• BIST 9530.47
  • Altın 2470.674
  • Dolar 32.4875
  • Euro 34.7626
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 19 °C

Ünlü yelkenli Clipper İstanbul'a geliyor

Ünlü yelkenli Clipper İstanbul'a geliyor
Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı nedeniyle Clipper Stad Amsterdam yelkenli gemisi yarın İstanbul’a geliyor

Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı nedeniyle Clipper Stad Amsterdam yelkenli gemisi İstanbul’a geliyor. 19. yüzyılda Çin çayı ve baharatı taşıyan yelkenlinin birebir kopyası olan Clipper, Hollandalı şehirlerle Türkiye arasındaki var olan ticaret, kültür, uluslararası işbirliği konularındaki ilişkileri sağlamlaştırmak ve geliştirmek üzere, Amsterdam, Rotterdam ve Lahey kentlerinin belediye başkanlarının da katılımı ile düzenlenecek etkinliklere ev sahipliği yapacak. Amsterdam Limanı’ndan 3 Eylül tarihinde demir alan Clipper, 14-17 Ekim tarihleri arasında Karaköy Limanı’nda olacak.

Dünyanın lider insan kaynakları danışmanlık şirketlerinden Randstad’ın dünyada eşi benzeri bulunmayan yelkenlisi Clipper İstanbul’a geliyor. Amsterdam Belediyesi ve Randstad Holding’in farklı alanlarda çalışmış 137 kişiyi, yeni bir meslek öğrenmek üzere bir araya getirerek inşa ettirdiği 60 metre uzunluğundaki Clipper, 14 Ekim’de Portekiz, Sicilya ve Yunanistan’dan sonra İstanbul’da demir atacak

İstihdam ve İK çözümlerinde dünyanın lider şirketi Randstad’ın dünyaca ünlü eşsiz yelkenlisi Clipper ilk defa İstanbul’da demir atacak. Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400’ncü yılı nedeniyle iki ülke arasındaki kültür, ticaret ve uluslararası dayanışma alanlarındaki ilişkileri kuvvetlendirmek için yapılan etkinlikler kapsamında Clipper, 13 Ekim’de İstanbul’a geliyor.

Tamamı el işçiliği ile 130 yılda inşa edilen dünyanın ilk yelkenli gemisi unvanına sahip olan ve 19. yüzyıldan günümüze Amerikan devrimi de dahil olmak üzere pek çok tarihi olaya ve savaşa tanıklık eden Clipper’ın izdüşümü Stad Clipper, farklı alanlarda çalışmış ve daha önce sektörde hiç deneyimi olmayan 137 kişi tarafından inşa edildi. Amsterdam Belediyesi ve Randstad Holding’in ortaklaşa çalışmalarıyla yeniden hayat bularak dünya limanlarını ziyaret etmeye başlayan Clipper, Portekiz, Sicilya ve Yunanistan’dan sonra İstanbul’da yerel yönetim ile devlet ekranının yanı sıra özel bir etkinlikle istihdam ve İK sektörünün liderlerini ağırlayacak.

5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA

Yılda sadece birkaç kez yolculuk yapan Stad Clipper, 60 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük yelkenlilerinden biri. Gençlerin denizcilik becerileri kazanmaları için halen eğitim amaçlı da kullanılan Clipper, 150 adım büyüklüğündeki 3 direk ve 29 yelkenden oluşan görkemli yapısının yanı sıra tamamı el işçiliği ile hayat bulan iç tasarımı ve mürettebatı ile de beş yıldızlı otelleri aratmıyor. 14 lüks kabini bulunan Clipper, uzun yolculuklar için aynı anda 64 kişiyi ağırlayabiliyor. Dünya mutfaklarından oluşan seçkin menüsünün yanısıra kişiye özel servis yapan şefleri de yer aldığı eşsiz yelkenlide, 75 kişilik yemek odası, açık bar’ı bulunuyor. Clipper günübirlik geziler için 115 kişi ağırlayabiliyor. 

Bu arada Clipper Stad Amsterdam’da; Türkiye-Hollanda mevcut ilişkilerini değerlendirmek ve geliştirmek adına pek çok farklı konuda panel, sergi, özel buluşma ve bol sürprizli etkinlikler düzenlenecek.

14 Ekim Pazar gününden başlayarak 17 Ekim Çarşamba gününe kadar devam edecek etkinliklere, Amsterdam, Rotterdam ve Lahey Belediye Başkanları’nın yanı sıra, Hollanda ve Türkiye’nin önde gelen işadamları, tasarımcıları, öğrenciler ve sivil toplum örgütü temsilcileri katılacak.

76 metrelik Clipper Stad Amsterdam el yapımı otantik bir gemi olmasının yanı sıra kullanılan en ileri teknolojiler ile dikkat çekici özelliklere sahip. Özel kutlamaların yapıldığı gemi, 2009 yılında dünyaca ünlü biyolog, doğa bilimci ve jeolog Charles Darwin’in 200. doğum gününe de ev sahipliği yapmıştı.

İşte 4 gün sürecek etkinliklerde öne çıkacak başlıklar;

Moda

Yaratıcı sektöre yönelik “Denim” seminerine ev sahipliği yapacak olan Clipper ayrıca, İstanbul Tasarım Bienali 2012 ile ortaklaşa düzenlenecek bir sergi ile moda ve tasarım dünyasının önde gelen isimlerini buluşturacak. Denim seminerinde Hollanda ve Türkiye’den ilgili iş adamları ve temsilciler, ilişkileri güçlendirmek için neler yapılabileceğini masaya yatıracak.

Yatırım ve finans

Holland Financial Centre tarafından düzenlenecek seminer ile finans sektörüne odaklanılacak. Hollanda’nın yatırım alanları ve olanaklarının görüşüleceği toplantılara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, Hollandalı ve Türk şirketlerin temsilcileri katılacak. Finans sektöründeki gelişmeler ve yatırım alanında en iyi uygulamaların görüşüleceği buluşmalar iki ülke arasındaki ilişkilere stratejik bir bakış açısı sunacak.

Lojistik

Denizcilik sektörü, iki ülke arasındaki bağlantılar ve tedarik zincirinin detaylıca inceleneceği lojistik seminerlerinde, zincirin en iyi duruma getirilmesi ve sürekliliğinin sağlanması konuları üzerinde durulacak. Türkiye ile Batı Avrupa arasında gelişen moda taşımacılığı konusunun da görüşüleceği buluşmalarda yeni iş fırsatları değerlendirilecek.

Clipper’da İstanbul için planlananlar bununla da sınırla değil. İstanbul’u sallayacak çok özel bir parti de, geminin sürprizleri arasında yer alıyor.

Hollanda- Türkiye ilişkileri

Hollanda Büyükelçisi Cornelius Haga 1612 yılında İstanbul’a gelerek Osmanlı Padişahı I. Ahmed, Genç Hollanda Cumhuriyeti için önemli ayrıcalık ve haklar temin etti. Bu haklar sayesinde Osmanlı İmparatorluğu sınırları dahilinde  Hollandalılara seyahat, yerleşme ve ticaret özgürlüğü sağlandı.

Bu yıl iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 400. yılına ulaşıldı. Hollanda’da Türkiye kökenli 400 bin vatandaş yaşıyor. Türkiye, Hollanda için giderek artan önemde bir ticaret ortağı haline geliyor. Son 10 yılda 3 katına çıkan iki ülke arasındaki ticaret hacmi, 2011 yılında 7.2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

clipper-stad-amsterdam.jpg

clipper.jpg

clipper_1.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim