• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 12 °C

Viaport Yachtshow Eurasia'da tekneler kapış kapış satılıyor

Viaport Yachtshow Eurasia'da tekneler kapış kapış satılıyor
Viaport Marina Tuzla'da düzenlenen fuarda, ikinci el tekneler yüzde 70'e, sıfır tekneler ise yüzde 50'ye varan indirimlerle sunuluyor. Yachtshow Eurasia’nın ilk 4 gününde toplam fiyatı 70 milyon lira olan 76 tekne satıldı

İstanbul'da fiyatları 3 bin 500 lira ile 29 milyon lira arasında değişen 183 teknenin görücüye çıktığı Yachtshow Eurasia, büyük ilgi gördü. VIP gününde 14, sonraki 3 günde de 62 olmak üzere 76 tekne satıldı; 70 milyon liralık hasılat elde edildi.

Yachtshow Eurasia'da, VIP gününde 14, sonraki 3 günde de 62 olmak üzere 76 teknenin satıldığı bildirildi.

Yachtshow Eurasia'dan yapılan açıklamaya göre, Via Fuarcılık tarafından Viaport Marina Tuzla’da düzenlenen fuarda, fiyatları 3 bin 500 TL ile 29 milyon TL arasında değişen 183 tekneler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Fuarda, yüzde 70’e varan fiyat avantajlı ikinci el tekneler ve yüzde 50'ye varan indirimlerle denize inmeye hazır stoktan sıfır tekneler yoğun ilgi görüyor. Viaport Marina’da 10 Mayıs akşamına kadar devam edecek Yachtshow Eurasia'nın, özellikle yabancı alıcıların büyük ilgi gösterdiği VIP açılışında 14 tekne ve ilk 3 günde ise 62 tekne yeni sahiplerini buldu.

Geçmiş yıllarda Rus ve Avrupalı alıcıların yoğun alım gerçekleştirdiği ikinci el ve sıfır teknelere bu yıl Orta Doğu, Azerbaycan ve Romanyalı ziyaretçiler alıcı oldu. 

Leasing, banka kredisi gibi birçok satın alma fırsatı bulunan fuarda, dünyaca ünlü markaların özel tasarımları 48 ay vadeyle satılıyor. 73 ikinci el tekne, hem daha uygun bütçeli hem de tasarım tekne almak isteyenler için seçenekler sunuyor.

Yacht Show Eurasia'ya özel fiyat avantajları ile satışa çıkan ve boyları 3 - 40 metre olan 183 tekne arasında yat, mega yat, katamaran, yelkenli, sürat teknesi ve motor yatlar denizde şov yaptı. Fuar, ikinci el tekne sahibi olmak isteyenler için de güvenilir satış noktası olarak öne çıkıyor.

Teknesini yenilemek, eksik ve ihtiyaçlarını gidermek isteyenler de fuara katılan sektörün ekipman firmaları ile buluşarak hem birçok seçeneği bir arada buluyor hem de farklı fiyat aralıkları içinde tercih yapma imkanına kavuşuyor.

Yachtshow Eurasia'da, her gün yapılan farklı etkinliklerle dünya standartlarında bir "yacht show" sunuluyor. Üniversiteler arası yelken yarışları, Canan Anderson canlı performansı, DJ Party, Show Radyo ile gün boyu yarışmalar ve farklı etkinliklerin yanı sıra capoeira gösterisi, dans gösterileri, ailece ziyaret edecekler için çocuklara yönelik animasyon etkinlikleri ile Yacht Show Eurasia, tekne meraklılarını hem avantajlı hem de keyifli bir alışveriş ortamında buluşturuyor.

İLK ÜÇ GÜNDE 70 MİLYON DEĞERİNDE TEKNE SATILDI

Yachtshow Eurasia'nın özel müşterileri misafir ettiği VIP açılışında, olumsuz hava koşullarına rağmen tekne tutkunları tekneleri dikkatle inceledi. 4 Mayıs'taki VIP açılışta 14 tekne, fuarın ilk 3 günü ise 62 tekne satıldı. 5 Mayıs'ta halka açılan fuarı, ilk 3 günde 11 bin kişi ziyaret etti. VIP günü için yurt dışından katılım, beklentilerin üzerinde gerçekleşirken alıcıların 30'unu yabancılar oluşturdu. Toplam değeri 70 milyon lirayı bulan tekne satışları, yat üreticilerine moral verirken, fuarın en pahalı tekneleri de büyük ilgi gördü.

Satılan teknelerin 18'i İran, Almanya, Romanya, Azerbaycan, Dubai ve Kuveyt’ten gelen misafirler tarafından satın alınırken, Suudi Arabistan’dan 5 iş adamı sıfır yat, Türkiye’den 8 iş adamı ise ikinci elyat almayı tercih etti. Romanyalı bir iş adamı da biri mega yat, diğeri sürat teknesi olmak üzere iki teknenin yeni sahibi oldu.

Yachtshow Eurasia'da, VIP açılışta 1 adet 3 milyon avro fiyatlı sıfır tekne "Vola", 1 adet 800 bin avro değerinde ikinci el "Deniz" isimli "trawler" tarzı tekne, 2 adet 1 milyon 200 bin avro değerinde motor yat, fiyatı 1 milyon 14 bin dolar olan 2007 model Sunseeker 82 Predator ve fiyatı 1 milyon 165 bin dolar 2010 model Predator 74 yeni sahiplerini buldu.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim