• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 13 °C

Winston Churchill'in yatı Amazon 2 milyon Euro'ya satışa çıkarıldı

Winston Churchill'in yatı Amazon  2 milyon Euro'ya satışa çıkarıldı
2. Dünya Savaşı süresince İngiltere Başbakanı olan, Sir Winston Churchill için üretilmiş lüks yat, Fransa’da 2 milyon Euro’ya satılığa çıkartıldı.

Sir Winston Churchill'e ait olduğu dönemde Amazon ismini taşıyan lüks yat, sırasıyla Welsh Liberty, My Evangeline isimlerini aldıktan sonra, yeniden orijinal ismi olan Amazon’a geri döndü. Yatvitrini’nin haberine göre 1936 yılında İngiltere’nin Southhampton kentindeki, eski Thornycroft tersanesinde üretilen yatın, üç güvertesi bulunuyor. 40 metre uzunluğundaki yatta 60 kişiye kadar konuğa ikram yapılabiliyor. 12 konuk odası bulunan yatın, 8 kişilik mürettebatı için de kamaraları var. Bir de yatın kaptanı için kamara bulunuyor. 

Amazon, 40 metre kare büyüklüğünde ana salon, bir toplantı salonu, bir güneşlenme ve dinlenme alanının yanı sıra, üst güvertesindeki fazlasıyla büyük açık alanları ile bir de jakuziye sahip. Tarihi lüks yatın bir de pek çok fotoğrafta gördüğümüz purosunu içerken içki siparişi verdiği barı da çok ünlüdür. 
Klasik lüks yat Amazon, sahip olduğu 700 HP dizel motorlarla ancak maksimum 11 knot hıza çıkabiliyor. Bir başka önemli özelliği ise, 80 yıl önce yapılmış olmasına rağmen yalnız 4.000 deniz mili seyir yapmış olması. 1990 ve 2005 yıllarında iki kez yenilenme geçiren yat, tüm modern yatların sahip olduğu teknik özelliklere sahip olmasıyla beraber, klasik çizgisinden hiç ayrılmamış. 

Amazon'u 1936 yılında edinen Sir Winston Churchill, 1939 yılında Deniz Kuvvetleri Bakanlığı'na, 1940 yılında da İngiltere Başbakanı seçilmişti. Müsrif ve pahalı yaşam tarzını çok seven İngiltere Başbakanı olan Sir Winston Churchill, başbakan olduktan sonra yeni bir yat olan Christina’yı daha çok kullanmıştı. 

Amazon'un sahibi olan Marielle, yatı satın alacak olan yeni sahibi konusunda bazı kriterler ortaya koymuş. Fransa’da yayınlanan Le Parisien dergisine konuşan yat sahibi, bu lüks yata sahip olacak yeni kişinin “asaletle gurur duyabilecek” bir koleksiyoncu, tarih sevdalısı veya film yapımcısı olmasını tercih ettiğini söylüyor. Bu lüks yatı satın almak isteyen bir Arap prensin teklifini, yatın nasıl kullanılacağını öğrendikten sonra kabul etmediği de belirtiliyor. 

Lüks şato ve villaların satışını yapan Coldwell Banker France, bu lüks tarihi yatın satışını üstlenmiş. Halen Paris’in batısında Limay’da karaya bağlı duran Amazon için bir deniz aşığı bekleniyor.

amazon-001.jpg

amazon-2.jpg

amazon-3.jpg

amazon-4.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim