• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 15 °C

Ünal Baylan, Türk Armatörler Birliği’ni ziyaret etti

Ünal Baylan, Türk Armatörler Birliği’ni ziyaret etti
Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salih Tan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar ve İstanbul Liman Başkanı Muhammet Erdoğan, TAB’ı ziyaret etti. Ziyarette TAB Başkanı Cihan Ergenç, Başkan Yardımcısı Ali İbrahim Kontaytekin ve Genel Sekreter Hüseyin Çınar hazır bulundu.

Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salih Tan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar ve İstanbul Liman Başkanı Muhammet Erdoğan, Türk Armatörler Birliği’ni (TAB) ziyaret ederek Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ergenç ve nezdinde yeni Yönetim Kurulu için başarı dileklerini iletti.

Ergenç, özellikle geleceğe odaklanarak Türk denizciliğine fayda sağlayabilecek projeler konusunda bilgi sunumunda bulundu ve deniz taşımacılığında yaşanan güçlükleri kendilerine iletti.

Baylan ise, deniz taşımacılığına sağlanan her katkının hem sektöre ve hem de milli menfaatlerimize bir katkı olduğunu ve sektör için birçok çalışma yaptıklarını ifade etti.

Özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Gemi Sicil ve Bağlama Kütüğü Vatandaş Portalı olan Umurbey Sistemi konusundaki gelişmeler hakkında bilgi veren Ünal, sistemin kullanımından kaynaklanan güçlükler var ise bunların kendilerine iletilmesinin çok önemli olduğunu ve bu geri besleme ile sistemi daha kullanıcı dostu haline getirebileceklerini, bu online sistem ile gemi sicil ve satış işlemlerinin süresinin çok daha kısa sürecek şekle getirildiğini belirtti.

Bunun dışında yabancı bayraktan Türk bayrağına veya Türk bayrağından yabancı bayrağa geçişteki işlemlerin daha da sadeleştirilebilmesi konusunda ne yapılabileceği konusunda bir komisyon kurulması ve bu komisyonun süreçlerinin sadeleştirilmesi yönünde bir karar alındı.

Diğer taraftan Ergenç, özellikle üniversite sonrasında gemi adamları ve şirket personelinin tazeleme eğitimleri için bir eğitim merkezine ihtiyaç olabileceğini ifade ederek bu konuda Bakanlık ile işbirliği içinde olmak istediklerini ifade etti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, kendilerinin de bu yönde bir çalışmalarının olduğunu ve eğitimleri Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi(UDEM)/Tekirdağ’da vereceklerini belirtti.

Ünal Baylan ise, bu konuda her türlü işbirliğine hazır olduklarını, aynı merkezin bu tip eğitim planlamaları kapsamında kullanılabileceğini ifade etti.

Ayrıca şu anda Türk gemi sicillerinin tanıtımı amaçlı turkishregistration.com adlı bir web sitesinin de kurulmakta olduğu belirtildi.

Yine bir çağrı merkezi de kurulduğu belirtilerek ihtiyaç olması halinde sicil kayıt işlemlerine yönelik çağrı merkezi çalışmalarının 24 saat esası üzerinden de yapılabileceği belirtildi.

tab.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim