• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 10 °C

Ürkmez'den, Salih Zeki Çakır'a suçlama

Ürkmez'den, Salih Zeki Çakır'a suçlama
İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkan Vekili Faruk Ürkmez, DTO Nisan ayı Olağan Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, "Seçimlerde Bakanın desteği ile aday oldum" diyenlerin balon olduğunu söyledi.

Muharrem Faruk Ürkmez, Salih Zeki Çakır'ı, Binali Yıldırım'ın ismini kullanmakla suçladı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkan Vekili Muhammer Faruk Ürkmez, DTO Nisan Ayı Olağan Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, "Oda Seçimlerinde Bakan Binali Yıldırım'ın desteği ile aday oldum" diyenlerin balon olduğunu söyledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis toplantısında, DTO Başkan Adayı Salih Zeki Çakır’ı isim vermeden eleştiren Faruk Ürkmez, Bakan desteğini arkasına aldığını söyleyerek, rüzgar yapanların doğru ifade kullanmadıklarını kaydetti. 

Faruk Ürkmez, “Bakanımız bu arkadaşı destekliyormuş. Ben buna asla inanmıyorum. Eğer bakan desteklemiş olsaydı ortaya çıkardı. Ben taraf tuttuğunu düşünmüyorum. Sayın Bakanım, Cengiz Kaptanoğlu’nun söylemiyle Kaptan-ı Deryamız. Kaptan-ı Derya olan bir kişinin DTO'nun bütünlüğünü sarsacak böyle bir eyleme izin vermeyeceğini biliyorum. Bir çalışma olmadığına göre de bu rüzgarı kimsenin arkasına almaması gerektiğine inanıyorum. O arkadaşımızın bir faydası olmuştur. Bizi daha çok kenetlenmeye ve daha çok çalışmaya itmiştir. Bunun dışında başka bir faydası yoktur. Bu arkadaşın söylemlerini tasvip etmiyorum. Belden aşağı vurulmasına asla izin vermeyeceğim” şeklinde konuştu.

Faruk Ürkmez, “Sayın Bakanımın bu seçimlerde taraf olmadığını iddia ediyorum. Sayın Bakanım taraf değil, asla da olmayacak. Kendisinin bu konu gündeme geldiğinde bu rüzgardan haberi olup olmadığını da bilmiyorum. Böyle bir rüzgar yok. Biz denizcilik sektörüyüz. Çatımız bu, bu çatının altında her şeyi tartışıp, her şeyi görüşeceğiz. Bu çatının altında birbirimize hitap edip, bu çatının altında kararlar alacağız” ifadelerini kullandı.

“Koster filosu fikri, 15 yıllık projedir”

Seçim atmosferinde olan DTO’nun içinde bulunduğu durum ve konuşmaları da değerlendirdiğini ifade eden Ürkmez, ”Ben Tarafım. Çünkü tüm çalışmaları yakinen takip ediyorum. Söylenen sadece değişim. Başka ne var? Bir koster filosu ortalarda dolaşıyor. Koster filosunu bana verilen görevden dolayı 15 sene önce ben hazırlayıp verdim. Bu projenin fikir babası devlet kademesinde bir bakandı ve bana görev verdiği için hazırlamıştım projeyi. Değişim ise bugünkü yönetim kuruludur. Ancak, yönetim kurulu başkanının bir eksikliğini görüyorum. Yaptığı işleri alt alta toplandığı zaman değişim talebinin nereden kaynaklandığını söylemiyoruz. Sayın başkanın mütevazılığından dolayı yaptıklarını anlatmamasını kınıyorum. Anlatmıyor, etik bulmuyor, yaptığınla öğünmüyor. Bunun için mi değişim diyoruz. Değişimi kendi içimizde yapabilmeliyiz.  Meclis, yönetim kurullarımızın itici gücüdür. Son 10 yılın çalışmalarını lütfen getirsinler, anlatsın ki, değişimi sadece bu yönetim ve yönetim kurulu üyelerinin yaptığını görsünler” diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Mühendis
05 Nisan 2013 Cuma 21:42
Değişim
1. Koster projesinin "babası" kim lütfen ortaya çıksın her gelen sahipleniyor...
2. Değişim'i siz yapmadınız, son 10 yılda, "piyasa" yaptı. Şanslıydınız o dalganın üzerinde sörf yaptınız ama sürdürülebilir pek az bir miras bırakabildiniz. Aynı piyasanın önünde siz de şimdi sürükleniyorsunuz ve gideceksiniz...
78.174.89.208
FERHAT AÇIKGÖZ
05 Nisan 2013 Cuma 18:55
ÇAKIRDAN OLMAZ
Vizyon ve misyon eksikliği bulunan sayın çakırdan başkan olmaz.Diğerleri ne derece doğru oda tartışılır. hele hele bakan vasıtasıyla geldiğini iddia eden biçarelere söyleyecek hiç bir şeyim yok.Hepsi bu.
78.188.185.60
Ahmet Kaya
05 Nisan 2013 Cuma 12:41
Su Kaynatan Ferrari..
Evet, Eskiyen Ferrari dahi artık su kaynabilir...Bahar değişim mevsimidir.
Bu mevsimde tüm doğa yenilenir ve canlanır , yenilik de bereketin habercisidir..
81.213.79.9
Denizci
05 Nisan 2013 Cuma 10:04
DTO
Ne bütünlüğü. Orada sadece karadenizli ailelerin bütünlüğü söz konusu.Hadi oradan. çocukmu kandırıyorsunuz. Yeter artık. Çekin elinizi DTO'dan. orası babanızın çiftliği mi ? Soyadın Ürkmez, ama birşeylerden ürktüğün belli oluyor.
78.189.180.121
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim