• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 20 °C

TURMEPA’nın ‘Sıfır Atık Mavi Projesi’ eğitimleri 550 öğrenciye ulaştı

TURMEPA’nın ‘Sıfır Atık Mavi Projesi’ eğitimleri 550 öğrenciye ulaştı
TURMEPA’nın Muğla’da hayata geçirdiği “Sıfır Atık Mavi Projesi” eğitimleri 550 öğrenciye ulaştı. Proje sonunda öğrenciler, düzenlenen görkemli bir törenle sertifikalarını alırken yaptıkları gösteriler büyük beğeni topladı.

DenizTemiz Derneği/TURMEPA tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İMEAK Deniz Ticaret Odası ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve D-Marin desteğiyle düzenlenen Sıfır Atık Mavi Projesi’nin sertifika töreni Muğla’nın Dalaman ilçesinde düzenlenen Çevre, Kıyı Alan Yönetimi, Sıfır Atık Çalıştayı kapsamında gerçekleştirildi.

Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi’nde İnlice Ahmet Nazif Zorlu İlköğretim Okulu, Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu, Göcek Deniz Temiz İlk ve Ortaokulu, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’sinden yaklaşık 660 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen törene Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Banu Behram Kuran ve TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu’nun yanı sıra Göcek Milli Eğitim Müdürlüğü, Deniz Ticaret Odası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TURMEPA yetkilileri katıldı.

Sertifika töreni öncesi öğrencilerin kendi okullarında öğretmenleri gözetiminde artıklarla gerçekeleştirdikleri sanat ve bilim projelerinin sergilendiği alanı dolaşan heyetin temasları ardından törene geçildi.

sifir_atik_mavi_projesi_1.jpg

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, projenin gerçekleşmesinde katkısı bulunan yetkililere teşekkür ederken öğrencilere hitaben “Bizim TURMEPA olarak en büyük misyonumuz bütün denizlerimizi sizler gibi pırıl pırıl geleceği olan gençlerimize ve kardeşlerimize daha iyi bir şekilde bırakmak. Biz büyükler denizleri ve doğayı ancak ve ancak siz çocukların yardımıyla kurtarabiliriz. Asla kendinize inanmaktan vazgeçmeyin. Bu eğitimlerle kazandığınız sıfır atık bilincini hayatınızın her alanında kullanın ve asla yitirmeyin. Ailenizi ve çevrenize de bu bilinci aşılayın” dedi.

sifir_atik_mavi_projesi_3.jpg

Ülke genelinde Sıfır Atık Projesi’nin uygulanmasının önemini anlatan Kaptanoğlu, “Kadın eli değen herşey birden değişiyor. Bu vesileyle Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’ye Sıfır Atık Projesi’ni himayesine aldığı ve Bakanlığımıza da kararlılıkla projeyi yürüttüğü için bir Türk vatandaşı ve bir anne olarak çocuklarım adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra TURMEPA’nın son 3 yılda Sıfır Atık konusunda verdiği eğitim rakamlarını paylaşan Kaptanoğlu, “TURMEPA 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğretmen ve öğrencilerden oluşan 21 bin kişiye Sıfır Atık eğitimlerini ulaştırdı. Bu yıl da yine öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 11 bin 500 kişiye ulaştık. Eğitimlerimiz devam ediyor, bu sayı yükselecek” açıklamasında bulundu.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de etkinliğin hazırlanmasında ve eğitimlerde büyük emeği olan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek “Denizlerimizi korumak için eğitime bu denli önem veren TURMEPA’yla birlikte proje yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Değerli öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimiz, dokunduğunuz çocuklarda iz bırakarak, çevre bilinci ve farkındalık kazandırdınız” dedi.

sifir_atik_mavi_projesi_2.jpg

Verdiği rakamlarla Sıfır Atık Hareketi’nin doğayı ve Türkiye’nin kaynaklarını korumadaki önemine ve ekonomik değerine dikkat çeken Töre, çocuklarla birlikte Sıfır Atık’a yönelik küçük bir de eğitim çalışması gerçekleştirdi.

Dönüştürme ve Sıfır Atık kazanımlarını çocuklara yüksek sesle tekrarlatan Töre’nin çocuklarla iletişimi tüm katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan da TURMEPA’nın geliştirdiği eğitim projelerine değinerek “25 yıldır denizlerimizi korumak için eğitim projeleri ile kıyı ve deniz temizliği gibi örnek çalışmalarıyla hem ulusal hem de uluslararası alanda dikkat çeken TURMEPA’ya katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

sifir_atik_mavi_projesi_4.jpg

Çocukların hazırladıkları Sıfır Atık temalı sahne gösterileri ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı Sıfır Atık filminin izlenmesinin ardından Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 4C sınıfı öğrencilerinin öğretmenleri Üzeyir Çetin gözetiminde atıklardan hazırladığı Sıfır Atık logosu çocuklar tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Banu Behram Kuran’a takdim edildi.

Konuşmasında etkinlikten sergi ve gösterilerden çok etkilendiğini ve heyecanlandığını belirten Kuran, “Ben buraya size Sıfır Atık’ı anlatmaya gelmiştim ancak görüyorum ki siz zaten hem projeyi çok iyi anlamış hem de nasıl faydaya dönüştüreceğinizi bile çalışmışsınız. Çok mutlu olduk. Tüm öğrencilere, tüm idarecilere ve öğretmenlere çok teşekkür ederim” dedi.

Etkinlikte öğrencilerin sahneledikleri tiyatro ve müzik gösterileri bol bol alkış alırken törene Göcek DenizTemiz İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin atıklardan oluşturdukları elbiselerden yapılan defile damgasını vurdu.

Tören defilenin ardından proje kapsamında çalışan öğretmenlere sahnede teker teker teşekkür ve gül takdimi ile öğrencilere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

sifir_atik_mavi_projesi_5.jpgsifir_atik_mavi_projesi_6.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim