• BIST 14110.14
  • Altın 6758.44
  • Dolar 47.7567
  • Euro 55.1506
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 25 °C

Ukrayna, karasularında Rus istihbarat gemisi tespit etti

Ukrayna, karasularında Rus istihbarat gemisi tespit etti
Ukrayna’nın Azak Denizi kıyısında bulunan Mariupol şehri yakınlarında Rusya’nın istihbarat gemilerinden biri tespit edildi.

Ukrayna’nın Mariupol şehri yakınlarında Rusya’nın istihbarat gemisi tespit edildi. Ukrayna’nın Azak Denizi kıyısında bulunan Mariupol şehri yakınlarında Rusya’nın istihbarat gemilerinden biri tespit edildi.

Ukrayna sınır muhafızları, 28 Mart'ta saat 17.30 civarında Ukrayna’nın Azak Denizi kıyısında bulunan Mariupol şehrinin yaklaşık on mil uzaklığında Rusya’nın istihbarat gemilerinden birinin tespit edildiğini açıkladılar. Gemiyle kurulan radyo iletişimi sırasında onun Rusya Federal Güvenlik Servisi’ne (FSB) ait olan “Sessiz Don” (Tihiy Don) Sahil Güvenlik gemisi olduğu tespit edildi. Geminin üzerinde herhangi bir silah olmadığı da bildirildi.

Ukrayna Devlet Sınır Muhafıza Servisi Rus gemisine eşlik etmek ve izlemek için güvenlik botu gönderildiğini bildirdi. Rus gemisinin kaptanı sorgulama sırasında, bu bölgede biyolojik kaynakların avlanmasını kontrol ettiğini bildirdi. Ancak Ukrayna ve Rusya arasında yapılan “Azak Denizi ve Kerç Boğazı Kullanımı İşbirliği Anlaşması”na göre, Azak Denizi ve Kerç Boğazı Ukrayna'nın iç suları olarak geçiyor.

Ukrayna Devlet Sınır Muhafıza Servisi Rus gemisinin şu an tespit edildiği bölgede Ukrayna Sahil Güvenlik teknelerinin gözetimi altında bulunduğunu ve olayla ilgili Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne ve ilgili kolluk kuvvetlerine haber verildiğini açıkladı.

Daha, önce 2013 yılında Rus sınır muhafızları Ukraynalı balıkçılara otomatik tüfeklerle ateş açmışlardı. Olay 17 Temmuz 2013 tarihinde meydana gelmişti. Rusya Sınır Muhafaza Servisi, Sahil Güvenlik teknesinin balıkçı gemisini tespit ederek peşine düştüğünü ve Ukrayna gemisiyle Azak Denizinde sözde çarpıştığını açıklamıştı. Çarpışma sırasında dört balıkçı hayatını kaybetmişti.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Türkiye'nin ‘Denizcilik Gücü’!11 Ağustos 2026 Salı 16:00
  • Sığacık’taki Marina projesine tepki büyüyor!11 Ağustos 2026 Salı 14:00
  • Et yiyen Bakteri, can alıyor!11 Ağustos 2026 Salı 13:00
  • Deniz Ambulansları, 44 bin 476 hastaya ulaştı!11 Ağustos 2026 Salı 00:30
  • Malezya Korvet Projesi’nde 3. Gemi de denize indirildi10 Ağustos 2026 Pazartesi 12:00
  • MV Güllük’e ‘Drone’ saldırısı!10 Ağustos 2026 Pazartesi 10:00
  • Denizde yeni dönem: Sistem devrede!10 Ağustos 2026 Pazartesi 09:00
  • Füze ve İHA’ların hedefi olan gemi İstanbul’da!10 Ağustos 2026 Pazartesi 08:00
  • İran belirsizliği Çin'i, Rusya'ya itti!10 Ağustos 2026 Pazartesi 00:30
  • Uzmanlar uyardı: Yapay adalar çöküyor!10 Ağustos 2026 Pazartesi 00:00
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim