• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Viaport Marina'da 'Yunus eğlence parkı' projesi yer almıyor

Viaport Marina'da 'Yunus eğlence parkı' projesi yer almıyor
Tuzla'da Viaport Marina'da 'Yunus parkı' bulunduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Via Properties Grubu yaptığı açıklamada "Yunus eğlence parkı" yahut "yunus gösteri merkezi" projesine yer verilmemiştir" dedi.

Tuzla Marina ve AVM Projesi'nde yer alacağı iddia edilen  yunus parkı ve hayvanat bahçesisyle ilgili  Viaport Marina Yönetim bir açıklama yayınlayarak yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, böyle bir projelerinin bulunmadığını açıkladı. Via Properties Grubu tarafından kauoyunu aydınlatmak amacıyla yapılan açıklama şöyle: 

Son günlerde change.org kampanya internet sitesi üzerinden başlatılan ve Viaport Marina’da yunus parkı bulunduğu iddiasıyla sürdürülen kampanyadaki konular gerçeği yansıtmamaktadır. Projemiz Mart 2014 tarihinde lansmana çıkmış olup, lansmandan itibaren kamuoyuyla paylaşılan hiçbir tanıtım videomuzda, "yunus eğlence parkı" yahut "yunus gösteri merkezi" projesine yer verilmemiştir.

Viaport Marina projemiz dünyanın ilk 5 fonksiyonlu marinası olup, içerisinde alışveriş adaları, tema park, marina, otel ve akvaryumuyla bir yaşam merkezi olarak tasarlanmıştır. Projemizin tasarım aşamasında, dünyadaki pek çok show’lar incelenmiş, terraiumlar, hayvanat bahçeleri değerlendirilmiş ve bazı detaylar sadece proje olarak kalmış, hayvan hakları da gözetilerek hayata geçirilmemiştir.

Projemizin içerisinde bulunacak akvaryumla ilgili çalışmalar halen sürüyor olup, doğal habitatına ters düşecek hayvan profillerinin asla proje içerisine dahil edilmeyeceğini de gönül rahatlığıyla tarafınıza bildiririz. Akvaryum projemiz tamamen akvaryum balıklarından oluşacak olup, projenin asıl amacı ülkemizde denizleri, sualtını ve sualtı yaşamını öncelikle çocuklara eğitici şekilde tanıtmaktır. Akvaryumların ve projenin tamamı üniversitelerin destekleriyle projelendirilmiştir ve imalatı yapılmaktadır. Ayrıca akvaryum tesisimiz içerisinde bir eğitim ve konferans odası da bulunmaktadır.

Grubumuz her türlü haklı eleştiriye açık olup hedefi ne olursa olsun her türlü hakaret ve karalama kampanyalarına kapalıdır. Açıklanan nedenlerle böylesine önemli bir konuda hiç bir şekilde Grubumuz ilgili departmanları ile görüşülmeden Ticari Marka itibarımızı zedeleyici yaklaşımlarda bulunulmasını da kınadığımızı belirtmek isteriz.

Konuyu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Via Properties Grubu (Yönetim Kurulu)

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim