• BIST 10370.71
  • Altın 4323.077
  • Dolar 40.2781
  • Euro 46.8287
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 27 °C

USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya geliyor

USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya geliyor
Yangın yerine dönen Orta Doğu'da son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. ABD uçak gemisi Nimitz rotasını Orta Doğu'ya çevirdi.

İsrail ile İran arasındaki çatışma sürerken İsrail basını, ABD Donanmasına ait USS Nimitz uçak gemisinin Orta Doğu'ya geleceğini bildirdi.

İsrail ile İran arasındaki çatışma 4. gününü doldururken, ABD henüz çatışmaya doğrudan müdâhil olmadı.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'e ekipman sağladıklarını duyururken, ABD'nin İran'a yönelik saldırılarda yer almadığı ifade edilmişti.

ABD Başkanı Trump, Truth Social isimli sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, İran ile İsrail arasında barış sağlanacağını dile getirirken, ABC kanalına verdiği röportajda ise ABD'nin savaşa müdâhil olabileceğini söyledi.

İsrail merkezli Kanal 12, ABD Donanmasına ait USS Nimitz ve maiyetinde görev gücü ile Orta Doğu'ya doğru yola çıktığını bildirdi. Uluslararası gemi takip sitesi MarineTraffic.com verilerine göre gemi TSİ ile 14.14 itibarıyla Malezya açıklarında görülüyor.

VİETNAM'A GİTMESİ PLANLANIYORDU

Arap ve İngiliz basınında yer alan haberlere göre uçak gemisinin bu hafta içinde Vietnam'ın merkezindeki Danang kentine bir liman ziyareti gerçekleştirmesi planlanıyordu. Pazartesi sabahı itibarıyla takip verileri, geminin rotasını değiştirerek batıya yöneldiğini gösterdi. Bu durum, ABD çıkarlarının artan risk altında olduğu Orta Doğu’ya olası bir yeniden konuşlanma ihtimali üzerine spekülasyonlara yol açtı.

TRUMP'IN 'ABD ORDUSUNUN KUDRETİ ÜZERİNİZE ÇÖKER'

Trump, Pazar günü Truth Social platformunda yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu gece İran'a yönelik saldırıyla ABD’nin hiçbir ilgisi yok."Trump sözlerine şöyle devam etti: "Eğer İran tarafından herhangi bir şekilde saldırıya uğrarsak, ABD Silahlı Kuvvetlerinin tüm gücü ve kudreti, daha önce hiç görülmemiş seviyelerde üzerinize çöker. Ancak, İran ve İsrail arasında kolayca bir anlaşma yapabilir ve bu kanlı çatışmayı sona erdirebiliriz!!!"Ancak Trump aynı gün yaptığı bir başka açıklamada iki ülke arasında barışın sağlanacağını düşündüğünü de ekledi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim