• BIST 9645.02
  • Altın 2414.245
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8071
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 16 °C

TYF Türkiye Şampiyonası'nda ödüller verildi

TYF Türkiye Şampiyonası'nda ödüller verildi
Didim'de düzenlenen Türkiye Yelken Federasyonu Türkiye Şampiyonası’nda Optimist ve Laser sınıflarında kazananlar belli oldu. Kazanan sporculara ödülleri, törenle verildi.

Didim Yat ve Yelken Kulübü’nün ev sahipliğinde, Spor Toto ve Didim Belediyesi’nin destekleriyle Didim Altınkum’da düzenlenen Türkiye Yelken Federasyonu Türkiye Şampiyonası’nın ilk haftasında Optimist ve Laser sınıflarında kazananlara ödülleri verildi. Altınkum sahilinde gerçekleşen ödül törenine Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, İlçe Garnizon Komutanı Deniz Albay Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, TYF Başkan Vekili Ceyhun Üstüner, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş ile sporcular, antrenörler, hakemler ve sporcu velileri katıldı.

Ödül töreninde ilk konuşan Didim Yat ve Yelken Kulübü Başkanı Leyla Kantarcı, Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2018 yılı Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirterek, “Kulüp olarak bir hayalimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bize bu yolda inanarak desteklerini esirgemeyen tüm sponsorlarıma teşekkürlerimi bir borç biliyorum” dedi. 

Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş da konuşmasında Türkiye Yelken Federasyonu Türkiye Şampiyonası’nın Didim’in tanıtımına katkı sağlamasından ve gençleri spora özendirmesinden dolayı tebrik ederek, şampiyonanın düzenlenmesinden emeği geçenlere teşekkür etti. Didim İlçe Garnizon Komutanı Deniz Albay Çetin Gülseven ise “Ülkemizin vatan bütünlüğünün en büyük uzuvlarından bir tanesi denizlerimizdir. Buralar bizim mavi vatanımız. Buraya sahip çıkan da yükselen yeni nesil gençlerimizdir. Gençlerimizin vatan sevgileri ise bizim teminatımızdır” diye konuştu.

“DİDİM’İ EGE’DE EN ÖN SAFLARA ÇIKARMA KONUSUNDA İDDİALIYIZ”

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay da yaptığı konuşmasında Türkiye Yelken Federasyonu’na şampiyonanın Didim’de yapılmasından dolayı teşekkür ederek, şöyle konuştu: “Bu kadar güzel denize, bu kadar güzel iklime ve aynı zamanda bu kadar uzun bir sahil şeridine sahip olmamıza rağmen bugüne kadar bunu değerlendirmememizden dolayı ben şahsım adına hicap duyuyorum. Ama bu bir adımdır, üstelikte başarılı bir adımdır. Didim’i Ege’de en ön saflara çıkarma konusunda iddialıyız. Sporda iddialıyız, sanatta iddialıyız, turizmde tabii ki iddialıyız; motor gücümüzdür. Bize güvensinler, bu bir başlangıç daha iyisini yapacağız.”

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Türkiye Şampiyonası’nın Didim’in ev sahipliğinde ve herkesin el birliğiyle, katkılarıyla ilk haftasının tamamladığını vurguladı. Akdurak, “Bu şampiyonalarla biz milli takımlarımızı seçiyoruz. Onun için adil olması ve yarışların kaliteli tamamlanması çok önemli; herkesin yüzü gülüyor. Çok güzel bir haftayı geride bırakıp, ikinci haftamıza başlayacağız. Akıllarda kalacak bu organizasyona ev sahipliği yapan Didim Yat ve Yelken Kulübü Başkanı Leyla hanım ve yönetimine, belediyemize, kaymakamlığımıza, garnizon komutanlığımıza ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“TEKRARINI YAPMAKTAN MUTLULUK DUYACAĞIZ”

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise Didim’in yelken konusunda ilk defa ev sahipliği yaptığını kaydederek, şunları söyledi: “Sanıyorum buraya gelen sporcularımız, kulüplerimiz, ailelerimiz ve antrenörlerimiz memnun kalmışlardır. Bunu tekrar yapmaktan, ev sahibi olarak mutluluk duyacağız. Bundan sonra Türkiye Yelken Federasyonu başkanımız gönül açıklığını gösterecekler ve yarışmaların buradan devam etmesi konusunda gerekli desteği sağlayacağını düşünüyorum.”

Türkiye Yelken Federasyonu Türkiye Şampiyonası’nın ilk haftasında Optimist sınıfında 58 kulüpten 412 sporcu, Laser sınıfında ise 51 kulüpten 159 sporcu birbiriyle kıyasıya mücadele ederken, yarışlar sonucunda Optimist Junior, Optimist, Laser 4.7, Laser Radial ve Laser Standard dallarında dereceye giren sporculara şilt ve madalyaları verildi. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim