ULLA'DAN TAHLİYE YARIN BAŞLIYORHatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki körfezde, 2 bin 200 ton toksik atık yüküyle 6 Eylül 2004 tarihinde batan Sen Vincent bandıralı M/V Ulla gemisindeki yükün tahliyesi için çalışmalara yarın başlanacağı bildirildi. Omur Gemi Kurtarma ve İnşaat A.Ş. ekiplerinin İskenderun Balıkçı barınağındaki atık çıkarma hazırlık çalışmaları, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü gözetiminde yürütülüyor.
Çalışmaların ilk etabında, 6 dalgıç, 8 aydan uzun süredir deniz dibinde bulunan Ulla'nın durumunu inceleyip, geminin içindeki yükün sondaj bağlantılarını sağlayacak.
Yarın sabah saatlerinde batık noktasında atığı çıkartma çalışmalarına başlaması planlanan ekibe, İskenderun'dan 3, İstanbul ve KKTC'den birer römorkörün katılacağı, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörün de bölgeye getirildiği belirtildi.
Çalışmaların sağlıklı şekilde yürütülebilmesi için Körfezin 3 mil açığında bulunan batığın çevresindeki 500 metrelik alana giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtildi. Çalışma sırasında Sahil Güvenlik, başta olmak üzere karada ve denizde ekiplerin güvenlik önlemleri alacağı öğrenildi. DenizHaber.Com
Ulla'dan Tahliye Yarın Başlıyor
2 bin 200 ton toksik atık yüküyle 6 Eylül 2004 tarihinde batan St. Vincent bandıralı M/V Ulla gemisindeki yükün tahliyesi için çalışmalara yarın başlanacağı bildirildi.
Diğer Haberler
Engin Kaptan'a son vedaDenizcilik sektörünün önemli isimlerinden Kapt. Engin Yücel son yolculuğuna uğurlandı
Gemide merdivenden düşen personele tıbbi tahliyeTekirdağ´ın Şarköy ilçesi açıklarında bir gemide merdivenden düşerek yaralanan Hindistan uyruklu personel, sahil güvenlik ekiplerince tahliye edildi.
Euroseas yan kuruluşu eski kutu gemisini elden çıkarıyorYakın zamanda duyurulan üç gemilik bir yan kuruluş olan ve Nasdaq'ta listelenen Yunan konteyner gemisi sahibi Euroseas'ın yan kuruluşu olan Euroholdings, gemilerinden birini boşalttı.
Höegh Autoliners iki araç nakliye anlaşması imzaladıNorveçli Höegh Autoliners, iki büyük uluslararası otomobil üreticisiyle yeni nakliye sözleşmeleri imzaladı.
Mersin'de, insansız deniz aracı 'OKHAN' tanıtıldıMersin'de, Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insansız deniz aracı (İDA) 'OKHAN' tanıtıldı.
Hopaport yaptığı operasyonlarla geleceğe ümitle bakıyorHopaport olarak her türlü yük elleçleme kapasitesine sahip bir liman olduklarının altını çizen Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, “Hopaport olarak hayatın her alanında kentle barışık bir liman olarak Ülke-bölge İl ve İlçe ekonomisine ciddi katkı sunarken, Liman faaliyetleri sonucu bir şekilde ilçede her esnafa ve her haneye ekonomik katkı sun
- “Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
- Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
- MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
- 5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim