• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Tuzla Marina’da 3 bin kişi istihdam edilecek

Tuzla Marina’da 3 bin kişi istihdam edilecek
Türkiye'nin yat kapasitesi bakımından en büyük 3. marinası olan Tuzla Marina, mayıs ayında açılacak. Marina tamamlandıktan sonra 3 bin işsize istihdam sağlanacak

İstanbul’un devam eden dev yatırımlarından olan Tuzla Viaport Marina’da sona yaklaşıldı. İstanbul’un cazibe merkezlerinden biri olmaya aday projenin yüzde 80’i tamamlandı. Marina tamamlandıktan sonra 3 bin işsize istihdam sağlanacak

Yatırım değeriyle İstanbul’un cazibe merkezlerinden biri olmaya aday projenin yüzde 80’i tamamlandı. Dev projenin son durumu havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serilirken, animasyon görüntüleri ise göz kamaştırdı. Tuzla’ya yeni bir çehre kazandıracak Tuzla Marina Projesi’ne ilişkin bilgiler veren Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı,“Tuzla Marinamızın şu ana kadar yüzde 80’i tamamlanmış durumda. Çok iyi bir şekilde ivme kazanmış durumda.

19 MAYIS’TA AÇILIYOR

İnşaat devam ediyor ve 19 Mayıs’ta yüzde 90’lık bir kısmıyla açılacak. Konaklama tesisi ve akvaryum ile safari park kısmı ise bir sonraki senenin başına kalacak şekilde açılacak. Tema parkıyla, alışveriş merkeziyle ve bütün yat limanının büyük bir kısmının yat bağlanacak şekilde bitmesiyle beraber hizmete başlayacak” dedi. Tuzla’da bir yaşam merkezi oluşturmak amacıyla çıkılan yolda dev projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Yazıcı, “Proje içerisinde AVM var, tema park var. Bu parkın içerisinde birçok oyun grupları ve iki tane Roller Coaster var, bir tanesi Avrupa’nın üçüncü büyüğü konumunda. Bunun yanında 30 tane oyun grubuyla beraber ciddi bir tema parka sahip. Ayrıca 5 yıldızlı otel, 200 teknelik bir balıkçı barınağı ve 750 teknenin bağlanabileceği yat limanıyla denizin üzerinde bir yaşam alanı oluşturduk” diye konuştu.

‘BÖLGEYE ULAŞIM KOLAYLAŞTIRILACAK’

Proje hizmete açıldığında ilçenin turizm potansiyelinin artacağını sözlerine ekleyen Başkan Yazıcı, farklı ulaşım alternatifleriyle de yaşam merkezine kolaylıkla ulaşılabileceğini söyledi. Yazıcı, “Buraya yılda 15-20 milyon ziyaretçi bekliyoruz. 3 senedir sürdürdüğümüz ulaşım akslarını Büyükşehir Belediyemizle beraber Marmaray ve metro ile entegre edeceğiz. Bu bölgede bir Havaray Projesi vardı. 8 ilçede vardı fakat biz Tuzla olarak çok öncesinden başlamıştık, onun proje ihalesi yapıldı. Uygulama projesi bittikten sonra Marmaray ve metroyla bağlantılı, Havaray projemizin de uygulamasını gerçekleştireceğiz. Vatandaşımız buraya rahat bir şekilde gelsin ve eğlensin düşüncesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

İşe ihtiyacı olanlara eğitim verilecek

Yerel ekonomi ve sosyal politikalar konusunda büyük titizlikle çalışan Tuzla Belediyesi, marinanın inşaatını yapişlet-devret yöntemiyle üstlenen firma ile istihdam konusunda anlaştı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “Biz yerel istihdam sorununu özel sektörle birlikte çözmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda marinaya ait tüm istihdamın Tuzla’dan temin edilmesi için gerekli anlaşmaları ve organizasyonu yaptık. İş ihtiyacı olan vatandaşlarımızın, istedikleri meslek grupları için eğiterek marinadaki iş alanlarına yerleştirilmelerini sağlayacağız. Örneğin marina kompleksi içindeki bir mağaza ‘Bana 5 tezgâhtar lazım’ dediğinde, 15-20 eğitimli kişi yönlendireceğiz, istedikleriyle çalışacaklar. Konaklama tesislerinin de katılmasıyla istihdam 3 bini aşabilecek” dedi. 550 dönümlük marina tesisi içinde eğlence grupları, otel ve dükkanlar da bulunuyor. Belediyenin yaratacağı istihdam; temizlikten güvenliğe, muhasebeciden tezgâhtara, gişeci, bulaşıkçı, garson, otoparkçı gibi ilkokul mezunundan üniversite mezununa kadar uzanan bir çerçeveyi kapsıyor. Işe ihtiyacı olanlara eğitim verilecek.

Tuzla marina projesi yerel dokuyu korurken Tuzlalı balıkçılara da yer ve barınma imkânı sağlayacak. Yaklaşık 200 balıkçı teknesi marina içinde kendilerine ayrılan bölgeyi ücretsiz kullanabilecek.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim