• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Uluslararası 5. Marmara Festivali

Uluslararası 5. Marmara Festivali
Caddebostan Balıkadamlar Spor Kulübü tarafından bu sene 5. düzenlenen Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali 20-26 Haziran tarihlerinde yapılacak.
MARMARA'YA İYİ BAKIN!

Balıkadamlar Spor Kulübü'nün (BSK) düzenlediği MARMARA 5.Uluslararası Sualtı Görüntüleme Festivali bu yıl ana sponsor  Gisad Dış Ticaret A.Ş'nin 2005 Sosyal Sorumluluk Projesi  çerçevesinde sağladığı katkılarla ve yardımcı sponsorluklarda Bükey Fotoğrafçılık - Pentax ve DMS Elektronik bünyesindeki DMSSanat Galerisi katkılarıyla 20-26 Haziran 2005 tarihleri arasında düzenlenecektir.

İki aşamalı yapılacak etkinliklerin ilk ayağında  uluslararası yarışmacılarındünyanın çeşitli yerlerinde çektikleri sualtı filmleri, slaytları ve fotoğrafbaskıları yarışacak. Bu yarışmaya Fransa, İtalya, İngiltere, Avusturya, İspanya, Belçika, Almanya, ABD, Kanada, Kore, Filipinler, Avusturalya, Rusya, Macaristan,Ukrayna, Polonya, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti gibi farklı ülkelerden yüzü aşkınkatılımcı başvurdu.
Yarışmaya katılan baskı fotoğrafların sergilenmesi 11-26 Haziran tarihleri arasında Beyoğlu Mısır Apartmanı DMS Sanat Galerisinde yapılacak.  Tüm film ve slaytların gösterimi, 20-26 Haziran tarihleri arasında Caddebostan Balıkadamlar
Kulübünde sahilde ve DMS Sanat Galerisi Film Salonunda ücretsiz olarak yapılacaktır. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin büyük desteğini alan festival Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in himayelerinde gerçekleşecek olup, su ve sualtı
sporlarında çeşitli dallardaki sporcu kimliği ile  Devlet Bakanı Tüzmen'in 25 Haziran'daki Ulusal Yarışmaya katılacak basın mensuplarının oluşturduğu medya takımıyla dalması planlanmaktadır. Bu yıl ilk kez bir fotoğraf firması PENTAX ve bilgisayar sektörünün önemli firmalarından DMS Elektronik bünyesindeki DMS Sanat Galerisi desteklerini de alan MARMARA 5.Uluslararası Sualtı Görüntüleme Festivali'nin gelecek yıllarda uluslararası platformda daha da önemli bir yere sahip olacağı düşünülmektedir.

Gisad Dış Ticaret  A.Ş'nin 2005 yılı  "Sosyal Sorumluluk Projesi" olarak katkıda bulunduğu festivalde Marmara denizi bir anlamda görücüye çıkıyor.Deniz kirliliğinin son derece azaldığını sürekli medyadan duyuran resmi yetkililere
karşı gerçekler yarışmacıların kamerasından yansıyacak. "Yaşayan Marmara" Sualtı Görüntüleme Yarışması 25 Haziran'da Yassıada açıklarında gerçekleşecek. Yarışmanın amacı, halen Marmara sularında yaşam savaşı veren canlıların varlığını görüntülemek ve oluşturulan bilinçle, denizlerimizi koruma planlarının harekete geçmesine öncelik sağlanması amacını taşımaktadır.

Gisad Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özdoğan  ana sponsor olarak 5 yıldır katkıda bulunduğu  MARMARA Sualtı Görüntüleme Festivali'nin  uzun yıllar düzenlenmesi için  desteklerini sürdüreceklerini  şöyle açıkladı: " Gisad son yıllarda  kirlenen, kirletilen doğanın,denizlerimizin  eski  haline dönebilmesi için kamu kuruluşlarının tek başlarına çalışmalarının yeterli olmayacağını ,toplum olarak da duyarlı ve bilinçli olmamız gerektiğine inanıyoruz. İşte bu bakış açısıyla "Temiz Toplum Temiz Deniz" sloganı ile bu desteğimizi sürdüreceğiz"

Ana sponsor GİSAD ve yardımcı sponsorluklarda Bükey Fotoğrafçılık - PENTAX ile DMS Elektronik bünyesindeki DMS Sanat Galerisi Türkiyenin gelişmekte olan üç ana sektörünü "Marmara'ya İyi Bakın" sloganı ile ortak bir hedefte bir araya getirmiş olmasından dolayıda MARMARA 5.Uluslararası Sualtı Görüntüleme Festivali'nin Türkiye'nin tanıtımında ve sualtı sporlarında sağladığı başarının ispatıdır.

Uluslararası Sualtı görüntüleme Yarışmasında Slayt Portfolyo, Slayt Makro, Slayt Geniş Açı,  Dijital Portfolyo, Baskı Fotoğraf Makro, Baskı Fotoğraf Geniş Açı ve Vıdeo dallarında; " Yaşayan Marmara" yarışmasında ise Makro Fotoğraf, Geniş Açı Fotoğraf, Video dallarında ödüller verilecek.
FESTİVAL PROGRAMI

- 11-26 Haziran
Sualtı Fotoğraf Sergisi ve Film Gösterimi / Mısır Apartımanı - Beyoğlu
Adres: DMS Sanat Galerisi. İstiklal Caddesi. Mısır Apt. No:311 K:1 D:3 Beyoğlu

- 25 Haziran Cumartesi 10:00-16:00
'Yaşayan Marmara Sualtı Fotoğraf & Video Yarışması' / Yassıada

- 26 Haziran Pazar 20:00
Ödül Töreni / Balıkadamlar Spor Kulübü - Caddebostan

DMS Sanat Galerisi : İstiklal Cad. Mısır Apartmanı  No:311 K:1 D:3 Beyoğlu Tel: 0212 251 69 61 / 62

Daha Geniş Bilgi ve Yarışmaların Görselleri için:
Organizasyon Komitesi Başkanı
Sevda Şahin: 0216 355 56 28 www.marmarafestival.org
DenizHaber.Com-Özel
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim