• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

U.N Ro-Ro müşteri isteklerini dikkate aldı

U.N Ro-Ro müşteri isteklerini dikkate aldı
U.N. Ro-Ro eleştirileri dikkate aldı Son günlerde nakliyeci şirketlerle büyük sıkıntılar yaşayan ve eleştirilerin hedefine oturan U.N. Ro-Ro eleştirilere kayıtsız kalmayarak şirketleri memnun edecek bazı düzenlemelere gitti.

Son günlerde nakliyeci şirketlerle büyük sıkıntılar yaşayan ve eleştirilerin hedefine oturan U.N. Ro-Ro  eleştirilere  kayıtsız kalmayarak şirketleri memnun edecek bazı düzenlemelere gitti.

Taşımaların yönünü karadan denize kaydırmayı hedefleyen U.N Ro-Ro İstanbul-Trieste hattında cumartesi günleri uygulanan 100 Avro  haftasonu ek navlunu kaldırdı. U.N Ro-Ro’nun kampanyaları bununla da sınırlı kalmadı ve U.N Ro-Ro hatlarında gerçekleştirilen ünite sayısını aşan ünitelere gidiş-dönüş için 1 Şubat 2013 tarihinden itibaren 300 EURO indirim uygulama kararı aldı. Ayrıca uzun beklemelerin önüne geçmek ve şirketleri bekletmemek amacıyla rezervasyon kontenjan uygulaması devreye alındı.

U.N. Ro-Ro, uzun süredir ticarete yansıyan ve tüm sektörü etkileyen Avrupa pazarındaki krize rağmen, filoları daha verimli işletmek, karayolundaki taşımaları denizyoluna çevirmek, sektörün kârlılık ve taşımalarını artırmak için yeni kampanyalarını devreye soktu.

U.N. Ro-Ro’nun müşteri memnuniyetini ön planda bulunduran kampanyaları 1 Şubat 2013 tarihi itibariyle devreye giriyor.  Şirket yeniliklerle, tüm müşterilerin Bulgaristan çıkışlı Sırbistan-Slovenya, Macaristan veya Romanya hattında çalışmakta olan kara araçlarına, İpsala çıkışlı Yunan Ro-Ro hatlarında çalışmakta olan araçlarına ve dorse yatırımları ile filosunu büyüterek taşıma adetlerini artıran müşterilerine, yüklerini cazip koşullarda taşıma imkanı sunmayı  hedefliyor.

“Karadan Denize” kampanyası  adı altında U.N. Ro-Ro tarafından  1 Şubat tarihi itibariyle uygulanmaya başlayacak olan yeniliklerin ilkini  İstanbul-Trieste hatlarında cuma ve cumartesi günleri uygulanan 100 EURO hafta sonu ek navlunlarının kaldırılması oluşturdu.

Bilindiği üzere  U.N . Ro-Ro 2010 yılının Mayıs ayından beri  İstanbul-Trieste hatlarında karşılıklı olarak hafta içi boş kalkan gemilerdeki müşteri talebinin artırılması için beher yöndeki her araca 100 EURO hafta içi indirim uygulamasına başlamıştı.  Geçen zaman içerisinde, bu indirim hafta sonu kalkan araçlara uygulanan ek navlun olarak algılanmış ve müşterilerden gelen yoğun talep neticesinde Trieste-İstanbul dönüşlerindeki 100 EURO ek navlun, 1 Ocak 2011 itibariyle sonlandırılmıştı. U.N. Ro-Ro, bugünkü zorlu koşulları ve yine müşterilerinden gelen talepleri dikkate alarak, 1 Şubat 2013 itibariyle İstanbul-Trieste gidişlerindeki 100 EURO hafta sonu ek navlununu kaldırdı.

Müşteri memnuniyetini ön planda tutmayı amaçlayan ve bu yüzden kampanyalara başlayan U.N. Ro-Ro’nun ikinci yeniliği ise müşterilerin 2012 yılında U.N Ro-Ro hatlarında gerçekleştirdiği ünite sayısını aşan ünitelerine gidiş-dönüş için 300 EURO indirim kararı oldu.

1 Şubat 2013 itibariyle, ciro primine tabi olan müşterilerin grup şirketlerinin 2012’deki toplam ünite sayısından fazla getirdiği beher üniteye standart navlun tarifesi (yarı römork, komple ve uzun araç) üzerinden gidiş-dönüş 300 EURO ek prim uygulanmaya başlanacak. Ek prim hesaplaması, üçer aylık gidiş-dönüş ünite sayıları baz alınarak yapılacak. Tek yön taşımaları için ek prim hesaplaması beher yönde 150 EURO’ya tekabül edecek şekilde yapılacak. Araç tipinden bağımsız olan hesaplamalarda toplam ünite sayısı baz alınacak.

Birinci ek prim dönemi Şubat-Mart 2013 aylarını baz alacak. Ciro prim ödemeleri ile birlikte yapılacak olan ek prim ödemeleri, kredi kartlı müşterilere altı aylık dönemlerin sonunda, kredi kartı olmayan müşterilere ise sene sonunda yapılacak. Ek prim tutarları, ciro prim hesaplamasında kullanılan ciro tutarlarından düşülecek. Örneğin Şubat-Mart 2012 aylarında toplam 100 gidiş-dönüş araç taşıması yapmış olan müşteriler, 2013 yılının aynı döneminde 120 gidiş-dönüş araç taşıması gerçekleştirmeleri halinde, 20 araç için 6.000 EURO (20 x 300 EURO) ek prim hakkı kazanacak.

U.N Ro-Ro’nun diğer bir yeniliği de ’Rezervasyon Kontenjan Sistemi ‘ni  devreye sokmak oldu U.N. Ro-Ro, hafta sonu gemilerinde yaşanan yoğun talebi dikkate alarak, kredi kartı ile taşıma yapan müşterilerin taleplerine yönelik rezervasyon kontenjan uygulamasını devreye aldı. Ocak 2013 içerisinde müşterilerden alınan kontenjanlar 1 Şubat 2013 itibariyle online rezervasyon sistemi üzerinden çalışacak şekilde devreye alınacak. Özellikle Fransa ile Mersin hatlarında ve hafta sonu İtalya gemilerinde yaşanan rezervasyon ve yer sorunlarını kredi kartlı müşteriler için çözecek olan sistemin devreye alınması ile taşımalarda yer ve terminal sorununun ortadan kaldırılması hedefleniyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim