• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

USS George Washington, altı yıl sonra ABD Donanmasına geri döndü

USS George Washington, altı yıl sonra ABD Donanmasına geri döndü
Nimitz sınıfı nükleer enerjili uçak gemisi USS George Washington, Donanma sistemlerindeki eksiklikleri ortaya çıkaran sancılı bir dönem haline gelen altı yıllık uzun bir revizyondan sonra, 25 Mayıs'ta ABD Donanması'na resmen teslim edildi.

2.100 günden fazla süren ve 2017'den bu yana dokuz denizcinin intiharıyla bağlantılı olan yeniden teslimat, programın yaklaşık iki yıl gerisinde kaldı.

2008 ile 2015 yılları arasında Japonya'daki bir ana üssünden cephe hattında konuşlandırılmış olan uçak gemisi, orta ömür yakıt ikmali ve karmaşık revizyon dönemine (donanmanın yerel dilinde RCOH) resmen 4 Ağustos 2017'de 2,8 milyar dolar değerinde bir sözleşme ile girdi. Donanma, taşıyıcılar için orta ömür sürecinin yalnızca iki nükleer reaktörün yakıt ikmalini içermediğini, aynı zamanda tahrik ekipmanı, altyapı ve savaş sistemlerine yönelik yükseltmeleri de içerdiğini vurguluyor. 

"Bu, birçok cephede zorlu bir RCOH oldu ve gemi yapımcısı, GW mürettebatı ve diğer birçok tedarikçi ve Donanma komutanlıkları dahil olmak üzere RCOH'yi yürüten ekip, tedarikçilerle çalışma yaklaşımımızı yeniden tasarlayarak pandemi sırasında bu uçak gemisini yeniden teslim etmek için ekip oluşturdu. Donanmanın resmi açıklamasına göre, süreç "COVID-19 salgını, tedarikçi kesintileri ve kaynaklar için rekabet eden gereksinimlerle ilgili zorluklarla" karşılaştı.

Tersaneye göre, süreç, gemideki hemen hemen her alan ve sistemde yükseltmeleri içeriyordu. Tanklar, gövde, şaft, pervaneler, dümenler, borular, havalandırma, elektrik, savaş ve havacılık destek sistemleri onarıldı ve modernize edildi. Çalışmalar ayrıca, geminin iki nükleer reaktörünün yakıt ikmali ve yakıt ikmali ile sevk santralinin onarım, bakım ve yükseltmelerini de içeriyordu. 

HHI, tahmin edilenden daha uzun bir zaman çizelgesi için çeşitli sebeplerden bahsediyor. Salgının yanı sıra bütçe belirsizliklerine, işgücü gecikmelerine ve geminin tersaneye vardığındaki durumuna işaret ediyorlar.

Revizyon süreci sırasında Donanma, Nimitz filosundaki diğer gemiler için Washington'dan alınan parçaları kullanmaya karar vererek, tersanenin taşıyıcı için yaratması gereken malzeme listesine ekledi.

NNS hizmet içi uçak gemisi programlarından sorumlu başkan yardımcısı Todd West, " George Washington bir dönüşüm geçirdi ve şimdi filosuna herhangi bir görevi desteklemeye ve ulusumuza 25 yıl daha hizmet etmeye hazır bir gemi olarak geri dönüyor" dedi. 

Washington nihayet bu haftanın başında deniz denemelerine başladı. Gemi üç günlük denemeler için 22 Mayıs'ta Newport News'ten ayrıldı. Newport News Shipbuilding'in sahipleri HHI'ye göre, taşıyıcının sistemleri ve operasyonları denizdeyken test edildi. Gemi sistem performansını kanıtlamak ve taşıyıcının denizdeki tüm yeteneklerini göstermek için tasarlanmış bir dizi testten geçirildi. Kabul denemeleri, geminin 25 Mayıs'ta limana dönmesi ve ABD Donanması'na resmi olarak yeniden teslim edilmesiyle sona erdi.

Donanma, George Washington'ın 2015'te George Washington'u rahatlatan USS Ronald Reagan'ın yerine 2024'te ABD 7. Filosuna dönmesinin planlandığını bildirdi. Ronald Reagan'ın geminin teslim alacağı Bremerton, Washington'a taşınması planlanıyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim