• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 17 °C

Ulaştırma Bakanlığı'nda silahlar çekildi

Ulaştırma Bakanlığı'nda silahlar çekildi
Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'nda korkulu anlar yaşandı. Hukuk müşavirlerinin tartışmasına dahil olan raportör Hakan Çeliközer, silah çekti, silah tutukluluk yapınca facia önlendi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda korkulu anlar yaşandı. Hukuk müşavirlerinin tartışmasına dahil olan raportör Hakan Çeliközer, ''İsmet abimi nasıl üzersin'' diyerek silah çekti, silah tutukluluk yapınca facianın önüne geçildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda ‘İsmet Abi’ kavgası...Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Hukuk Müşaviri Mehmet Satılmış ile 1.Hukuk Müşaviri İsmet Topkara arasında yaşanan tartışmaya raportör Hakan Çeliközer, “İsmet Ağabeyimi nasıl üzersin, ben adamı oyarım, öldürürüm, sen benim kim olduğumu biliyor musun, ben Ağrılıyım” diyerek dahil oldu. Bir hafta önce yaşanan bu tartışmaların ardından taraflar iş çıkışında karşılaşıp yeniden kavgaya başladı ve Çeliközer silahını Satılmış’a doğrulttu, tetiği çekti, silahın horozu düştü ancak ateş almadı. Satılmış, “Kendisinden davacıyım, silah tutukluk yapmasaydı, ölmüş olacaktım. Tüm olanlar kamera kayıtlarında var” dedi.

“HÜCRE SİSTEMİ VAR”

Karakola yansıyan olay üzerine Hukuk Müşaviri Mehmet Satılmış, kendilerinin daha önceki Ulaştırma Bakanlığı’na bağlanan Denizcilik Müsteşarlığı'ndan geldiklerini ama sanki başka memleketten gelmiş gibi dışlandıklarını söyledi. “Zamanla nasıl olsa bizi tanırlar” deyip sessiz kaldığını belirten Satılmış, ancak 1. Hukuk Müşaviri İsmet Topkara’nın üç kişilik bir hücre sistemi kurup, kamulaştırma, tren yolları, havaalanları gibi önemli dosyaları bu ekibe verdiğini ileri sürdü. Kendilerine ise hukuk mezunu olmayanların, hatta ortaokul mezunlarının bile yapabilecekleri malvarlığı araştırma tarzı işler verdiğini söyledi.

OLAY NASIL OLDU?

14 kişilik birimin bu durumdan rahatsızlık duyduğunu konuşmak için odasına gitmek istediklerinde ise kabul edilmediklerini, bireysel olarak her birinin Topkara tarafından rencide edildiğini ifade eden Satılmış, geçen hafta yaşananları şöyle anlattı:

“Değil bir hukuk müşavirine bir insana yapılmayacak şekilde bizleri rencide ediyordu ki dayanmak mümkün değil. Bir evrak götürdüm, 10 kere değiştirtti. 'Bu ne böyle' deyip kırmızı kalemle çizdi; sözleriyle tahrik ediyor, küçük düşürüyor. İnsana yakışmayacak hakaretler ediyor. Ben de en son değişikliği yapıp, sekreterine bıraktım. Biraz sonra bağırmaya başladı, 'sen niye bana vermiyorsun, sekretere veriyorsun. Tutanak tutun' dedi.  Ben de 'Ne tutanağı, senden mi korkacağım' dedim. '7 büyükbabam Çanakkale’ye gitmiş, gelmiş; biri de Ermenilerle savaşmış' dedim. Tek başıma idim. 5 kişi üzerime yürüdü. Öğleden sonra saat 14.00’te Hakan Çeliközer odama geldi, 'Sen İsmet ağabeyimi nasıl üzersin, ben adamı oyarım, öldürürüm, Ağrılıyım, falanı tanıyorum, filanı tanıyorum, kim olduğumu biliyor musun, gereğini yaparız' diye bağırdı çağırdı. 'Benim de Allah’ım var, istediğini yap' dedim.”

Bu tartışmanın üzerinden bir hafta geçmesinden sonra önceki gün mesai çıkışı karşılaşan taraflar yeniden kavga etmeye başladı.  Birbirlerine küfürler edip, yumruklar atan Satılmış ile Çeliközer’i yanlarında bulunan arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Ancak artık arabasına gittiği sanılan raportör Çeliközer, otomobilindeki silahını alıp geri döndü.

HEPSİ KAMERADA VAR

Satılmış, “Dışarıda silahının sürgüsünü çekerek mermiyi namluya verdi. Bu arada 50 tane güvenlik görevlisi, 2 tane polis memuru vardı adam silahı çekince kimse kalmadı. Ben de  Allah’a sığınıp, arabamdan çıktım ve üzerine yürüdüm. Ben yürürken elindeki silahı bana doğrultarak tetiğine bastı. Silahın horozu düştü ancak ateş almadı. Bu arada hukuk müşavirleri Abdülkadir Sarı, Gamze Egemen, Abdullah Ergün Bal raportörün eline sarılarak tekrar silahı ateşlemesini engellediler. Olup bitenleri hepsi kamera kayıtlarında var” dedi.

Satılmış, karakola ifade verdiğini, kamera görüntülerini istemeleri talebinde bulunduğunu da belirterek, “Bana sen merak etme, biz olaya el koyduk, görüntüleri isteyeceğiz, dediler. Kendisinden şikayetçiyim ve davacıyım” dedi.

Satılmış, bu süre içinde kendisini bakanlıktan kimsenin aramadığını da belirtti.

Yıldırım: Soruşturma başlattık

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlık binası önünde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Müsteşarıma gerekli talimatı verdim. İnceleme ve soruşturmayı başlattık. Gereğini yaparız." dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Metro Araçları Üretim Tesisi temel atma törenine katıldı. Programın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yıldırım, gazetecilerin Ulaştırma Bakanlığı önünde raportör Hakan Çeliközer'in, tartıştığı Hukuk Müşaviri Mehmet Satılmış'a tabanca ile ateş ettiği haberlerine ilişkin sorusuna, "Orada yanlış bilgi var. İki tane çalışan bakanlık dışında tartışmışlar, böyle bir olay yaşanmış. Ama bakanlık dışında olması ilgisiz kalacağız anlamına gelmez. Müsteşarıma gerekli talimatı verdim. İnceleme ve soruşturmayı başlattık. Gereğini yaparız." şeklinde cevap verdi.

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararının çıktığının belirtilmesi üzerine de Yıldırım, "YPK kararı çıktı. Kanal İstanbul'da artık bundan sonraki süreç, ihale hazırlıklarının yapılması, ihaleye çıkarılması ve yapım aşamasına geçilmesi. Resmen süreç başladı. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
bir
18 Nisan 2013 Perşembe 16:36
bilgi
alma mazlumun ahını çıkar aheste
79.123.155.144
kemal kaptan
12 Nisan 2013 Cuma 16:18
ne olabılır ??
sayın Turkmen

sorunuzun cevabı bence acık ne olabılır kı :)) ???

sayg.
188.3.107.134
Ali Türkmen
12 Nisan 2013 Cuma 15:29
Acaba Ne Paylaşılamıyor ???
Aynı kurum bünyesinde çalışan insanların birbirlerine silahla saldırmaları
Aklımıza çeşitli soru işaretleri getiriyor??.. Acaba Tartışma konusu olan dosyalarda bu kadar önemli neler var da insanlar uğruna Ölmeyi veya Öldürmeyi göze alıyorlar..??.. Bilenler yazarsa memnun oluruz..
81.213.79.9
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim