• BIST 11311.31
  • Altın 5897.703
  • Dolar 42.6861
  • Euro 50.1507
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 4 °C
  • İzmir 4 °C
  • Antalya 8 °C
  • Muğla 2 °C
  • Çanakkale 6 °C

Üsküdar Vapuru faciası hala araştırılıyor

Üsküdar Vapuru faciası hala araştırılıyor
Türkiye denizcilik tarihinin en büyük facialarından biri 1 Mart 1958 tarihinde İzmit Körfezi’nde yaşanmış, 270 kişi hayatını kaybetmişti. Kazayı araştıranlar vapurun kaptanı Mehmet Aşçı'nın mezarını hala aranıyor.

Üsküdar Vapuru faciası hala araştırılıyor

Türkiye denizcilik tarihinin en büyük facialarından biri 1 Mart 1958 tarihinde İzmit Körfezi’nde yaşanmıştı. Büyük bölümü İzmit Lisesi ve İzmit Sanat Okulu öğrencilerinden oluşan yolcularıyla İzmit İskelesinden hareket eden köhne Üsküdar Vapuru, Seka açıklarında patlak veren şiddetli lodos fırtınasına yakalanmış, alabora olarak batmıştı. Korkunç kazada resmi kayıtlara göre 270 hemşerimiz can vermişti.

Üsküdar Vapuru’nun kaptanı Mehmet Aşçı’nın cesedi, kazadan günler sonra balık ağlarına takılmış halde bulunmuş, ancak nereye gömüldüğü meçhul kalmıştı. Üsküdar Vapuru’nun kaptanı Mehmet Aşçı’nın mezarının yerini tespit etmek için Çekül Vakfı İl Temsilcisi Numan Gülşah, uzun süreden beri ısrarlı bir mücadele sergiliyor. Değirmendere’nin Örcün Köyündeki eski mezarlıkta daha önce mahkeme kararıyla bir mezar açılmış, çıkarılan kemiklerin incelemesinde yeterli veri bulunmadığı, DNA tespitinin mümkün olmadığı belirtilmişti. Bunun üzerine mezar tekrar açıldı. Bugün yapılan kazıya Gölcük 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Ali Altuntaş, Aşçı ailesininin avukatı Gülşah Arkut ve adlı tıp doktoru nezaret etti. Mezardan bazı kemikler çıkarıldı ve DNA testi yapılmak üzere Adlı Tıp Kurumuna gönderildi.

haberresim8571martkurbanlarfdb.jpg

1.20111115211205.jpg

2.20111115211213.jpg

3.20111115211220.jpg

4.20111115211229.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim