• BIST 11189.5
  • Altın 5726.661
  • Dolar 42.5615
  • Euro 49.5337
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 9 °C

Van Gölü'ndeki "Kablolu Su Kayağı" yoğun ilgi görüyor

Van Gölü'ndeki "Kablolu Su Kayağı" yoğun ilgi görüyor
Van Gölü'ne kıyısı bulunan Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki kablolu su kayağı tesisinde, iki ayda 10 binden fazla kişi su kayağı yaptı.

Van Gölü'ne kıyısı bulunan Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki Kablolu Su Kayağı Tesisi'nde, iki ayda 10 binden fazla kişi su kayağı yaptı.

Türkiye'nin en büyük tuzlu ve sodalı gölü olma özelliğini taşıyan Van Gölü'nün en temiz sahillerinden olan Adilcevaz kıyılarına kurulan su kayağı tesisi, Bitlis ile çevre illerdeki vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Tesise gelen vatandaşlar su kayağı yapmanın keyfini ve heyecanını yaşarken ilçe ekonomisine de katkı sağlanıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, Süphan Dağı ve Van Gölü'ne kıyısı bulunan Adilcevaz'ın, kentin en önemli turizm merkezlerinden olduğunu söyledi.

İlçenin ve gölün canlandırılması için Adilcevaz'a kablolu su kayağı tesisi yapıldığını anlatan Gencan, "Su Kayağı Tesisi bölgemizde sadece Adilcevaz'da var. Turizm anlamında tesisin büyük bir potansiyeli bulunuyor. Su kayağı ve tesis gün geçtikçe önemli hale geliyor. Gelen herkesin memnun kaldığı ve potansiyelinin arttığı bir yer. Adilcevaz ilçesi Diyarbakır, Mardin, Muş, Van, Ağrı ve birçok çevre ilden talep görüyor."dedi.

"Su kayağı bölgeyi cazibe merkezi haline getirdi"

Tesisin işletme sorumlusu Kıyasettin Biçer de su kayağının Van Gölü'nü cazibe merkezi haline getirdiğini ifade etti.

Bu sporun halk arasında "zengin kayağı" olarak bilindiğini aktaran Biçer, "Su kayağı bölgede yeni yeni tanınıyor. Buranın turizme büyük katkısı olacak. Bunu yapabilmemiz için ilk önce bir iskeleye ihtiyacımız var. Bunlar olmadığı için gerekli araç ve gereçleri getiremiyoruz. Bu konuda yetkililerimizin yardımcı olmasını istiyoruz. Bunlar yapılırsa turistleri buraya çekmek daha kolay olacak." şeklinde konuştu. 

Biçer, Kaymakam Arif Karaman'ın destekleriyle Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurs açarak kayak uzmanı ve antrenörler nezaretinde yaklaşık 70 kişiye su kayağı eğitimi verdiklerini kaydetti. Tesisi gezenlerin ve su kayağı yapanların ilçeden mutlu ayrıldığını belirten Biçer, 2 ayda 10 binden fazla kişinin tesise gelerek kayak yaptığını ifade etti. Biçer, 450 metre parkura sahip ve yaklaşık 4 milyon liraya mal olan tesiste gerekli güvenlik tedbirlerini aldıklarını söyledi.

Her yaştan insanın rahatlıkla yapabileceği kablolu su kayağı, vücudun tüm kaslarını çalıştıran bir spor olarak tanımlanıyor. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim