• BIST 11073.27
  • Altın 5408.095
  • Dolar 42.1731
  • Euro 48.6722
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

Umman ile Türkiye arasında denizcilik alanında ortaklık anlaşması

Umman ile Türkiye arasında denizcilik alanında ortaklık anlaşması
Umman, ile Türkiye denizcilik sektörünü güçlendirmek amacıyla Türk ortakla 15 milyon dolarlık anlaşma imzaladı. Umman ve Türkiye ortak girişimi, denizcilik ve balıkçılık sanayisinde üretim altyapısını geliştirmeyi amaçlıyor.

Umman, denizcilik ve balıkçılık hizmetleri sektöründe endüstriyel entegrasyonu teşvik etmek amacıyla Türk ortakla 15 milyon dolarlık (587.4 milyon lira) bir anlaşma imzaladı. Anlaşmaya imza atan Musandam Uluslararası Yatırım Şirketi'nin açıklamasında ve ülke basınında Türk ortağın ismi paylaşılmazken, ortaklıkla kurulan Musandam Kuru Havuz ve Denizcilik Sanayi Şirketi, balık çiftlikleri için kafeslerin inşası ve bakımı, kıyı ve ticari balıkçı tekneleri, römorkörler, hizmet tekneleri ve 35 metreyi geçmeyen nakliye gemilerinin inşası ve bakımı da dahil olmak üzere bir dizi hizmet sunacak.

Umman Denizi ve Umman Körfezi'yle sınırları olan ve Arap Yarımadası'nın güneydoğu kıyısında yer alan Umman Sultanlığı, denizcilik ve balıkçılık hizmetleri sektöründe endüstriyel entegrasyonu teşvik etmek amacıyla Türk ortakla işbirliğine imza attı.

Musandam Uluslararası Yatırım Şirketi ile Türk ortağı, Musandam Drydock and Marine Industries LLC'nin (Musandam Kuru Havuz ve Denizcilik Sanayi Şirketi) kuruluşunu gerçekleştirdi.

BAKAN VE VALİ HUZURUNDA 15 MİLYON DOLARLIK İMZA

İmza törenine Tarım, Balıkçılık ve Su Kaynakları Bakanı Dr. Saoud bin Hamood Al Habsi ve Musandam Valisi Seyyid İbrahim bin Said Al Busaidi de katıldı. İlk aşamasının 15 milyon doları (587.4 milyon lira) bulması beklenen ortaklık anlaşmasının imzaları, bakan ve valinin huzurunda atıldı.

TÜRK ORTAKLA İLGİLİ BİLGİLER PAYLAŞILMADI

Musandam Global Investment Co. SAOC, sosyal iş ağı LinkedIn'de, anlaşmayla ilgili açıklama yaptı. Hem şirketin açıklamasında hem de ülke basınında yer alan haberlerde Türk ortağın ismi ve şirketiyle ilgili bilgiler paylaşılmadı.

Stratejik olarak nitelendirilen ortaklık projesi, balık yetiştirme kafesleri, kıyı ve ticari balıkçı gemileri, deniz römorkörleri, çeşitli hizmet gemileri ve uzunluğu 35 metreyi geçmeyen nakliye gemilerinin inşası ve bakımı da dahil olmak üzere bir dizi hizmet sunmayı amaçlıyor.

Projeyle hem ülke pazarının hem de komşu ülkelerin pazar ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Projenin denizcilik ve balıkçılık hizmetleri sektöründe endüstriyel entegrasyonu teşvik etmesi de öncelikli hedeflerden.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim