• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 22 °C

WISTA Türkiye, 10. yılında yine fark yarattı

WISTA Türkiye, 10. yılında yine fark yarattı
Denizcilik sektörünün “ışıldayan kadınları” WISTA Türkiye, 10. Yıl Yemeği’nde bir araya geldi. WISTA Türkiye, gecede önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı ve denizcilik fakültelerinde okuyan 200 kız öğrenciye burs imkânı sağladı.

WISTA Türkiye, 10’uncu yılını Hilton İstanbul Kozyatağı Hotel’de denizci dostlarıyla birlikte kutladı. Yaklaşık 420 konuğun ağırlandığı gecede konuşma yapan WISTA Türkiye Başkanı Av. Nazlı Selek, denizcilik fakültelerinde okuyan 200 kız öğrenciye burs imkânı sağlama gayesiyle çıktıkları bu yolculukta destek olan herkese teşekkür etti.

WISTA International Başkanı Despina Panayiotou Theodossiou, “WISTA Türkiye 10. Yıl Yemeği”ne katılarak Türk kadın denizcilerin yanında yer aldı. Başkan Theodossiou’nun geceye katılımı,  10. Yıl Yemeği’ni uluslararası platforma taşıyan bir adım oldu.

WISTA International Başkanı Despina Panayiotou Theodossiou’nun yanı sıra geceye İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran,  İMEAK DTO Başkan Yardımcısı Şadan Kaptanoğlu, İMEAK DTO Başkan Yardımcısı Recep Düzgit, İMEAK DTO Meclis Katibi S. Barış Türkmen, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyesi Barış Dillioğlu, İMEAK DTO Meclis Üyesi Hakan Çendik, Gemi Brokerleri Derneği Başkanı Pelin Gezicioğlu, TMMOB GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Baybora Yıldırım, Kapt. Saim Oğuzülgen, KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş ve denizcilik sektörünün önde gelen isimleri katılım sağladı.

WISTA International Başkanı Despina Panayiotou Theodossiou, “Burada sizlerle birlikte olmak benim için büyük bir mutluluk. Sizlerle birlikte bu özel günü kutluyor olmaktan memnuniyet duyuyorum.   Wista Türkiye’yi ve bu organizasyonda emeği geçen kadınları kutluyorum” dedi.

untitled-19-079.jpg

“10 YILDA HAYATLARA DOKUNMAYI İHMAL ETMEDİK”

Düzenlemiş oldukları sosyal sorumluluk projelerinin temel amacının çocukların ve gençlerin eğitimine katkı sağlamak, vizyonlarını geliştirmek, hayatlarında fark yaratmak olduğunu dile getiren WISTA Türkiye Başkanı Av. Nazlı Selek, “Bu gecede bu nedenle bizler için çok önemli. 10’uncu yılımızı kutlarken hayatlara dokunmayı ihmal etmeyelim dedik. Denizcilik fakültelerinde okuyan 200 kız öğrenciye burs imkânı sağlamak için bir aradayız. Her birinizin bu gece burada olması, desteği bizler için çok önemli.  Derneğim  ve burs verdiğimiz bütün çocuklar adına hepinize tek tek teşekkür ediyorum. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” diye konuştu.

untitled-18-080.jpg

45 ÜLKEDE 3 BİNDEN FAZLA ÜYE

WISTA’nın 45 ülkede 3 binden fazla üyesi olan uluslararası bir dernek olduğunu belirten Selek, “Dernek, 1974 yılında İngiltere’de sektördeki kadınlar arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla kuruldu. WISTA Türkiye ise 8 Mart 2009 yılında WISTA International ailesine katıldı. Şu anda 100’ü aşkın üyemiz bulunuyor. Kurulduğumuz günden bugüne denizcilik sektörünün tüm alanlarında çalışan kadınları, WISTA çatısı altında bir araya getirmeye çalışıyoruz.  Bunu yaparken de çeşitli faaliyetler düzenleyerek hem üyelerimiz hem denizcilik camiası hem de toplumun diğer kesimleri için fark yaratan projeler üretiyor ve uyguluyoruz. Bilgilendirici ve eğitici seminerler düzenliyoruz. Bu seminerlerde üyelerimiz ile üyemiz olmayan misafirlerimizi bir araya getiriyoruz” diyerek WISTA’nın bütünleştirici ve birleştirici yanına vurgu yaptı.

WISTA International’ın Genel Kurulları’nın her yıl bir başka ülkede düzenlendiğini söyleyen Selek, WISTA Türkiye’yi ve ülkemiz denizcilik sektörünü temsilen bu kurullara katıldıklarına dikkat çekti. Selek, aynı zamanda WISTA MED adı verilen Akdeniz Bölgesi ülkelerindeki WISTA’ların toplantılarına da katıldıklarını belirterek “Bu toplantılarda hem sektörel iş birliği hem de ülkemizin ve camiamızın kadınlarının sektördeki ağırlığını ve yerini tüm dünyaya göstermiş oluyoruz. Ayrıca meslektaşlarımızı, sektörümüzün dünyanın çeşitli ülkelerindeki temsilcileriyle bir araya getiriyoruz” dedi.

untitled-17-065.jpg

300’Ü AŞKIN YABANCI MİSAFİR İSTANBUL’DA AĞIRLANDI

2015 yılında WISTA International’ın Genel Kurulu’nun İstanbul’da düzenlendiğini hatırlatan Başkan Selek, Nijerya’dan Yeni Zelanda’ya, Güney Amerika’dan Avrupa kadar çok geniş bir yelpazede, 300’ü aşkın yabancı misafiri ağırladıklarını ve bundan gurur duyduklarını ifade etti. 

WISTA Türkiye olarak sektörel işbirliklerin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya özen gösterdiklerini belirten Selek, “Her yıl kermesler düzenliyoruz. Yanı sıra çeşitli yardım faaliyetleri düzenleyerek denizcilik fakültelerinde okuyan kız öğrencilere burs imkanı sağlıyoruz.  Bu gece de bu amaca hizmet eden çok özel bir an. Bu gece 200 kızımıza bağışçılarımızın da desteğiyle burs ulaştıracağız. Bir başka projemizi de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle hayata geçireceğiz. İstanbul’u ve denizi hiç görmemiş 10-12 yaşları arasındaki çocuklarımızı Harran’dan İstanbul’a getirip bir hafta sonu misafir edeceğiz. Sektörümüzün de desteklerini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

untitled-16-073.jpg

“HER ZAMAN WISTA TÜRKİYE’NİN ARKASINDAYIZ”

WISTA Türkiye 10’uncu Yıl Yemeğine katılan IMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şadan Kaptanoğlu, hem İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran adına hem kendi adına hem de sektör olarak her zaman WISTA Türkiye’nin arkasında olacaklarını söyledi.

Kaptanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün resmi bir konuşma yapmayacağım. Çünkü dostlar meclisindeyim. WISTA’dayım, kendi evimdeyim. Bu sene IMO’nun kadınları denizcilikte güçlendirme yılı. Böyle bir tema seçti kendine. Ve dolayısıyla bu sene denizcilikte çeşitliliği konuşuyor olacağız. Bu ne demek; ırkta, dilde ve dinde çeşitlilik... Ve biz denizcilikte bunları başarmış muhteşem bir sektörüz. Bir yerde başaramadık. Cinste! O yüzden erkeklere sesleniyorum bugün. Neden derseniz  de çünkü karar veren mekanizmada erkekler var. Bu değişecekse sizlerle değişecek. Değişmiyorsa sizin yüzünüzden değişmiyor olacak. Dolayısıyla lütfen gerçekten destek olun. Destek olmayanları lütfen uyarın! O yüzden mesajım bu yıl kadınlar gününde erkeklere... Onun dışında tüm WISTA ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Çok başarılısınız. Çok daha başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum. Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun.”

WISTA Türkiye 10. Yıl Yemeği’nde denizcilik fakültelerinde okuyan 200 kız öğrenciye sağlanan burs imkanı için bağışlarıyla destek sunan isimlerden aldığımız görüşlerde ortak payda böylesine önemli sosyal sorumluluk projelerine her daim destek olacakları yönündeydi.

untitled-14-073.jpguntitled-13-077.jpguntitled-12-085.jpguntitled-11-078.jpguntitled-10-077.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim