız ki rekorlar kırarak bu rakamlara çıktık bunu daha da arttırmamız gerek.” şeklinde konuştu.

Türkiye dev adımlar atıyor

Türkiye’nin savunma sanayi ve uluslararası deniz nakliyatında önemli bir yere geldiğini de ifade eden Vali Şahin, “Türkiye dev adımlar atıyor. Deniz savunma sanayinde önemli noktalara doğru gidiyor. Bu hususta da öncü firmalarımız var. Tuzla’da, Antalya’da çok güzel işler yapılıyor. Sivil gemi yapımında da çok iyi bir noktadayız” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Şahin ve protokol üyeleri fuar alanını gezerek incelemelerde bulundu. Denizcilik dünyasının en güncel ve önemli gelişmelerini ziyaretçiler ile buluşturan Yacht Life Boat Show’un 16-24 Aralık tarihleri arasında ziyarete açık olacağı belirtildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim