• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 16 °C

Uzmar Denizcilik Şirketi'nin hakim ortağı Altay Altuğ'a vasi atanıyor

Uzmar Denizcilik Şirketi'nin hakim ortağı Altay Altuğ'a vasi atanıyor
Türkiye'nin en önemli römorkör üretici olmakla birlikte, kılavuzluk ve römorkör hizmetleri veren Uzmar Uzmanlar Denizcilik Şirketi'nin hakim ortağı 97 yaşındaki kaptan Altay Altuğ'a vasi atanması için mahkemeye başvuruldu.

Türkiye'nin en önemli römorkör üretici olmakla birlikte, Nemrut Körfezi'nde kılavuzluk hizmetleri, Ambarlı Limanı ve İskenderun Liman sahasında, römorkör hizmetlerini üslenen Uzmar Uzmanlar Denizcilik Şirketi'nin hakim ortağı ve denizcilik sektörünün BEYBABASI olarak bilinen, 97 yaşındaki kaptan Altay Altuğ'a vasi atanması için mahkemeye başvuruldu.

Deniz Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre, Uzmar Denizcilik ve Uzmar Tersanesi ortaklarının, İstanbul Anadolu 23. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne verdiği dilekçede, Uzmar Denizcilik Şirketi'nin hakim hissedarı 97 yaşındaki Altay Altuğ'un hukuki ehliyetinin yerinde olmadığı iddiasıyla yapılan başvuru, mahkeme tarafından kabul edilerek, Adli Tıp Kurumu'na müzekkere yazılarak, sağlık kurulu raporu alınmasına karar verdi.

İstanbul Anadolu 23. Sulh Hukuk Mahkemesi, Altay Altuğ hakkında vesayet davası açılması nedeniyle, bankalara yazı yazılarak kısıtlı adayın hesaplarına şerh konulması, kısıtlı aday Altay Altuğ'un üzerine kayıtlı mal varlıklarının bloke edilmesi istendi.

Uzmar Denizcilik ortaklarının mahkemeye sunduğu dilekçede, mevcut Uzmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Noyan Altuğ'un vasi olarak atanmasının istenmediği öğrenilirken, yiğeni veya diğer büyük oğlunun Altay Altuğ'a vasi olarak atanması gerektiği belirtildi.

AHMET NOYAN ALTUĞ, ŞİRKETLE İLGİLİ ÖNEMLİ KARARLAR ALAMAYACAK

İstanbul Anadolu 23. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kabul ettiği dava ile birlikte, Uzmar Denizcilik Şirketi'nin hakim ortağı kısıtlı aday Altay Altuğ'a geçici vasi atanana kadar, mevcut Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Noyan Altuğ'un, şirketin normal işleyişinin dışında, hiç bir önemli karara imza atamayacak ve şirket üzerinde imtiyaz kullanamayacak.

Deniz Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre, Uzmar Denizcilik Şirketi'nin Genel Kurulu öncesi, ve Şubat ayında yapılan toplantıda kar dağıtımı yapılması amacıyla, 97 yaşındaki Altay Altuğ ile ilgili sağlığının yerinde olduğu iddiasıyla, özel bir hastaneden sağlık raporu alınarak vekalet alınmış ve Ahmet Noyan Altuğ, hakim ortak Altay Altuğ'un oylarıyla Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür seçilmiş, daha sonraki toplantıda, şirket ortaklarına kar payı dağıtımı yapılmasına karar verilmişti.

Muhabirlerimizin araştırmalarına göre, sağlığı yerinde olmayan ve çevresinde bulunan kimseyi tanımayan kaptan Altay Altuğ ile ilgili olarak, SAĞLIKLI VE HUKUKİ EHLİYETİ YERİNDE şeklinde sağlık raporunun alınması, kafalarda soru işareti oluştururken, hastanelerden alınan sağlık raporlarına, hangi doktorların imza attığı ise merak edildiği belirtildi.

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim