• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 10 °C

VEGA BLT-250 artık Türkiye'de satışta

VEGA BLT-250 artık Türkiye'de satışta
Gemilerde bulunması zorunlu olan halat atar cihazına % 100 yerli çözüm bulundu. Gemiden karaya, karadan gemiye ve gemiden gemiye hava basıncı ile halat fırlatan bir cihaz olan VEGA BLT-250 satışa sunuldu.

Denizcilikte nefes aldıran güzel bir haber. Gemilerde bulunması zorunlu olan Halatatar cihazına yüzde 100 yerli çözüm. VEGA BLT-250 Gemiden karaya, karadan gemiye ve gemiden gemiye hava basıncı ile halat fırlatan bir cihaz. Türkiye'de yüksek teknoloji altyapısı ile Tuzla İçmeler'de bulunan fabrikada sektörde yerli üretilen tek halat atar cihazıdır. Her riskli durumda (yangın ve patlama riski bulunan kimyasal tankerler de dahil) ihtiyaçları karşılıyor.

VEGA BLT-250'nin başarısı RINA, WHEELMARK, TSE, USCG tarafından sertifikalarla onaylandı. Herhangi bir tehlike anında güvenli kullanım sağlayan ekipman zarar verici hammadde ihtiva etmediğinden insan sağlığı açısından tamamen emniyetli.

"Yeşil çevre ve temiz deniz."

Sosyal sorumluluk bilincine sahip VEGA BLT-250 havada, karada ve suda herhangi bir kirliliğe yol açmıyor. Raf ömrü bulunmadığından; geri dönüşüm gerektirmeyen roketler, yaşam boyu garanti sunuyor. VEGA BLT-250'yi güvenli kılan özelliklerden biri tetik mekanizmasında bulunan güvenlik kilidi. Bu kilit hem kontrolsüz atışı engellemekte hem de roketin istenilen noktaya sapma olmadan ulaşmasını sağlamakta. Diğer bir özellik ise regülatör üzerinde bulunan hava tahliye milinin devreye girmesi durumunda bile atışta herhangi bir tehlike oluşturmayıp sonraki kullanım için bakım servis ihtiyacı gerektirmemesi.

Özellikle de eğitim setleri deniz adamlarını ürün kullanımı hakkında eğitip bilinçlendirme şansı veriyor. Son dönem denizcilik sektörünün içinde bulunduğu ekonomik kriz söz konusu olduğunda, tehditleri kullanıcı lehine çeviren halat atar cihazı, her bir gemi için beş senede 4000 ila 7000 avro  arası tasarruf sağlıyor.

Ürün geliştirilirken İTÜ Denizcilik Fakültesi ile VEGA Savunma Sanayi ortak hareket etil ve beş yıl süren AR-GE çalışmasının ardından,  herhangi bir kuruluştan maddi destek almadan seri üretime geçildi.

Genel Müdür Nuri Mert Can “ Halat atarla ilgili DenizHaber Ajansı’na  yaptığı açıklamada "Gururla ifade etmek isteriz ki, cihazımız tasarımından üretimine kadar yüzde 100 yerli bir üründür. Aynı zamanda firma vizyonumuz olan "Her denizci için daha güvenli bir deniz" prensibi doğrultusunda kısa sürede gemilerden pyroteknikleri kaldırmayı amaçlıyoruz. Argesi ve prototipi tamamlanmış fikirlerimiz ile uluslararası platformda Türkiye'nin yerli üreticisi olarak rekabeti arttırmayı ve sektörel ithalatı düşürmeyi hedefliyoruz" dedi.

halat.jpg

halatatar.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Erdal Doğan
18 Aralık 2012 Salı 17:32
BRAVO
Kara haberlerden sonra ilk defa ferahlık veren bir haber. İnşallah her gemide ve kurtarmacıda olur ama inşallah kullanmak zorunda kalmaz.
81.213.214.164
Deniz Azizoğlu
18 Aralık 2012 Salı 17:18
Tebrikler
Tasarlayıp üretenlerin ellerine sağlık. Keşke Şile'de kurtarmaya giden arkadaşların yaşadığı kazada Kıyı Emniyeti'nin elinde olsaydı da üç can gitmeseydi.
81.213.214.164
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim