• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Uzan'ın yatı TMSF'de kaldı

Uzan'ın yatı TMSF'de kaldı
TMSF'nin satışa çıkardığı Uzan’a ait M/Y Princess isimli yatı alan kişi, parayı yatırmadan deneme sürüşüne çıkmak isteyince, TMSF izin vermedi. Yat iade edildi.
HAKAN UZAN'IN YATI ELDE KALDITasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun satışa çıkardığı Hakan Uzan’a ait M/Y Princess isimli yatı alan kişi, parayı yatırmadan önce uzun bir deneme sürüşüne çıkmak istedi. Fon, 1 milyon 620 bin YTL’ye sattığı yatın deneme sürüşü için fiyata 100 bin dolar ilave edeceğini belirtti. Bunun üzerine satış işlemi iptal edildi. Rodos’tan Ocak 2005’te İstanbul’a getirilen ve Ataköy Marina’da demirli bulunan yatı Deniz Polisi almak istiyor. Benzerlerinden çok hızlı olan yat, teknolojik özellikleri nedeniyle polisin kullanımı için çok uygun. Ancak yetkilileri, lüks yatın işletme ve idame masrafının yüksekliği düşündürüyor.

Deniz Polisi, yakıt ve bakım masrafı daha mütevazı bir yatın kendileri açısından daha uygun olacağını ve bu tip bir yat aradıklarını fona iletti. TMSF Satış Komisyonu Başkanı Fethi Çalık, M/Y Princess’ın Deniz Polisi’ne satışına sıcak. 3 milyon 900 bin yeni lira muhammen değer biçilen yat ihalelerde alıcı bulmayınca pazarlık usulü ile 1 milyon 620 bin YTL’ye satılmıştı. Bir süre önce saatte 44 mil yapabilen bir deniz aracına sahip olan İstanbul Deniz Polisi, ikinci bir devriye aracı daha satın almak istiyor. Bunun için de M/Y Princess baş-ta olmak üzere fonun elindeki deniz araçlarını inceliyor.

M/Y Princess yatı, 2001 İtalyan yapımı. Dizaynı ve geniş iç mekanıyla dikkat çeken yatta büyük bir salon, bir master kabin, iki kamara, mutfak, banyo ve mürettebat kamaraları bulunuyor. Çok az kullanılmış olması ve her türlü bakımının yapılması yatı cazip kılıyor. 30 knotsluk, kendi sınıfındakilere göre daha hızlı yat saatte 27 mil hıza erişiyor.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Rodos Adası’ndaki Mandrake Marinası’nda demirli Hakan Uzan’ın yatını 2004 Aralık ayında haczederek İstanbul’a getirdi. Uzan Grubu borçlarına karşılık el konulan yat, grup şirketlerinden Mavi Turizm Yatırımları Ticaret AŞ adına kayıtlıydı. Yatın Türkiye’ye gelmesini engellemek amacıyla Ürdün vatandaşı Haifa Houchimi isimli şahsa satışı yapılmış gibi gösterilmişti. İzmir Gemi Sicil Memurluğu tarafından düzenlendiği iddia edilen 20 Nisan 2004 tarihli belgenin sahte olduğu tespit edilmişti. İzmir Liman Başkanlığı Gemi Sicil Memurluğu, yatın 17 Aralık 2004 tarihi itibarıyla Mavi Turizm Yatırımları Ticaret AŞ adına tescilli olduğu ortaya çıkmıştı. Dışişleri Bakanlığı’nın devreye girmesiyle yat acenteciliği yapan bir Yunan vatandaşına 150 bin Euro’luk alacağı ödenip M/Y Princess İstanbul’a getirilmişti.

Bu arada, TMSF yönetiminin bulunduğu İstanbul Bayındırbank binasının yanındaki Fargo İş Merkezi’nin 9,5 milyon yeni liraya Turgay Ciner için satın alındığı öğrenildi. 10,5 milyon YTL muhammen bedelle ihaleye çıkan iş merkezini, 50 bin yeni liralık teminatla ihaleye giren tek kişi satışa çıktığı fiyattan aldı. Satış işlemi henüz tamamlanmadı. Kesin satışın yapılması için 2 Mayıs 2005 tarihine kadar 9,5 milyon YTL’nin tamamının ödenmesi gerekiyor. İlk 20 günde ödeme gerçekleşmezse alıcıya Merkez Bankası’nın belirlediği faiz üzerinden 10 günlük daha süre veriliyor. Fargo binasının parası henüz yatırılmadı. Edinilen bilgiye göre Fargo binasını parası işadamı Turgay Ciner’den gelecek. Buraya Ciner’in ortağı olduğu Tercüman Gazetesi taşınacak. Ciner aynı zamanda batık banka patronu Dinç Bilgin’e ait Sabah Gazetesi’nin kiracısı. Fon, kiracısı olduğu Sabah’ı satmak için Ciner’le pazarlık yapıyor. Fargo binası satışıyla birbirine ısınan tarafların hararetli pazarlığı devam ediyor.

M/Y PRINCESS YATININ ÖZELLİKLERİ

İnşa eden: Riva S.P.A.

Tipi: Riva 70 Dolce Vita Flybridge

Yapım yılı: 2001

İnşa malzemesi: Polyester

Tam boy: 21,60 metre

En: 5,40 metre

Derinlik: 3,10 metre

Gros tonaj: 68,84

Net tonaj: 38,53

Ana makine: MAN-Dizel

Devir: 2300 RPM

Beygir gücü: 2x956 KW

Kayıtlı limanı: Marmaris

Motor no: 7019478047 - 7019478048A201

Kaynak:ZAMAN
DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim